Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
Náš Adam to dělal taky.Já mu pak pořídila mantinely kolem celý postýlky jinak by se nikdo nevyspal
Spoustu dětí spí divoce,že sebou furt hází a melou.Máte mantinely v postýlce?
Ahojky, my jsme s malou měli to samé ..Spala s námi v posteli ale pak už jsem se bála že spadne tak šla do postýlky a zvládla to v pohodě.. žádné týdenní učení na postýlku prostě v ní usla a od té doby v ní byla. Jak píšeš že se bouchá o tyčky tak ta naše taky vzbudí se zakňourá a spí dál…Dříve jsem nespala jako ty a teď si nemůžu stěžovat.. ![]()
verenika píše:
AhojNáš Adam to dělal taky.Já mu pak pořídila mantinely kolem celý postýlky jinak by se nikdo nevyspalSpoustu dětí spí divoce,že sebou furt hází a melou.Máte mantinely v postýlce?
Taky mě napdly nějaké mantinely ![]()
Neteř to dělala také, mantinely nepomohly, jelikož za ně pořád tahala. Zkus ho dát spát do cestovní postýlky, jen tam přendej matraci. U ní to zabralo, nebouchala se o tyčky a spala jako šípková růženka ![]()
U nás je to stejné…mantinely máme, ale on si je přesto umí jaksi stáhnout a takže tam skoro nejsou
co mi vcelku zabírá je, že když jdu spát, tak ho přesunu doprostřed postýlky (je vždy narvaný v jednom koutě) a tím pádem trvá než se zase probudí, protože docestuje někam na kraj
ale jinou radu nemám…se mnou spí jenom občas, protože já se fakt v tom případě nevyspím, pořád hlídám, kde je, aby nespadl a navíc do mě kope ![]()
Držím palečky, ať je lépe…
Co takhle (nechat si) ušít mantinely na míru na celou výšku té postýlky a úplně kolem dokola? To by mohlo pomoct…
Na letiště už bych v tomto věku nedávala, pokud ho nemáš nějak zabezpečené… Já mám třeba přiraženou postýlku až těsně ke své posteli, takže malý nemůže spadnout, i když spí u mě…
Malá taky spala se mnou, byl to děs. Myslím, že je to o psychice. Napřed jsem jí pořád ustupovala, že beze mě spát nebude a kdesi cosi. Jednoho krásného dne jsem si řekla, že to tak dál nejde, a šla do postýlky. Jednak mohla z postele spadnout, jednak jsem už nezvládala. Pěkně jsem jí to vysvětlila (i když možná ještě nechápala, nevím) a šla do postýlky.
Jeden typ mantinelu je, že je přes celou výšku šprušlí a uchycuje se shora. Ne tedy na šprušlích, ale na té vrchní liště (nebo jak to popsat), takže nesklouzává.
Cestovní postýlka by možná fungovala také, ale zrovna naše malá z ní má psotník. ![]()
Hlavně se myslím, že i na to narážení si po čase zvykne, že i když se probudí, naučí se usínat sám.
Tak pevné nervy! ![]()
jeje, my taky spíme strašně. Máš postýlku u zdi? Já mám na jedné straně přehozenou peřinku (nespí pod ní, takže funguje jako mantinel) a většinou je na ní napláclý a spí v pohodě. Když jsem se jí pokusila odstranit, tak probíhalo přesně to, co píšeš. Jak se omlátil o šprucle, tak se vzbudil a nebyl schopný usnout sám (což není doteď, ale aspoň se nebudí zbytečně často)
Já bych zkusila tu cestovní postýlku.Dala bych tam tu matraci z normální postýlky.Cestovní postýlka mi přijde v mnoha věcech lepší než dřevěná.Nemusíš mít mantinely-dítě se nemlátí o boky postýlky,nevypadavájí nebo nejsou vyhazovány hračky ani dudlíky mezi šprušlema.
Ahoj,mám problém se spaním u mého ročního chlapečka.V noci ve spaní se pořád převaluje,cestuje po celém letišti (spí se mnou).V postýlce spát nechce,protože vždy když se otáčí na bok tak se bouchá o tyčky a to ho vždy vzbudí.Ale já se vůbec nevyspím,musím ho hlídat aby nespadl z postele.Už se mi to 2× stalo
Manžel spí v obyváku
,je řidič z povolání tak aby se vyspal.Doktor říkal,že to některé děti dělají,že se to časem zpraví,ale do té doby se zblázním
už to trvá skoro rok.