Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuji poradit, jak se jmenuje doktor, který se zabývá léčbou onemocnění žaludku. Moc děkuji.
Ahoj.nejspíš se bude jednat o obor „gastrologie“tudíš to bude gastrolog.
Binky
Je to gastroenterolog. Problémy se žaludkem, to ti nezávidím, vlastně ani nemám co, ty noční záchvaty jsou děsivé a to mi ještě ke všemu dost vyšiluje slinivka. Pořád sbírám odvahu k pořádnému vyšetření. Kamarádka i moji rodiče to prodělali, přežili, ale nic moc zážitek to není. Možná by bylo fajn, kdyby někdo napsal, že to nic není..... ![]()
Radino, jestli máš na mysli gastroskopii, tak tě bohužel nepotěším, opravdu to není nic příjemného. Mě jí dělali jednou a od té doby se mi zvedá žaludek jen to slovo slyším. Na druhé straně jsem slyšela od známých, že se to dá v klidu přežít pokud ti dají nějaké oblbováky (což mě nedali).
Takže jestli můžu poradit, pokud na to vyšetření půjdeš, raději si připlať aby ti dali něco na zklidnění, pak to prý není tak strašné.
Já mám problémy s žaludkem dost často, chvíli je v klidu, pak se to zase rozjede. Většinou je to svázáno s nějakým stresem, pak trpím.
Jakmile mě ale začne zlobit žaludek, naběhnu k doktorce pro prášky a do pár týdnů je klid. Léky na žaludek vám může předepsat i obvoďák.
Radino, já pro tebe mam jednu lepší zkušenost. Byla jsem asi v 18-ti na tomto vyšetření a dali mi oblbovačku. Sice přiznávám, že jednu chvilku jsem nadevřela oči a viděla tu sondu a cítila nepříjemně, jak jsem měla otevřenou pusu, ale necítila jsem to vyšetření jako takové, bylo to v pohodě. Musela jsem mít s sebou jen svůj ručník pod hlavu (na sliny), po vyšetření mě tam nechali v jiné místnosti chvilku odpočinout a pak mě pustili domů. Teda, někteří odcházeli po svých, já po tý oblbovačce byla odnesena mamkou a manžou (tehdy přítel)…a spala jsem celé dopolko.
Oblbovačku tam tehdy dostali všichni bez rozdílu věku. Akorát mi vadilo, že jsem musela na lačno a na řadu jsem přišla dost po 10ráno…
Držím palce!
G
pokud to někomu pomůže, tak já jsem tenhle proces absolvovala už 2× . Jednou to bylo úplně v pohodě a tak rychle , že jsem to ani neregistrovala a to jen proto, že jsem dostala oblbovák do žily a obstřik krku , po druhé obstřik sice nebyl,ale oblbovák byl tak účinný, že zvracení se ani nedostavilo . Takže pokud je to prostě potřeba doporučuji se nebát a raději si žaludek nechat vyšetřit . ![]()