Problémy se spaním přes den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
16.12.13 21:07

problémy se spaním přes den

Zdravím vás, maminky…mám 20měsíční holčičku, problémy se spaním byly od začátku, to tu nebudu rozebírat, usínání stále hrůza, někdy trvá i 2h…ale teď k věci:)Beatka spávala přes den 2×…tak nějak mezi 11-12h, odpo pak mezi 16-17h..někdy ale to odpolední spaní nechalo na sebe čekat, usínala později a pak logicky nechtěla spát večer…snažila a stále se snažím ji naučit na 1spaní-po obědě…ale to se nedaří…jak ji dám po obědě, spí tak 30-40min a je vzhůru..pak samozřejmě na ni padne únava a usne v 6večer-před večeří, takže noční spánek pak začíná až kolem 22h…tenhle režim se mi nelíbí, ale nedaří se mi to měnit..chci se poptat na vaše zkušenosti, jak jste děťátku naordinovali spánek, jestli máte nějaké tipy, triky:)…vrstevníci spávají všichni už jen 1× a to 2-3h…toho bych taky ráda někdy docílila:)vím, je to individuální záležitost, každý spí jinak, ale jak je vidět, Beatka určitě spánek přes den potřebuje, jen nám nejde vychytat asi správná doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
16.12.13 21:10

Nic jsem nikdy neordinovala. Moje děti nejsou stroje. Takže žádný spaní na povel, když nechtěly, nechtěly. A když to na ně přišlo, tak usly klidně během hry. Jen jsem přenesla, vyslíkla, zakryla a měla na 2- 3 hodiny klid 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.12.13 21:13

Při přeučování na jeden spánek jsem musela vždycky pár dní holt přežít :) Dala jsem spát co nejpozději a pokud spala jen krátce (což ale většinou ne, když jsem jí dala spát později a fakt vyřízenou), ještě chvíli jsem jí tam nechala čumákovat. Večer když byla utahaná a protivná, pustila jsem pohádky. Koukala sice dlouho, ale neusla. A vydržet. Několik dní, týden, klidně i dýl, musí se jí tělíčko přeprogramovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.12.13 21:14

Taky tak.. Nikdy neměla žádný režim. Nemá ho doteď, jsou jí dva, někdy vstane v šest a pak usne přes poledne, někdy spí do devíti a pak vytuhne až kolem třetí. Večer chodí kolem deváté, v létě i skoro v jedenáct.
Jinak když přecházela na jeden spánek, tak byla pár dnů možná až týdnů protivná a taky usínala i pozdě odpoledne a pak nechtěla jít spát večer. Časem se to upravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.12.13 21:15
@berry4 píše:
Nic jsem nikdy neordinovala. Moje děti nejsou stroje. Takže žádný spaní na povel, když nechtěly, nechtěly. A když to na ně přišlo, tak usly klidně během hry. Jen jsem přenesla, vyslíkla, zakryla a měla na 2- 3 hodiny klid 8)

To mi připomíná, jedna holčina odsud kdysi psala, že šla kolem dcerky, co si hrála na zemi. Vrátila se asi za minutu a dítě leželo bezvládně na zemi. I přiskočila chrabrá matka a jala se oživovat, načež zjistila, že holčička jen usla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.12.13 21:18

Děkuji zuzouš a Sibyla!.. příště vynechám slovo „ordinovat“, které jsem samozřejmě myslela s nadsázkou…myslím, že žádná maminka nechce mít s dítěte stroj, jen se snaží mu trošku pomocí s denním režimem..a to se snažím i já, tak jsem ráda za podněty a zkušenosti ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.12.13 21:19
@zuzouš píše:
To mi připomíná, jedna holčina odsud kdysi psala, že šla kolem dcerky, co si hrála na zemi. Vrátila se asi za minutu a dítě leželo bezvládně na zemi. I přiskočila chrabrá matka a jala se oživovat, načež zjistila, že holčička jen usla :mrgreen:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.12.13 21:20

@zuzouš :lol: nebylo vyjímkou posadit malou na nočník, odkud po chvílíi spící padala na bok :mrgreen: Kdybych ji dala plánovitě do postele, bude tam plánovitě řvát hodinu. Jinak - pobavila jsi mě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.12.13 21:20

@27MaNi Já bych taky byla vděčná za dítě co spí pravidelně 2-3 hodiny. Nicméně o takových exemplářích jen slýchám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.12.13 21:21

Já zase věřím na prospěšnost denního režimu. Dítě aspoň ví co kdy a jak bude a většinou neprotestuje. Nechala bych tomu polednímu spaní tedy nějakou dobu než si malá zvykne. Nechceš si po tom obědě lehnout s ní? Třeba by spala déle. Nebo zkus udělat šero v místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.12.13 21:27

My tam právě šero máme..a když jsme jinde, tak zatahuju žaluzky…problém je, že teď mi už párkrát v to dopoledne vůbec spát nechtěla, tak jsem to nelámala přes koleno a dala ji až po obědě..a tak to dopadlo:)taky jsem přemýšlela, jestli by pomohlo, ležet vedle ní…vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
17.12.13 05:57

@27MaNi :mavam: Já mám syna teda děsnýho spáče už od narození, takže ještě v 18 měsících mi spával 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne s tím, že vstával v 7 ráno a večer šel spát v 8 hodin. :pankac: Zhruba po tom roce a půl jsem ho začala dávat po obědě a spal 2 - 3 hoďky v kuse, ale jak už tu zmiňovala @Colombina začátku je dobré si s těmi dětmi lehnout. Já to tak praktikovala. Dělala jsem, že spím taky, ale bohužel jsem měla tak přesvědčivě zavřené oči, že jsem s ním pravidelně usnula a pak nic nestihla udělat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.12.13 07:57

@MDK jojo,asi to zkusím..právě se mi taky chce ten čas trávit jinak, než ho proležet, ale když to pomůže..:)děkuju všem, kdo napsaly své příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
17.12.13 12:17

@27MaNi Právě řešíme úplně to samé a souhlasím s tím výše napsaným, pár dní to musíme vydržet, aby se to tělo zvyklo na něco nového. Malá spí dnes druhý den jen jednou, tak uvidíme. Ale samozřejmě, pokud Ti spí jen 40 minut, to se u nás též párkrát stalo, chápu Tvé rozčarování, taky nám pak usínala po 5.a šla spát pozdě… ;) Zkusila jsem to párkrát, nevyšlo to, dala jsem pak zase pár dní spát dvakrát a teď to jede nanovo.
Ale zase přetahovat bys ji určitě neměla..Ať se daří :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401