Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky máme doma prvňáčka. Zatím je nadšený, tak doufám, že mu to dlouho vydrží ![]()
@Alichi píše:
Holky a budeme tady, nebo se mám pkusit o nějaku skupinu (nikdy jsem žádnou nezakládala)?
Já bych byla pro skupinu:-)
@Crystal87 píše:
U nás se jede podle nějakého nového systému,.učí se zatím tiskací písmenka…klikyháky přijdou časem..
Já jsem se právě ptala hned u zápisu, jaké se učí písmo a jakou metodou čtení (dcera zvládne přečíst tiskací text z velkých písmen). U nás se jede postaru, žádný „comenius“ ani genetická metoda čtení.
@Alyss píše:
Já bych byla pro skupinu:-)
Já právě taky. Přece jen kolem je spousta dalších soukromých informací.
@Alichi píše:
Já jsem se právě ptala hned u zápisu, jaké se učí písmo a jakou metodou čtení (dcera zvládne přečíst tiskací text z velkých písmen). U nás se jede postaru, žádný „comenius“ ani genetická metoda čtení.
Fakt? no já nato že jsem nějak stará škola:D jsem docela koukala, ale prý se tak děti naučí rychleji no, tak jsem zvědavá…my měli klasický písanky a to byl masakr ![]()
Holky a to mají všichni prvnáčci všude denně 4 hodiny? Co mě zarazilo že mají 9 hodin čj
@Crystal87 u nás jo a tý ČJ mají hromadu, akorát jsem netušila, že už v první jsou pracovky.
Holky, pujdou děti na nějaký kroužek?
@Crystal87 U nás taky 9 hdin ČJ.
@Allons-y Dcerka chodí do dvou pohybových kroužků mimo školu, v družině nakonec nic, protože vše začíná až ve tři a je to do 16:30 až do 17:00 a přišlo mi šílené, aby ráno odešla do školy a přišla v 17:30. Takže s těžkým srdcem jsem oželela flétnu a tvořivé ruce. I jsem se ptala, proč začínají tak pozdě, ale prý chodí ven…
@Alichi flétny nelituj, jestli chceš flétnu, přihlaš ve druhé třídě do ZUŠ. Ve škole většinou si zafixují špatnou techniku a když chtějí pokračovat na ZUŠ, mají problémy- děti
Ahoj, taky mám doma prvňáčka. Sice už to zažívám podruhé, ale nervy sem první den měla za něho
U nás mají každý den 4 hodiny a jednou 5 hodin. Známky zatím nemají, jenom razítka. Známky prý až od října. Ve škole se přihlásil do „sportovek“. U nás na vesnici chodí ještě na fotbal a pak hasič.
@Alichi Na tu flétnu bych taky volila ZUŠ. Ono se jí to třeba jednou bude hodit. Naši čtvrťáci mají od letoška v hudební výchově flétnu povinnou.
@Alyss tak to tedy máte nějakou přísnou pí. učitelku, ta naše vypadá hodně mírně, říkala, že v případě horší známky, to bude jen znamení pro nás, že je třeba něco procvičit, že to vůbec nic neznamená.
@Alichi jj je to možné, uteklo to až nějak rychle, do školky jsem už vypravila i druhé dítě, takové moje malé miminko ![]()
U nás zatím jedničky a razítka. Kroužky jsem letos vůbec žádné nechtěla, ale nakonec chce pokračovat v dramaťáku, kam chodil už ve školce, a protože jejich paní učitelka vede angličtinu, tak tam chce chodit taky. Jinak má ještě hasič, ale to je u nás tak přirozená součást života, že to za kroužek ani nepovažuju ![]()
Ahojky, taky máme prvňačku. Od včera už je doma, ve škole spokojená. Máme 4hod denně a jednou 5hod, mají i povinnou angličtinu 1× týdně, proto těch 5hodin. Také jsem pro skupinu ![]()
clovek, taky mám mladšího první rok ve školce, byly to letos samé změny