Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, máme doma prvňačku a tak jsem si říkala, že by bylo fajn poznat rodiče dalších malých školáků a probírat vše kolem. Třeba tady nebo ve skupině.
Najde se někdo, kdo by se přidal?
Bezva. ![]()
Co děti, líbí se jim ve škole? A jaký z toho máte pocit vy?
U nás už na dotaz „Co se ti líbí nejvíc ve škole?“ padla odpvěď: „Družinka.“
Ale jinak jo, líbí se a mně t asi ještě nedošlo. ![]()
Matyáš říká, že nejvíc se mu líbí učení
![]()
Já jsem z toho furt taková zmatená nebo jak to napsat ![]()
A už u vás známkují?
U nás první dva týdny jen jedničky nebo nic, tenhle týden se přidaly dvojky, příští týden i trojky a pak od října už se bude známkovat natvrdo. Tak jsem na to zvědavá…Nějak si u těch prvňáčků neumím představit, že by dostali pětku ![]()
@Alichi píše:
Bezva.![]()
Co děti, líbí se jim ve škole? A jaký z toho máte pocit vy?
U nás už na dotaz „Co se ti líbí nejvíc ve škole?“ padla odpvěď: „Družinka.“Ale jinak jo, líbí se a mně t asi ještě nedošlo.
Líbí:)i rád píše úkoly a dělá ze sebe důležitého:)Jsem zvědavá jak dlouho mu to vydrží:)DO družiny nechodí.
@Alyss už se u vás takhle známkuje, tý jo. U nás se dávají zatím jen jedničky, razítka s úsměvem apod.., zatím učitelka neříkala, že by se chystala k nějakému většímu známkování. Synovi se ve škole zatím líbí, družina samozřejmě ze všeho nejvíc, tak doufám, že se mu bude líbit i nadále ![]()
@Alyss píše:
Matyáš říká, že nejvíc se mu líbí učení![]()
![]()
Já jsem z toho furt taková zmatená nebo jak to napsat
A už u vás známkují?
U nás první dva týdny jen jedničky nebo nic, tenhle týden se přidaly dvojky, příští týden i trojky a pak od října už se bude známkovat natvrdo. Tak jsem na to zvědavá…Nějak si u těch prvňáčků neumím představit, že by dostali pětku
my zatím samý 1,uvidíme jak dlouho
@clovek Taky mě to hodně překvapilo. Učitelka říkala, že je to hlavně proto, abysme věděli, že něco dělají špatně.
A to ještě horší známka je i za to, když třeba uč. řekne, ať vyplňují obyčejnou tužkou a oni to vyplní pastelkou a naopak. Takže já se teda lehce děsím ![]()
Ahoj, mám prvňáka ![]()
Známky zatím nedostávají jen razítka pokud není písanka vyloženě zprasená
, jinak V. (už se ptal, jestli to není římská pětka
)
Dneska jsem stříhala první písmenko, jinak dělají furt čárky a kroužky a je to strašně otravný (jeho slova). Jinak se mu nejvíc líbí čas na svačinu ![]()
Hlavně se bojím, že kdyby dostal horší známku, že se zasekne..On je hroznej puntičkář, potřebuje mít všechno nejlepší, ty jedničky ho hrozně nabudily a už první týden hlásil, že jiné známky nosit nebude ![]()
@clovek
Že to není tak dávno, co jsme se sešly v diskuzi „poprvé ve školce“ (nebo tak nějak).
U nás se zatím neznámkuje, říkala, že až od října. A spíš, než že dostane špatné razítko, nedostane žádné (naštěstí má dcera zatím všechna), nepovedený úkol přeškrtne a tak.
Holky a budeme tady, nebo se mám pkusit o nějaku skupinu (nikdy jsem žádnou nezakládala
)?
U nás se jede podle nějakého nového systému,.učí se zatím tiskací písmenka…klikyháky přijdou časem..