Problémy v 35tt - tvrdnutí břicha

Anonymní
17.10.19 10:58

Problémy v 35tt

Ahoj holky. Prosím o zkušenosti. Jsem ve 35tt přesněji 34+6 a neustále mi tvrdne poslední dobou břicho. Když třeba dlouho stojím, nebo nekam jdu apod. není to bolestivé jen nepříjemné. Je nahoře jako kámen, vždy se samozřejmě uvolní. Hlavně u té chůze mi často začíná pichat dole až ve vagíně, že nemůžu pomalu ani chodit. Občas to bodá i v leze nebo v sedě a je to opravdu jako kdyby mi tam někdo dloubal nožem.
Když mě to chytne u chůze je prča vůbec někam dojít. Nejlépe musím ihned čůrat na WC čím dál častěji. Hlavně u toho ztvrdnutí břicha a bodání nejlépe běžet ihned jinak je to nepříjemný tlak. K tomu mě už kolikrát děsně bolí nohy okolo spodku a nemůžu, opravdu nemůžu v klidu spát. Budím se několikrát v noci a mám velký problém vůbec usnout. Jsem už docela vyčerpaná, lépe usnu přes den, v noci vůbec nemuzu zabrat a moc toho nenaspim, ale přes den spát nemůžu, to by jsem vůbec už neusnula večer. Takový blbý koloběh a i když jsem fakt unavená, prostě nezaberu ihned a když už usnu, tak po 2-3h jsem vzhůru. Pak zase za hodinu třeba usnu na další 2h a se světlem radši vstávám jak mě to už nebaví pořád zabírat a převalovat se. Na internetu čtu různý články jako je preklamsie nebo odlučování placenty 8o já teda chodím do poradny pravidelně, to by asi něco zjistili ne?
Radši už vůbec nezkoušim ani sex a co se týká domácích prací už je to vopruz a jen vezmu vysavač a začnu už mi tvrdne bříško. Ale měsíc se jen válet to nevím a neumím si to představit 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
17.10.19 11:02

Mimino uz ma malo mista..to Te taha jak se telo chysta na porod a hormonalne rozvolnuje panev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.10.19 11:03

Mně na to doktor nasadil Utrogestan, hořčík a klidový režim. Co nejméně chodit. Ale tvrdlo a bolelo to až do porodu, i když jsem se jen zvedla z gauče. Tvrdnutí břicha není příznak preeklampsie, k těm patří vysoký tlak a bílkovina v moči. Odlučování placenty by poznali na UTZ. Někdo má prostě poslíčky silnější a častější, někdo je nemá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
17.10.19 11:03

Nemelas nekdy nakou brisni operaci? Muzou zlobit srusty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
17.10.19 11:05

Jen se válej, já už čekám až to přijde, každá vycházka kdy musím ven je jak marathon. Pokud nemáš druhý dítě tak spí kdy chceš a dělej co chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.10.19 11:06

Doktorka ti rekne co ja, lezet. Jdi na kontrolu. Da ti magnezium na to tvrdnuti. Ja lezim od 29tt a je to vopruz, ale snad lepsi vopruz doma nez ve spitale..za odmenu bude donosene mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
17.10.19 11:13

Já jsem 28tt a tvrdne mi břicho už asi 3 týdny. Doktor mi zvýšil dávku Magnosolvu, trochu pomohl. teď mi tvrdne, tak 5× za den, před tím třeba 5× za jeden večerní film v telce :( Myslím, že 35tt je už opravdu „příprava“, děloha pracuje. Preeklampsie se projevuje jinak, a v poradně by to měli odhalit, vysoký tlak, otoky (nejen nohy, ale i obličej třeba), bílkovina v moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
17.10.19 11:21

Ja jsem presne tohle mela u obou tehotestvi. Vsechno bylo naprosto vporadku. Prave kolem toho 36tt jsem se zacinala otevirat a cely dalsi mesic jsem vzdycky odchodila uz na prst otevrena. Obe tehotenstvi jsem dokoncila do 40+4tt…ale je fakt, ze ten posledni mesic jsem se hodne setrila. Bricho bylo tvrdy, mezi nohama jak kdybych mela narvany kul, kycle me bolely…normal :-) uz jsem rada, ze mam odrozeno :-D tu nespavost jsem mela taky. Pro klid duse si o tom promluv s doktorem, ale to co popisujes mi neprijde nic nenormalniho. Posledni mesic je fakt vopruz :-) drzim palce at do zdarne doklepes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
17.10.19 11:24

Jo a ted ctu, ze hodne zen tu doporucuje horcik. Pokud ja si pamatuju, tak prave v tom 35tt uz se vysazuje! Mohla bys pak mit problem u vlastniho porodu. V 35tt uz horcik vymen za malinik. A spis odpocivej, polehavej, nozky nahoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
17.10.19 11:41

Presne jak pise @VikiRiki, po 35-36 tt uz horcik nebrat. Muzes mit taky jen drazdivejsi delohu a k nicemu to tvrdnuti nepovede, pokud se nezacnes otevirat. Tak jsem to mela ja a porod byl nakonec vyvolavany hamiltonem a dalsimi prostredky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
17.10.19 11:43
@VikiRiki píše:
Jo a ted ctu, ze hodne zen tu doporucuje horcik. Pokud ja si pamatuju, tak prave v tom 35tt uz se vysazuje! Mohla bys pak mit problem u vlastniho porodu. V 35tt uz horcik vymen za malinik. A spis odpocivej, polehavej, nozky nahoru :-)

Jo ano, já jsem v 28tt a na tvrdnutí břicha mám Magnosolv, ale ANO ANO, 35tt je už něco jiného, proto jsem psala, že to už je „příprava“ před porodem. Takže nemělo to vyznít tako doporučení hořčíku. Takto pozdě už ne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
17.10.19 14:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Prosím o zkušenosti. Jsem ve 35tt přesněji 34+6 a neustále mi tvrdne poslední dobou břicho. Když třeba dlouho stojím, nebo nekam jdu apod. není to bolestivé jen nepříjemné. Je nahoře jako kámen, vždy se samozřejmě uvolní. Hlavně u té chůze mi často začíná pichat dole až ve vagíně, že nemůžu pomalu ani chodit. Občas to bodá i v leze nebo v sedě a je to opravdu jako kdyby mi tam někdo dloubal nožem.
Když mě to chytne u chůze je prča vůbec někam dojít. Nejlépe musím ihned čůrat na WC čím dál častěji. Hlavně u toho ztvrdnutí břicha a bodání nejlépe běžet ihned jinak je to nepříjemný tlak. K tomu mě už kolikrát děsně bolí nohy okolo spodku a nemůžu, opravdu nemůžu v klidu spát. Budím se několikrát v noci a mám velký problém vůbec usnout. Jsem už docela vyčerpaná, lépe usnu přes den, v noci vůbec nemuzu zabrat a moc toho nenaspim, ale přes den spát nemůžu, to by jsem vůbec už neusnula večer. Takový blbý koloběh a i když jsem fakt unavená, prostě nezaberu ihned a když už usnu, tak po 2-3h jsem vzhůru. Pak zase za hodinu třeba usnu na další 2h a se světlem radši vstávám jak mě to už nebaví pořád zabírat a převalovat se. Na internetu čtu různý články jako je preklamsie nebo odlučování placenty 8o já teda chodím do poradny pravidelně, to by asi něco zjistili ne?
Radši už vůbec nezkoušim ani sex a co se týká domácích prací už je to vopruz a jen vezmu vysavač a začnu už mi tvrdne bříško. Ale měsíc se jen válet to nevím a neumím si to představit 8o

Mě zvedlo nonstop břicho od 3 měsíce…
Teď je konci je to normální já ležela do 9 měsíce skoro mel jsem rizikové…to už vydržíš hlavně neber magnesko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
17.10.19 14:14

@Payus to je blbost bacha na to od 35tt se nesmí hrát magnesko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.10.19 14:38

@Kajka9 ja jsem 31tt takze ho beru plus utros, ze by se od 35tt nesmelo to nevim, dr me na to jiste upozorni a rekne at vysadim. Dekuju za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.10.19 19:37

Řekla bych, že to je normální, tělo se ke konci těhotenství chystá na porod, to bodání jsem měla taky (i když je pravda, že až víc ke konci), a to je podle mojí duly dozrávání čípku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí