Problémy v družině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
956
18.9.14 16:09
@Katka86 píše:
Proč zbabělý? :roll: :roll: Já si takhle odchytla jednu holku, co ubližovala synovi, vyříkala jsem si to sní a byl klid. :nevim: Kdyby moje děcko někomu ubližovalo, tak by mi vůbec nevadilo, kdyby dostal od cizího zprda.

tak to jsi měla štěstí, že se nestalo to, co píše @slunecnice8 .
který rodič si nechá líbit, aby si někdo něco vyříkával s jejím dítětem, když neví, kde je pravda? No já bych si to teda líbit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
18.9.14 16:10

Jenom se nebojte, že z toho děcko bude mít trauma :roll:, když mu rodič jeho spolužáka SLUŠNĚ vysvětlí co se dělá a co ne. Jásně, že ho nechytí pod krk a nebude mu vyhrožvat. Já doma mámánka z cukru mít nehodlám :nevim: Ať se taky učí zodpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44356
18.9.14 16:11

Řešila bych to přes družinářku. Špinavá kolena náhradním oblečením, u nás mají děti v družině na ven taky náhradní oblečení..
Co se týče toho počkat si na rodiče, byli jsme výslovně požádání, kdyby vznikl nějaký konflikt ve škole nebo v družině, abychom to neřešili takto, ale přes učitelku/družinářku..Aby z toho nevznikly ještě větší konflikty než jsou a na více stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
18.9.14 16:11
@Katka86 píše:
Můj syn (6 let) jednou dostal vyhubováno od sousedky, když dělal kraviny a to byste měly vidět, jak ho dostala do latě. Stál v pozoru a ani nemrkal. Tak by doma ode mě dostal kázaní a prdlačku z toho. Je už snad dost starý na to, aby aspoň trochu odpovídal za svoje chování. Maminka za něho nebude věčně „žehlit“, teda pokud je aspoň trochu rozumná.

A to se chlubíš, že si neumíš srovnat vlastní dítě? :mrgreen: Sousedka ho rovnat může a holka ze školy ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
18.9.14 16:14
@Maden píše:
A to se chlubíš, že si neumíš srovnat vlastní dítě? :mrgreen: Sousedka ho rovnat může a holka ze školy ne? :mrgreen:

Ano CHLUBÍM se :pankac: :pankac: :pankac: Takže když děcko dělá kraviny, rodič tam zrovna není, tak na něho nikdo nesmí ani zvýšit hlas, aby chudáček neměl večer špatné sny? NO to snad nee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
18.9.14 16:16

NO nic dámy, loučím se, jdu koupit řemen a řetěz, ať mám čím parchantíky řezat :pankac: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.9.14 16:24

@slunecnice8 já teda doufám, že ke „klukovskýmu strkání“ se všechny učitelky nestaví tak jako ty… Klidně to může být začátek šikany. A ano, pokud by to družinářka hodila za hlavu jako „klukovský strkání“, manžel by si to šel potom vyříkat přímo s tím, kdo by do našeho takhle „klukovsky strkal“. On si taky na slabšího dovoluje… :nevim: :think:

Já se přiznám, že bych na to „koule“ neměla, ale manžel má se šikanou osobní zkušenosti a v tomhle má prostě jasno. Nechce, aby náš prcek prožíval to samý, co on… A ono to vlastně taky bylo jen „klukovský strkání“ (pro dospělý, jemu to tak holt jako dítěti nepřipadalo)… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
18.9.14 16:55
@kate02 píše:
@slunecnice8 já teda doufám, že ke „klukovskýmu strkání“ se všechny učitelky nestaví tak jako ty… Klidně to může být začátek šikany. A ano, pokud by to družinářka hodila za hlavu jako „klukovský strkání“, manžel by si to šel potom vyříkat přímo s tím, kdo by do našeho takhle „klukovsky strkal“. On si taky na slabšího dovoluje… :nevim: :think:Já se přiznám, že bych na to „koule“ neměla, ale manžel má se šikanou osobní zkušenosti a v tomhle má prostě jasno. Nechce, aby náš prcek prožíval to samý, co on… A ono to vlastně taky bylo jen „klukovský strkání“ (pro dospělý, jemu to tak holt jako dítěti nepřipadalo)… ;)

Jdi pracovat do školství, jak poznáš spoustu dětí, situací, po letech to můžeme probrat :-) V kolika procentech se jedná o šikanu…Třeba je to ten případ, ale to si družinářka i učitelka nejspíš všimne, zvláště v první, druhé třídě je ta pravděpodobnost minimální. A zvláště pokud to přijde do školy řešit rodič. Jako to, že jedno dítě strčí do druhého a to zase do něj nebo, že jeden druhého uráží a ten mu to vrátí nějakým strkancem - není šikana. Ale nemá význam se o tom dohadovat. Rodiče mají ve většině případů pocit, že mají doma týraného chudáčka, ale ona pravda bývá většinou jiná. Prostě bych to řešila tak, jak jsem psala v předchozím příspěvku a nedělala z něčeho hned šikanu, dokud ani nevím, co se vlastně děje, v žádném případě nečekala na nějaké dítě, abych si s ním promluvila-prostě šla do školy a řekla to učitelce, družinářce…až pak-pokud by se nic nezměnilo, dítě doma říkalo, že mu někdo něco dělá, nechce chodit do družiny, do školy, bych se angažovala více. Navíc se mnohdy dá jít podívat na dítě během vycházky, klidně stát za plotem, na okraji hřiště, aby rodič viděl, jak to vlastně probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
18.9.14 16:58

Určitě bych nešla za družinářkou s tím, že nějaký Honzíček bije našeho Pepíčka, ale šla bych se zeptat, jestli jsou děti v pohodě, zda si všimla, s kým se můj Pepíček kamarádí a zeptala se jí, kde můžu nechávat náhradní oblečení, protože mi chodí domů šíleně špinavý. Uvidíš, co si vyslechneš. Jen tak bych to nenechala, ale zajímala bych se, ne však stížností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
18.9.14 17:06

Já bych klidně šla s tím, že Pepíček říká, že mu Honzík něco dělá, jestli je může ohlídat nebo jestli si něčeho nevšimla. To není žádný problém. Družinářka se na ně alespoň víc zaměří a všimne si, proč ten konflikt vzniká. To by musela být úplně pitomá, aby to řekla, před dětma, že Pepík doma žaluje, že… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
18.9.14 17:32

Dřív než budeš zastrašovat cizí dítě svým manželem, ujisti se, že ti tvůj syn nelže. Do družiny mu dej náhradní oblečení, nechápu, co řešíš. Představuješ si, že budou děti v družině v tomhle počasí sedět v lavicích, aby se náhodou neumazaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 17:45
@hanka.br. píše:
Dřív než budeš zastrašovat cizí dítě svým manželem, ujisti se, že ti tvůj syn nelže. Do družiny mu dej náhradní oblečení, nechápu, co řešíš. Představuješ si, že budou děti v družině v tomhle počasí sedět v lavicích, aby se náhodou neumazaly?

A můžeš mi napsat kde píšu že budu cizí dítě zastrašovat manželem. Pokud vím psala jsem že manžel by si chtěl počkat na jeho rodiče a na tom nevidím nic zlého nikoho zastrašovat. Co řeším že mi syn brečí že do něho někdo žduchá minule ho kopl do hlavy to šel ten kluk i sedět na lavičku podle toho co mi syn řekl. nečekám že budou sedět v lavicích ale taky nám nikdo neřekl že si mají brát náhradní oblečení na ven akdyž jsem se ptala syna tak mi celou dobu tvrdí že se nikdo nepřevlíká ale ano ted mu ty tepláky dám.

• Citovat
  • Upravit
26093
18.9.14 18:45
@slunecnice8 píše:
Jdi pracovat do školství, jak poznáš spoustu dětí, situací, po letech to můžeme probrat :-) V kolika procentech se jedná o šikanu…Třeba je to ten případ, ale to si družinářka i učitelka nejspíš všimne, zvláště v první, druhé třídě je ta pravděpodobnost minimální. A zvláště pokud to přijde do školy řešit rodič. Jako to, že jedno dítě strčí do druhého a to zase do něj nebo, že jeden druhého uráží a ten mu to vrátí nějakým strkancem - není šikana. Ale nemá význam se o tom dohadovat. Rodiče mají ve většině případů pocit, že mají doma týraného chudáčka, ale ona pravda bývá většinou jiná. Prostě bych to řešila tak, jak jsem psala v předchozím příspěvku a nedělala z něčeho hned šikanu, dokud ani nevím, co se vlastně děje, v žádném případě nečekala na nějaké dítě, abych si s ním promluvila-prostě šla do školy a řekla to učitelce, družinářce…až pak-pokud by se nic nezměnilo, dítě doma říkalo, že mu někdo něco dělá, nechce chodit do družiny, do školy, bych se angažovala více. Navíc se mnohdy dá jít podívat na dítě během vycházky, klidně stát za plotem, na okraji hřiště, aby rodič viděl, jak to vlastně probíhá.

Myslím si o tom svoje… Znám případ šikany ve druhé třídě, jenže pro všechny je samozřejmě jednodušší říct, že „je to jen pošťuchování“ a neřešit… Nakonec většinou odejde ten šikanovanej… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.9.14 18:46

Jsou to děti, tohle mi připadá celkem normální, ale zapojila bych ho do praní prádla, aby poznal, že každá sranda něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
19.9.14 18:55

Věř, že ředitelka má skutečně jiné starosti, než řešit kalhoty tvého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí