Problémy se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4072
25.7.11 17:30

Problémy se sousedy

Ahoj holky mám dotaz jak by jste řešili mou situaci.
Jsme v podnájmu v domě kde jsou byty v osobním vlastnictví- bydlí tady samí důchodci. Náš byt je v přízemí a pod námi jsou sklepní koje. Někdy v květnu jim zvlhla zeď ve sklepě a od té doby začali ty sklepy větrat- což je problém pro nás protože od podlahy jde fakt zima zvlášt teďka jak je škaredě- je to taková ta vlezavá a nepříjemná zima. Každý byt má svůj kotel takže zatopit si můžeme, ale proč bych měla topit když můj problém to ve sklepě není, že? No a dneska jsem to šla říct paní správcové jestli by ty okna ve sklepě zvlášt teďka když je chladno nemohli být zavřený a odpověd nemohli pač ta zeď musí vyschnout a že prý je to pod námi zateplený. Což pod obyvákem je, pod ložnicí už né. Všichni v baráku větrají a my máme kvůli jejich sklepům topit?? Příjde mi to značně sprosté, ale jsme jediný byt nad sklepem takže nikdo další se k nám nepřidá. Co by jste dělali na mém místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aghata nepřihlášená
25.7.11 17:42

Na tvém místě bych si koupila do ložnice koberec :lol:

Pokud bych chtěla hodně prudit, navrhla bych, aby nám družstvo uhradilo topení v ložnici mimo topnou sezonu (když tedy mám doma zimu ne vlastní vinou).

Pokud bych krom prudění chtěla být i konstruktivní, šla bych vyzjistit, proč je stěna vlhká a zda se s tím dá něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
22001
25.7.11 17:44

Tepleji se oblékala a obouvala, případně si zatopila.

Nezlob se, ale pokud je někde vlhko, vyvětrat se to prostě musí, zeď bez větrání nevyschne. Bez ohledu na to, komu je to příjemné nebo nepříjemné.

A mimochodem, Tvůj problém je to taky, ne že není. Je to problém všech, kteří v tom domě bydlí, všech se to týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.7.11 17:55

Tak jestli by nevětrali a rozmohla se ve sklepě plíseň, ke komu to nejdřív půjde? Já bych nepyskovala a koupila do ložnice koberec. Ostatně vědělas, jaký byt si pronajímáš, ale všude je něco. Furt lepší, když to odvětraj teď v létě, než když mrzne. A znám to, žila jsem 8 let v bytě přímo nad vchodem. Zatopení ti nepomůže, ta zima od nohou je cítit i když máš v bytě 25 stupňů. Opravdu to chce ten koberec nebo teplé ponožky.
Stálo by ale za to zjistit od čeho je zeď vlhká, aby tam něco neprotékalo a nevětrali zas celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
25.7.11 19:14

tak to ti vůbec nezávidím.. bydleli jsme v podnájmu hned nad sklepem,topili jsme jen ve dvou místnostech,chodili jsme nabalený,ale stejně jsme byli věčně nemocní a dopláceli jsme na teple 5000 :zed:
Koberce jsme měli,ale nepomohlo to…
Asi bych to topení chtěla mít trochu zvýhodněný… teď jsme koupili byt,taky v paneláku,ale v nejvyšším patře a s teplem je to tam udělaný tak,že ty co bydlej úplně dole a úplně nahoře prostě nemaj ty měřidla na topení,ale topěj normálně celou zimu… Platí se teda něco víc na zálohách,ale asi o 150kč a když se má po tom roce doplácet,rozpočítá se to v celým baráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
25.7.11 23:21

Tak koberec máme a stejně to nepomáhá,a k tomu větrání sklep je do písmene h(malé ) vlhké je to v té slepé uličce a jak je to u tak se větrá takže je to naprd. Družstvo nezjištuje proč je zed vlhká. Ale místo toho větrají navíc malá okénka těsně pod stropem takže je to nekonstruktivní:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
25.7.11 23:38

Podívej se, to už je prostě riziko bytu nad sklepem. Byt pod střechou má zase rizika, že do něj bude při špatné kvalitě střechy zatékat. Všechno má něco - že si pronajímáš byt nad sklepem, to jsi věděla a tohle k tomu holt patří.

Chápu, že to může být nepříjemné, ale myslím, že s tím nic nenaděláš.

A jak jsem psala - ten problém se Tě taky týká, jelikož v tom domě žiješ. Takže pokud, jak píšeš, „družstvo nezjišťuje, proč je zeď vlhká“, začni v tom být iniciativní sama. Místo stížností na větrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová