Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, dneska jsem se zase vytočila. Sedím se řvoucím děckem u doktora v čekárně a volá nějaká žába z firmy xy (název jsem nezaregistrovala), opět stylem, máte dvě minuty? … mám pro vás super výhodnou nabídku na volání … v ten moment jsem ji utla, že nemám (dost naštvaně), ale mlela a mlela, tak jsem jí to típla ![]()
Už mě to fakt štve, volají minimálně 1× týdně a lanaří na tarif (já dobíjím kartu a na tarif při mém vpodstatě přijímacím telefonu rozhodně nepřejdu, volám od manži, má extra výhodné volání), pokaždé jim řeknu, že nemám zájem. Za posledního půl roku jsem snad 3× volala přímo na operátora s tím, že si nepřeju, aby mě oslovovali s těmihle nabídkami a vyhrožovala jsem přechodem k jinému operátorovi. Vždy jsem byla ujištěna, že už nikdo volat nebude. A za týden další hovor.
Máte některá zkušenost, jak by to šlo utnout? Pomůže, když napíšu oficiální stížnost?
Teda tak tohle bych taky uvitala. Jak ja to nesnasim uplne me to vytaci!!! kolikrat jim fakt reknu i neco hnusnyho…myslim si ze se proti tomu nic delat neda, spis je jen hnusne odpalkovat a tim si ulevit.
me se minulej tyden stalo ze mi takto volali do prace, polozila jsem to a pak volalo neco znova a zas oni! to uz jsem je fakt hodne servala.
![]()
Zkus napsat stížnost a počkej… Mám podobnou zkušenost nejen s operátorem, ale s pojišťovacíma agentama a finančníma poradcema
. Dostali kontakt v porodnici, kde jsme dostavali kufříky pro mimčo a vyplňoval se tam kontaktní formulář.
Když mi volají, tak jim řeknu NE a okamžitě pokládám telefon. Příště už do formuláře nikdy neuvedu svoje pravé telefonní číslo, ale nějaké si vymyslím ![]()
Moc neporadím. Nekompromisně jsem odpovídala, děkuji, nemám zájem, nashledanou a okamžitě jsem pokládala aniž bych jim dala čas na to, aby mi skočili do řeči (občas jsem při típání slyšela, že se ještě něco z telefonu ozývá
Musím říct, že za poslední půlrok jsem takhle musela reagovat už jen dvakrát ![]()
Dice píše:
Teda tak tohle bych taky uvitala. Jak ja to nesnasim uplne me to vytaci!!! kolikrat jim fakt reknu i neco hnusnyho…myslim si ze se proti tomu nic delat neda, spis je jen hnusne odpalkovat a tim si ulevit.
me se minulej tyden stalo ze mi takto volali do prace, polozila jsem to a pak volalo neco znova a zas oni! to uz jsem je fakt hodne servala.![]()
taky me to obtezuje,kdyz jsem napr.v obchode,ale je to jejich prace:-( ja vyzdycky reknu,ze mi uz nekdo od nich volal a oni se pak rozlouci:-D
Taky mi volají, ale já už jsem vzdala i jakoukoliv odpověď či nadávání, jakmile to zvednu a spustí kolovrátek, tak típám a víc se o to nestarám ![]()
ono je to aji dost trapny, pze kolikrat jsem fakt v praci nebo na nejakym jednani, u doktora v cekarne a ono je blby kdyz vas vsichni sledujou jak tipate telefon
a nekdo v nem mluvi
…me to obtezuje hrozne a uprimne nechapu ty lidi co to delaji…stejne tak jak podomni prodejce ale hold s tim nic nenadelame.
já jim v polovině první věty skočím do řeči slovem : nashledanou
a pokládám telefon, je to zdržení na 15 vteřin ![]()
jinak se jich asi úplně zbavit nedá…
Podle mýho si ty firmy prodávají údaje od operátora mezi sebou. Minulý týden mi volali a hrdě nahlašovali údaje o mě platné asi před 4 roky a že mají nabídku. Tak jsem řekla, že nemám zájem a že vidím, že mají aktuální data. A chlápek ještě, že ano, že dokoupili novou databázi od operátora. Což teda není pravda. Jinak neporadím. Jen důsledně říkám, že 2 minuty mám, ale zájem nemám. Ani si je vyslechnout. Každopádně když nejsem na příjmu, je moc fajn mít 10× nepřijatý hovor od stejnýho čísla a říkat si, co důležitýho to asi bylo. A ono tohle ![]()
Mně je těch lidí , co sedí u telefonu hrozně líto.
Bohužel musím tuto lítost překonat a být co nejhnusnější, nejagresivnější a nejsprostší(nemyslím vulgární).
Je mi líto, že to musí poslouchat ti na telefonu a ne ti, co tyto strašné obchodní strategie vymyseli.
Pokud mám čas a náladu a volá mi nějaká firma, tak se jich vyptám, kde koupily databázi s mým číslem. Pokud mi to neřeknou, což většinou neudělají, tak řeknu, že nic nehci a díky způsobu, jakým mi to nabízí, si od jejich firmy nic nekoupím, i kdybych to potřebovala. Načež jim sdělím, že si nepřeji, aby mé číslo poskytovali někomu dalšímu a pokud mi budou volat oni, nebo někdo jiný, pak dám celou věc k dořešení svému právníkovi.
Už mi půl roku nikdo nevolal.
No tak mě dnes ráno vzbudili se super nabídkou volání jen za 300,–- měsíčně. Babu jsem utla a zeptala se jí, jestli umí počítat
Úplně jsem ji vykolejila, protože mají tu řeč naučenou. Řekla jsem jí kolik mi chodí ze sociálky, aby odečetla částku na inkaso. Co mi zbude? Tisícovka. Tj. 250,– na týden. Tak kde mám vzít na výhodné volání?!
Omluvila se mi a popřáli mi pěkný den
Myslím že mám na půl roku klid od obtěžování ![]()
katek - snad by pomohla písemná žádost, aby tvé číslo nedávali dál. Ale asi by to chtělo pročíst si smlouvu, kde jsou pidi písmenka, jestli tam něco podobného není.
Jo a když voláš operátorovi, tak je to na centrálu. Oni ti ale volají jen prodejci-mě takhle otravovali z Ostravy! Jen jednou jsem jim kývla na změnu tarifu-a přišla tak o možnost mít mobil za 1,–- Už nikdy více. Doufám, že ti to dopadne dobře a už nebudou otravovat.
PS: pokud volá neznámé číslo, tak mu pošlu sms :„Nemám vás v kontaktech, pokud potřebujete něco důležitého, tak mi napište sms.“ Pokud je to někdo od operátora, tak ta sms ani nepřijde.
Vzhledem k tomu, že paušál nemám, simku mám kupovanou snad před dvanácti lety v kiosku, tak ta snad ani nikde registrovaná a pod smlouvou nebude, to se na mě budou asi vztahovat nějaký všeobecný podmínky nebo něco, že?
Mě točí spíš to, že zavolají s nabídkou, vyslechnu si, dám jim vědět, že opravdu nemám zájem a za týden volá někdo znova s totožnou nabídkou
.
S tou žádostí o neposkytování čísla mám strach, že i kdyby na ni teď zareagovali, tak stejně už je můj kontakt přeprodaný půlce republiky a ještě pár let mi stejně budou volat.
Ahoj,
pracuju u jednoho mobilního operátora, takže doporučuju nechat si nastavit nesouhlas s kontaktováním třetích stran - operátor pak nesmí nikomu dávat Vaše číslo, jen se ještě může stát, že Vám někdo sem tam zavolá, je to spíš proto, že většinou mají dealeři naplánovanáno komu budou kdy volat a to se už nedá stáhnout, ale dál operátor nesmí předávat Vaše číslo.
Jooo a taky Vám nikdo nemůže zamezit to, aby si Vaše telefonní číslo někdo jen tak zkoušel a vytáčel.
Joo a jinak změnou operátora si moc nepomůžete, každý OP má své dealery, kteří volají ![]()