Problémy se spaním u 2,5leté

474
27.5.12 10:49

Problémy se spaním u 2,5 leté

hoj, mám 2,5 letou holčičku a každým dnem čekáme narození druhého miminka. Tak jsme malé zařídili pokojíček a sama v něm spí už cca 3 měxíce, ale od té doby špatně spí, v noci se budí a cestuje ke mě do postele. Málokdy se stane, že tam vydrží celou noc, ale to zase vstává v 6 hod. ráno a pak už nespí. Chodí spát po obědě a to by vydržela spát i 3 hod v kuse, ale pak večer nechce usnout, chodí po 20 hod., tak jí odpoledne po 2 hod. budíme. Zajímaly by mne Vaše zkušenosti, když v noci přijde věšinou v 4 hod., mám ji odvést zpátky do její postýlky nebo ji nechat u sebe? Když ji odvedu, tak pláče a nemůže tam sama usnout :roll: . Já teď taky špatně spím, jakmile mě probudí, tak nemůžu i třeba 2 hod. zabrat, jsem pak celý den jako mátoha a to mě čeká ještě porod. Co by jsme poradily, jak na ní? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
27.5.12 12:05

Ahoj, ono asi záleží jak si to zavedeš.. Na toto téma jsme se nedávno bavila s kamarádkou, že jeji děti nespí po obědě, ale zase jdou hned v 7 spát..
Já to mám jak ty.Malý mi v jeho 3 a 5 měsících chodí po obědě spát- asi tak v 1 a nechám ho tak hodinku max hodinku a půl.. Spát chodí až tak o půl 9 a ráno vstává 6h..
Taky mi švagrová říkala, nedávej, bude ti chodit spát hned v 7, ale mě vyhovuje tak jak to máme.. Prostě odpledne si podělám, a když jde spát i tak po půl 9, tak mi to nevadí..malý mi neběhá, čte si v pokojíku…
Takže tak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.5.12 12:06

Ahoj, my jsme syna ve 2letech přestěhovali do pokojíčku ještě v době, kdy jsem těhotná nebyla. Ale zpočátku, několik týdnů, tam s ním spal manžel - pokojíček jsme rovnou zařizovaly se 2velkýma postelema 90×200cm. Hodně to pomohlo, než si zvykl na samotu, prootže pokojík je přes celý byt od ložnice, celkem přes 3místnosti. Tak jestli by to nepomohlo třeba i u vás :think: Třeba kdyby manžel spal na nějaké nafukovací matraci, pokud se vám tam nevjede provizorně vělká postel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.5.12 12:06

Starší mě před nějakou dobou též začal navštěvovat v posteli. Nejdřív to bylo děsně roztomilé, hladil mě, říkal mi malá, pak už jen přišel, sebral mi polštář a peřinu a já se na posteli 90 nevyspala, nakonec jsem to začla dělat tak, že když usnul, odplížila jsem se do jeho postele.
Teď to občas udělá, ale spíš kvůli čurání, se vzbudí a neví vlastně co by, tak vleze ke mě do postele a okopává mě, pak zuří, když ho chci dát vyčurat, no občas to končí plácnutím po prdeli mým zuřením, protože nechci, aby vzbudil mladšího, starší u těhle procedut dost řve, hlavně u vracení do postele.
Radu moc nemám, holt zahánět a zahánět, až si zvykne :nevim:

S odpoledním spánkem je též potíž, po obědě mi neusne, pak si řekne o pohádku třeba ve 3-4odpolko a vytuhne u ní. Včera mi vytuhnul v 5 odpoledne, spal do 7, pak se vyčural, spal do 9, snědl jeden čtvereček chleba, napil se, a už by zas spal, tak jsem ho odliforvala do postele a spal až do rána.
Někdy usne dřív a pak je po probuzení šíleně protivnej a uřvanej, většinou je i spocenej jak myš :roll:
Myslím, že je to zkrátka přechodové období a až se zbaví té potřeby odpol spánku úplně a vydrží celý den, tak se to sorvná. A teď holt vydržet.

Jinak doporučuji naučit chodit k tatínkovi v noci :twisted: A celkově doporučuji se domluvit, že starší dítě bude v noci mít na povel tatínek a mimino ty, jinak se nevyspíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.5.12 12:07

Spaní odpoledne - určitě bych ho zachovala, pokud s tím nemá dcerka problém. Taky někdy budíme po 2hodinách, aby spala večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
27.5.12 13:29

a nebojí se něčeho? Dcera taky opčas v noci přijde,pár minut si jí nechám v posteli a pak jí dám do pokojíčku(spí tam ale sama od 6 měsíců a ve velké je od roku)a zapnu noční světýlko,nechám otevřené dveře

Jinak odpol.spánek je jak kdy,když jde spát(spí tak 1,5hod)tak pak jde večer v 8 přečtu pohádku a odcházím většinou si tak půl hodiny prohlíží knížky,pokud nejde spát tak chodí do postele v sedm(jenže teď jak je teplo se mi to moc nedaří,máme tu plno dětí a i mě samotné se brzo domu nechce)jinak záleží v kolik vstává,je schopná spát i od 20 do 9 ráno a to už třeba v poledne spát nechodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí