Problémy se spaním 6. týdenní miminko

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
789
22.7.11 10:47

Problémy se spaním 6.týdenní miminko

Dobrý den všem, máme doma 6-ti týdenní miminko, které vůbec nespí, jen v noci, to se budí po 3 hodinách, ale uspávání je přímo hrůza. Pořád pláče, i když je najezené, jsme tam s ním, není pokakané, držíme ho za ruku, zpíváme, chováme… Večer usne mezi desátou jedenáctou a ráno od 4 hodin už nespí. Jediné co funguje je kočárek, ale v tomto počasí se ven nedá jít anebo pak taky když ho pořád držíme v náručí. I když vypadá, že spí tvrdě, jakmile ho položíme, tak je vzhůru a oči jak „tenisáky“. Jak ho naučit, aby spal i jinde? Mám starší dceru (5 let), která taktéž vyžaduje pozornost a sedět a uspávat 2 hodiny, pak krmit a zas sedět a uspávat je fakt už dost náročné. Mám ho „nechat uřvat“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
22.7.11 10:55

Ne, nenechávej uřvat!

U nás třeba včera večer 3h jel lux :mrgreen: Zapnu lux a za chvilinku se klíží očka a je v limbu 8-) Taky se ochladilo, otevřela jsem okno dokořán (on ten lux stejně vydává teplo, tak aby tam neměl dusno), ve studeném vzduchu se spí líp.
Přes den supávám u prsa v naší posteli a tam ho nechávám spát.

Dneska je nějakej děsně čilej, tak si tu hoví v lehátku a světe div se, líbí se mu vibrace 8-o První syn ty vibrace nesnášel…

V šátku mi vytuhne v 9 z 10 případů, ale to musím chodit, používáme místo kočáru. A když budete jezdit s kočárem sem a tam uvnitř, tak by neusnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
22.7.11 10:57

Já bych teda nechala radeji urvat 5 letou dceru nez 6 týdenní miminko. Taky jsme to tak meli s malím, pomohlo jenom chovet chovat chovat a časem to samo přešlo :hug: Pomohla nám hodně zavinovačka, uspávali jsme ho v ní a kdyz jsme ho pak polozili tak to mnohdy ani nepostřehl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
22.7.11 10:57

Pevně zabalit podle dr. karpa a pustit šum. U toho mi malý spal v noci i 6 hodin v kuse. Karpova metoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
22.7.11 10:59
Laskecka píše:
Pevně zabalit podle dr. karpa a pustit šum. U toho mi malý spal v noci i 6 hodin v kuse. Karpova metoda

Tedka ani sum nepotrebujes kdyz tak krasne prsi :lol: :lol: já bych vytuhla hned jak slyšim kapky na parapetu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.7.11 11:17
Laskecka píše:
Pevně zabalit podle dr. karpa a pustit šum. U toho mi malý spal v noci i 6 hodin v kuse. Karpova metoda

Karp je vynikající, taky na nás zabírá. Takže taky doporučuju. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.7.11 11:23
Laskecka píše:

Případně ještě přidat kolébání (pořídit kolíbku byl můj nejlepší nápad co se týče výbavičky pro děti :palec: :mrgreen: ).

Btw, pokud zabírá kočár, tak co ho použít v bytě? Já mám 2 - jeden krásný dole v kočárkárně a jeden starý v bytě (či na balkoně). Ten starý po venku nejezdí, takže má čistá kolečka a normálně s ním po bytě jezdím… :wink:

Ale včera jsem si říkala, že nespat vedle starší, tak už ho nechám fakt vyřvat! Byla jsem docela vzteklá. :oops: Naštěstí mě manžel vystřídal a mimčo ukolíbal… :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
22.7.11 12:01

u nas zabira houpacka. kdyz rve a nepomaha noseni, povidani a podobne, tak ho tam strcim a behem 30 vetrin je ticho a kouka, vetsinou pak v ni usne :mrgreen: ale nenechavam ho tam dlouho, spis jen na uklidneni a pak si ho zase vezmu anebo ho prenesu, kdyz usne, ale to ho casto vzbudi. neni v ni uplne v leze, spis neco jako v autosedacce, tak nechci, aby tam spal kvuli zadickum. ale kdyz je krize, tak tohle fakt zabere behem chvilky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
22.7.11 12:06

Fakt zkus to pevné zavinutí, jak radí holky. Je to zázrak :lol: . Já zavunuji na noc pořád, zkusili jsme to teď pár dní bez, ale hodně se v noci budí, tak jsme se k tomu vrátili. Ještě holt není připravená.

Jinak u nás to se spaním kolem šestého týdne bylo podobné, přes den nemohla pořádně zabrat, kromě toho, když byla v náručí, to spala i tři hodiny :-) . Já ale nemám starší dítě, tak jsem si to mohla dovolit, jen sedět a nechat jí spát. Chápu, že u tebe to nejde.

Ale neboj, změní se to. Malá má teď skoro čtyři měsíce a najednou spí přes den dost, nevydrží být dlouho vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
22.7.11 12:10

tady máš i nějaká videa na to zavinování

http://www.youtube.com/watch?…
http://www.youtube.com/watch?…

taky jsem to párkrát použila, ale nakonec se malý srovnal a zuřivka ho přešla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
22.7.11 12:13

no tak zavinujeme, ale to nepomáhá, šum taky ne… Kočár doma mít nemůžu, bydlíme v druhém patře rodinného domu a mám to po 30 schodech nahoru a docela příkrých, tam ho tahat denodenně není v mých silách. Chtěla jsem ho mít v prvním patře u našich, ale bohužel moje matka se „nebude omezovat“, takže smůla. Už si nevím rady, protože opravdu nechci malého nechávat plakat, ale to si člověk nesmí ani odskočit nebo se najíst…Všechno dělat s ním na klíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.7.11 14:02

Však já ten kočár netahám. Proto mám 2. Jeden na stálo v kočárkárně (s tím chodím ven) a jeden na stálo v bytě (my jsme ve 3.patře bez výtahu, to by ani jinak nešlo).

Btw, my jsme měli teď něco podobného. Kojení se mi zkrátilo ze 3 hodin na 2h a pak i na 1,5 hodiny. Tak jsem si říkala: je to tím vedrem, má žízeň (jen kojím, vodu ani čaj nedávám). Jenže vedra přestala a 1,5h interval zůstal - tak jsem si říkala: růstový spurt, holt musím častěji kojit, resp. vydržet. :nevim: No ale když už mi začal kníkat i po 10min kojení u prsu, tak jsem si říkala, co jako chce? Takže jak jsem do teď kojila jen z jednoho, zkusila jsem dát i druhý. Vyžahl ho natotata a ještě se tvářil, že má málo! 8-o A spal najednou 4 hodiny v tahu! :pankac:

Do teď mě nenapadlo přemýšlet o tom, že by snad měl málo (kór po tom 1,5 h maratonu asi 14 dní, jaké jiné častější přikládání už by mohlo být?). Váhu nemám, takže zkontrolovat to nemůžu, ale vím přibral dost (porodní váha 4kg, po měsíci 5,2 kg). Tak přemýšlím, jestli je normální abych 5.týdenní dítě kojila z obou prsou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.7.11 14:05

Tak mě ještě napadá hacka. Závěsná textilní postýlka, dítě leží na rovným a může se tam houpat třeba celou noc 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.7.11 14:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
2.8.11 16:48

luckyhorse já bych vyřvat nenechávala,je hodně malý… mě se osvědčilo uspávání houpáním na balonu,aspon z toho tak nebolí ruce a záda jako z nošení…zpívání moc nevnímala, začíná až ted,tak to snad taky trochu pomáhá
wiola já kojím pokaždý z obou prsou - malá měla v 3týdnů růstový spurt jako blázen a od tý doby mi to tak zůstalo…snažím se kojit nejdřív po 2,5h, většinou to vyjde tak na 3-4h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí