Problémy se sousedkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.1.19 10:29

Problémy se sousedkou

Dobrý den, prosím o radu. Bydlíme už dva roky v paneláku, máme byt v osobním vlastnictví. Bohužel máme problem se sousedkou. Jsme jedni z nejmladších v domě, možná vůbec nejmladší (já 26, manzel 36). Mám pocit, ze sousedka se zvlášť ke mě od zacatku chová jako k pubertacce. Nezdravi, nemluvi s námi. Zřejmě ma ale pocit, ze málo uklizim společně prostory. Podotýkám, ze na patře jsou tři byty, chodbu luxuji pokaždé, když vysavam doma, tedy zhruba jednou za 3 dny, vytiram zhruba 1× za 2 týdny. Pokud je teď v zimě potřeba, častěji, minimálně před výtahem, pokud vidim, ze je naslapano. Podotýkám, za sama jsem dost poradna a rozhodne to nešudlím, uklizim poctivě včetně schodů. Sousedka však se mnou nemluvi, nejprve mi začala soupat listecky se znenim “Úklid!!!” v noci pod dvermi, pak vyvesila úklidový plán, teď nové vylepila ceduli na kterou se mám když uklizim podepsat, zřejmě mi nevěří. Je to možná banalita, ale mě to příšerně ponizuje, pripadam si jak školačka, kterou ona, která ani nepozdravi, mistruje. Co byste delali? Zatím si ji ani jejich ceduli nevsimam, slušně zdravím, na podpisy kašlu a uklizim dal stejne, ovšem obavám se ještě horších sousedskych vztahu. Za chvíli jdu na materskou a nechci si pěstovat nějaké hádky a spory…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9180
5.1.19 10:33

Kolik je babě ? cca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.19 10:34

Řekla bych kolem 50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
5.1.19 10:36

Já bych na ní kašlala, u nás byl úklid chodby 1× týdně a střídaly se všechny byty, takže sem vytřela 1× za měsíc, nějaké luxování chodby bych nedělala tuplem. To bych uklizela barák denně a sama tam nebydlím, jasně když něco nadělám tak si to uklidim… Prostě bych dál zdravila, uklizela podle plánu a víc neřešila, pokud by měla nějaké kecy tak si to s ní vyříkám co má za problém, že nejsem uklízečka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
5.1.19 10:39

Že mě nezdraví, bych absolutně neřešila, však to vypovídá o ní. Uklízela bych podle plánu, nijak bych to nepřeháněla nad rámec. Naopak bych ale uvítala to podepisování, neponižovalo by mě to, naopak takovej dobrej pocit, jakože se pod to podepisuju, že uklid proběhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
5.1.19 10:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu. Bydlíme už dva roky v paneláku, máme byt v osobním vlastnictví. Bohužel máme problem se sousedkou. Jsme jedni z nejmladších v domě, možná vůbec nejmladší (já 26, manzel 36). Mám pocit, ze sousedka se zvlášť ke mě od zacatku chová jako k pubertacce. Nezdravi, nemluvi s námi. Zřejmě ma ale pocit, ze málo uklizim společně prostory. Podotýkám, ze na patře jsou tři byty, chodbu luxuji pokaždé, když vysavam doma, tedy zhruba jednou za 3 dny, vytiram zhruba 1× za 2 týdny. Pokud je teď v zimě potřeba, častěji, minimálně před výtahem, pokud vidim, ze je naslapano. Podotýkám, za sama jsem dost poradna a rozhodne to nešudlím, uklizim poctivě včetně schodů. Sousedka však se mnou nemluvi, nejprve mi začala soupat listecky se znenim “Úklid!!!” v noci pod dvermi, pak vyvesila úklidový plán, teď nové vylepila ceduli na kterou se mám když uklizim podepsat, zřejmě mi nevěří. Je to možná banalita, ale mě to příšerně ponizuje, pripadam si jak školačka, kterou ona, která ani nepozdravi, mistruje. Co byste delali? Zatím si ji ani jejich ceduli nevsimam, slušně zdravím, na podpisy kašlu a uklizim dal stejne, ovšem obavám se ještě horších sousedskych vztahu. Za chvíli jdu na materskou a nechci si pěstovat nějaké hádky a spory…

Stara nafrnena baba uz jina nebude i kdyby si to vytirala den co den furt bude mit problem a pockej az budou deti vecne si bude stezovat na hluk deti.

Příspěvek upraven 05.01.19 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
5.1.19 10:42
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu. Bydlíme už dva roky v paneláku, máme byt v osobním vlastnictví. Bohužel máme problem se sousedkou. Jsme jedni z nejmladších v domě, možná vůbec nejmladší (já 26, manzel 36). Mám pocit, ze sousedka se zvlášť ke mě od zacatku chová jako k pubertacce. Nezdravi, nemluvi s námi. Zřejmě ma ale pocit, ze málo uklizim společně prostory. Podotýkám, ze na patře jsou tři byty, chodbu luxuji pokaždé, když vysavam doma, tedy zhruba jednou za 3 dny, vytiram zhruba 1× za 2 týdny. Pokud je teď v zimě potřeba, častěji, minimálně před výtahem, pokud vidim, ze je naslapano. Podotýkám, za sama jsem dost poradna a rozhodne to nešudlím, uklizim poctivě včetně schodů. Sousedka však se mnou nemluvi, nejprve mi začala soupat listecky se znenim “Úklid!!!” v noci pod dvermi, pak vyvesila úklidový plán, teď nové vylepila ceduli na kterou se mám když uklizim podepsat, zřejmě mi nevěří. Je to možná banalita, ale mě to příšerně ponizuje, pripadam si jak školačka, kterou ona, která ani nepozdravi, mistruje. Co byste delali? Zatím si ji ani jejich ceduli nevsimam, slušně zdravím, na podpisy kašlu a uklizim dal stejne, ovšem obavám se ještě horších sousedskych vztahu. Za chvíli jdu na materskou a nechci si pěstovat nějaké hádky a spory…

Normálně bych se jí zeptala, jestli má nějaký problém. Pokud ano, ať to řekne jako dospělá osoba, že si s ní nebudeš dopisovat, a ani tě nebude úkolovat. Že jsi dávno dopělá, svéprávná, a stejná majitelka bytu, stejně jako ona. Že není tvoje nadřízená, a buzerovat se od nikoho nenecháš. Že uklízíš řádně, a za tím si stojíš. A ať si to přebere.Pokud by jednou-dvakrát neodzdravila, už bych jí nezdravila. Nás doma učili, že pozdravit je slušnost, a odzdravit je povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.1.19 10:42
@Anonymní píše:

My nemáme na patře vývěsku, tak uklidím, když se mi chce. Dávat mi někdo pod dveře cedule, strkám je zpět. V minulém bydlení byl úklid jasně daný a taky sousedky z nižšího patra drbaly (neslyšely, důchodkyně, že jsem venku), že jsem nevytřela výtah. Ten je přitom na osobě, která myje dolní velkou chodbu. Ale samozřejmě jsem výtah vytřela pokaždé. Tam se našlape dost. Někdy mám vztek, když vidím louže psí moči a uklízet nemám chuť. Nebo když si prase, jinak to nazvat nemůžu, otře o tu zátěžovou rohožku psí bobek. Daň za to, že žijeme s více lidmi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
5.1.19 10:44
@Anik píše: Že mě nezdraví, bych absolutně neřešila, však to vypovídá o ní. Uklízela bych podle plánu, nijak bych to nepřeháněla nad rámec. Naopak bych ale uvítala to podepisování, neponižovalo by mě to, naopak takovej dobrej pocit, jakože se pod to podepisuju, že uklid proběhl.

Asi bych ty podpisy taky zachovala, ať je v tom nějaký pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
5.1.19 10:45

vykašlat se na bábu, když má ona službu polep jí celé dveře lístkem úklid
až budete mít nějaké sezení majitelů bytů, navrhni, ať se najme úklidová firma která 1× týdně vytře a uklidí, ve výsledku zaplatíte do fondu oprav jen o pár korun navíc a je po starostech. Případně bych se na schůzi ozval, že se ti její jednání nelíbí a že jsi s ní husy nepásla tak ať se podle toho tak chová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
5.1.19 10:45

Primo bych ji konfrontovala, uvidíš, že vymekne. Dvakrát v životě jsem mela problém se sousedy de*ily. Nešlo to po dobrém, naopak byli ještě drzejší. V obou případech mi nakonec ujely nervy tak, že jsem na sousedku dokonce rvala. Paradoxně zlepšení o 100%, sousedka mi dokonce začla držet dveře a slušně zdravit. :lol: bohužel s některými lidmi to slušně prostě nejde. Vzala bych lístek, zazvonila na ni a sjela ji, co si to dovoluje. Tyhle typy si prostě užívají, že jsou hrubí, ale jak oplatis stejnou mincí, zalezou v hrůze do ulity

• Citovat
  • Upravit
14642
5.1.19 10:47
@zuracz1 píše:
vykašlat se na bábu, když má ona službu polep jí celé dveře lístkem úklid
až budete mít nějaké sezení majitelů bytů, navrhni, ať se najme úklidová firma která 1× týdně vytře a uklidí, ve výsledku zaplatíte do fondu oprav jen o pár korun navíc a je po starostech. Případně bych se na schůzi ozval, že se ti její jednání nelíbí a že jsi s ní husy nepásla tak ať se podle toho tak chová

Přesně. Navrhla bych úklidovou firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
5.1.19 10:48

Máte nějaký úklidový plán, kde se střídáte po týdnu nebo se to bere, je nejmladší tak uklízí? Jestli ne, tak bych se domluvila s dalším bytem na úklidovém plánu a normálně ho vyvěsit a jet dle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.1.19 10:48

Lístečky s úklidem v klidu vyhoďte a podpisový arch strhněte. Mě se taky starší sousedka (cokoliv mezi 60 a 80 i když možná víc, čarodějnice žijou dlouho) snažila zbuzerovat že chodba se neluxuje (jasně a chlupy od psů budu házet na patro pod námi, ti jsou tak na to zvědaví), ale vytírá (ona to před vytřením ani nezamete) tak jsem jí slušně řekla, že když je úklid na nás, tak ať se do toho laskavě nemotá (velký úklid chodby je na manželovi já jen dělám nezbytností když třeba línají psí aby to nebylo po celém baráku). Na nezdravení je nejlepší vždycky mile s úsměvem a nahlas pozdravit, to ona je pak nevychovaný zabedněnec. Nejvíc naší sousedku ale vytáčí když ona ráno vytře a já pak jdu se psy, Čuby natahají bláto, tak to šetřu aby nebyl bordel a ona vylítne, že co vytírám když ona ráno přece uklízela. Já už z ní mám legraci, to ona má tak smutný život, že asi nesundá oko z kukátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
5.1.19 10:51

Tak na ní zazvoň pokaždé, když uklidíš :lol: a v paneláku většinou bývá rozpis s úklidem a každá partaj uklízí 1× týdně. To ty uklízíš dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný