Prvňáčci 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10017
7.10.14 19:10
@alifie píše:
Nijak, paní učitelka stejně ví svoje. :lol:

Souhlasím, takovou osobu ignorovat. Ve školce jsme měli podobnou matku, její syn svatej, ostatní kluci ho poňoukali a naváděli a on se chudáček nechával strhnout, přitom je jinak taaaaak hodný, no opak byl pravdou, že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
27.2.15 19:04

Prosím maminky prvňáčku, jak to mají teď vaše děti se psaním?
V třídě mého syna se už píšou diktáty (většinou věty o dvou, třech slovech) a přepisy. Syn v tom dost chybuje, hlavně velká písmena, háčky a čárky, interpunkce za větou. Takže nosí dvojky a trojky (je to tak posledních 14 dní, předtím jen samé jedničky).Písmena si neplete, jen občas nějaké vynechá (třeba jedno písmeno za 4 věty).
za učitelkou jsem byla, prý si to Kuba určitě opraví, no nevim teda kdy…
Trénujeme diktát i přepis každý den, je zvyklý odpoledne pracovat, i když i to mi přijde na hlavu, učit se už v první třídě :nevim:
Tak nevím, zda má syn náběh na nějakou vadu nebo to chce fakt trénovat, aby se mu ta pravidla dostala do hlavičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
27.2.15 19:10

@misinka79 Diktáty se u nás píší taky - 2 až 3 věty. Zatím nosí jedničky, uvidíme, jak to půjde dál. U nás vidím problém spíš v matice.
Jinak mi nepřijde nijak zvláštní, aby se děti už v 1. třídě připravovaly i odpoledne doma. Ba naopak - když si na to nezvyknou už od začátku, tak později už to půjde jenom hůř. :nevim: A individuální procvičování doma má určitě svoje výhody - je to 1 rodič : 1 dítě - tzn. víc času a prostoru než ve třídě, kde jich má učitelka třeba 30. U nás to teda pomáhá a jsou vidět výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
27.2.15 19:16

U nás se taky píší diktáty a přepisy a tento týden už dcerka přinesla z přepisu první dvojku. Zatím to nehrotím, pokud by horších známek přibývalo tak se budeme doma víc učit. Teď se tomu odpoledne nebo o víkendu taky věnujeme, ale ne každý den. Že by mohlo hned jít o nějakou poruchu to bych nemyslela. Dcerka říkala, že i ostatní začali dostávat horší známky, včetně čtyřek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
27.2.15 20:28

Diktáty u nás píší už od doby, co v písance nacvičili pár písmenek. Napřed psali diktáty na písmena, pak slova a nakonec věty. Markovi to naštěstí nedělá problém. Zatím bez chyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
27.2.15 21:08

Myslim, ze ani nas neni ve tride jediny, kdo ma horsi znamky. A opravdu se tomu venujeme kazde odpoledne, vic uz by asi ani neslo, ma 2× tydne krouzek a taky si jeste chce hrat, takze asi pul hodiny psani kazde odpoledne mi to vychazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
27.2.15 21:09

@berunkab3 u nás taky psali písmenka a slova nejdřív a to neměl problémy, začalo to minulý tyden, když došlo na složitější věty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.3.15 13:34

Já mám také prvňačku. A úplně zírám co řešíte!!! Zatím nezná ani všechna písmena. Diktát nikdy nepsala. 8o Úkolů dostává opravdu hodně. Třeba 2 strany v písance, k tomu stranu v matice a ještě něco kreslit nebo číst. Když jí vyzvednu ve 4h ve družině ( ona tam chce být co nejdéle), než se dovlečeme domů… Dříve jak v 5h úkoly psát nezačneme. A někdy je to více jak na hodinu. Ona u toho pořád vzdychá, nechce psát, chodí pořád na WC, pak má žízeň, hlad…Tak jsem jí začala vyzvedávat ze družiny dříve, ale to zase nadává, že si nepohrála. Zatím dostala jen jedničky, ptala jsem se, jestli jiné děti mají i horší známky, říkala, že kluci mají samé pětky, ale tomu moc nevěřím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
2.3.15 06:27

V naší třídě také píší diktáty i přepisy, dcera zatím naštěstí bez problémů, ale vím, že nemají všichni jedničky, že právě problém dělají tečky nad písmeny a na konci věty.
Asi bych počkala (a praktikovala diktáty doma, jak to děláš). Nemusí to být porucha, jen nepozornost při změně práce.
Já jsem „bojovala“ s dcerou hned začátkem školního roku, když udělala chzbu v matice a říkala, že o ní věděla a „že si to nemůžou opravit“. Tak jsem ji několik dní zpracovávala, že si to opravit musí, když o chybě ví. Že paní učitelka neví, že ona ví, že to má špatně, když tam nechá špatný výsledek… Nakonec se ještě ptala učitelky, ta jí řekla, že samozřejmě ano a už to dokonce 1× použila v praxi. :lol:
Ale učím ji - pokud je dost rychlá, ať si po sobě zkontroluje, co napsala - ať čísla nebo slova, ať to má správně.

Nicméně doma se denně hodinu fakt neučíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.3.15 13:54

Ahoj jsem nováček, hledala jsem pdoobné téma… než budu moci založit své alespoň také přispěji..u nás se diktáty píší a vesměs se dostávají v průměru dvojky trojky prý zatím… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.3.15 08:48

Můžu se zeptat, kolik dostávají děti domácích úkolů? Mě se zdá, že toho máme každý den moc. V úterý dostala dcera 2 stránky psaní, dvě stránky matematiky, stránku čtení. Ve středu byl úkol z prvouky, zase dvě strany v písance a dvě čtení… a takhle to jde každý den. Pracuji jen do 14h, ve 14,30 jsem v družině, ve 15 h jsme doma. Úkoly jsme psaly v úterý dvě hodiny, takže jsem ani nevezla dceru na keramiku, kterou má od 17h. Nevím, jak to dělají rodiny, které mají děti ve družině do 16h. Dcera nevydrží dělat úkoly v kuse… několikrát jde na WC, pak má hlad, žízeň, bojí jí ruka, hlava… Kdyby k tomu sedla, asi by to měla dříve. Jenže já nevím, zda něco dělám špatně nebo je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.3.15 12:39

Náš Kubík nemá zdaleka tolik úkolů. Je to většinou čtení (max.1 strana ve Slabikáři)a psaní pár řádků do písanky nebo matematika pár příkladů, práce tak na 10 min. Většinou chodí z družiny až kolem páté, ve středu s babičkou po obědě a v pátek taky dříve. Taky u toho často blbne a má strach, aby neudělal něco navíc a taky chce přestávku mezi čtením a psaním. Ale ve škole žádné problémy nemá vše zvládá v pohodě a škola ho baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.15 11:59
@Adelanie píše:
Můžu se zeptat, kolik dostávají děti domácích úkolů? Mě se zdá, že toho máme každý den moc. V úterý dostala dcera 2 stránky psaní, dvě stránky matematiky, stránku čtení. Ve středu byl úkol z prvouky, zase dvě strany v písance a dvě čtení… a takhle to jde každý den. Pracuji jen do 14h, ve 14,30 jsem v družině, ve 15 h jsme doma. Úkoly jsme psaly v úterý dvě hodiny, takže jsem ani nevezla dceru na keramiku, kterou má od 17h. Nevím, jak to dělají rodiny, které mají děti ve družině do 16h. Dcera nevydrží dělat úkoly v kuse… několikrát jde na WC, pak má hlad, žízeň, bojí jí ruka, hlava… Kdyby k tomu sedla, asi by to měla dříve. Jenže já nevím, zda něco dělám špatně nebo je to normální.

To je teda síla. Jsem ráda, že takový teror u nás není. Syn taky nevydrží dělat všechno v jednom kuse. Nejdřív se nasvačí, protože má hlad, pak napíše pár řádků a pak dělá cviky na uvolnění ruky, napíše řádek a zase dělá cviky na uvolnění ruky. Ale vždycky to bylo jen pár řádků, nikdy ne dvě stránky. Většinou dodělává doma jen to, co nestihne ve škole, takže za pár minut to má hotovo. Počítání mu jde a baví ho - největší utrpení jsou pro něj kravinky typu „domaluj jahůdky, aby jich bylo celkem 19“, takže donutit ho namalovat 9 jahod je děs běs. Posledně právě domalovával 8 měsíčků a 9 jahod - myslela jsem že mě z něj klepne a trvalo mu to snad 20 minut. Největší problém byl, že neumí namalovat 9 jahod a 8 měsíčků tak, aby byly dokonale krásné a stejné. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
9.3.15 20:00

Dcera zatím také chodí do školy ráda, ale někdy si myslím, že to má učitelka špatně nastaveno a nestihnou to ve škole, tak se to musí dělat doma. Ve třídě je jich 29, kdyby měla 15 dětí, asi by se vše dělalo snadno. Dnes jsem mluvila s jinou maminkou, co má u nás ve škole také prvňáčka a je také hodně naštvaná na ty úkoly. A to je na rodičovské dovolené, takže často bere svého syna hned po obědě.
Na konci března je rodičák, tak se asi na to budu muset zeptat. Snad se ke mě další rodiče přidají.
@alifie To domalovávání je děsný. Myslím, že matematika je spíše kreslení. Kdyby tam mohli dopsat číslo, je to za pár vteřin, ale domalovat auta, zmrzliny, jablíčka a já nevím co ještě je strašný. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.3.15 23:00

U nás se učí matematiku podle Hejného a Kuba je nadšený a matematika ho hodně baví. Takové domalovávání moc nemají, měly to spíš zpočátku. Teď už moc ne. Tady se krokuje a jezdí autobus kde nastupují a vystupují lidi na různých zastávkách a děti počítají kolik je tam nakonec lidí. Používají kostky prostě mají pocit, že si hrají. Paní učitelka jim to umí hezky vysvětlit, to spíš rodiče tomu občas nerozumí, ale moc úkolů z matematiky nemají. A ve třídě je jich 24 a v pohodě to zvládají. Paní učitelka to s dětmi umí a děti jí milují. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí