Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás 8×čeština a jinak mají 4hod týdně a 1×5.
Souhlasím se skupinou ![]()
My kroužky v rámci školy nestíháme…od lonska chodíme na hokej, takže to máme akorát..tréninky 4× týdně plus zápasy a máme toho nad hlavu:)
Ahoj, taky se hlásím, dcera nastoupila do první třídy a je zatím natěšená, dneska byly i první třídní schůzky a zatím o. k.
Taky se hlásím s prvňačkou ![]()
To dávání známek mi přijde hodně přísný, u nás se jedou zatím razítka.
Jinak každý den dvě hodiny Čj, ale to jim učitelka občas pustí pohádku, ve středu mají 5 hodin - což mě trochu zarazilo, ale zatím byli vždy tu poslední hodinu buď venku nebo ji měli volnější, že seděli na zemi na polštářích a buď si hráli nebo vyprávěli. Což jsem ráda, protože si myslím, že udržet pozornost v lavici pět hodin vkuse je ještě na ně hodně.
V družině mají pana vychovatele, což musím říct je úžasné. Ve školství je přefeminizováno a ten chlap je znát-má jiný pohled na věc
Dneska s nimi cvičil jógu, děti ho milují, a to je čerstvý-začíná.
Jediný, na co si dcera stěžuje, že paní učitelka občas křičí. Říkám jí-když jí neposloucháte nebo zlobíte a ona prý že ne, že jen tak začne zvedat hlas a je to nepříjemné. Shodou okolností je to mladá učitelka a první třídu má také poprvé. Učí tedy již tři roky, ale to měla čtvrtou třídu. Takže z toho byla na začátku očividně trochu zmatená a rozhozená, ale snad bude fajn ![]()
Tak jsem skupinu založila, až ji schválí, dám vědět.
Kamarádka měla prvňačku loni a říkala, že jejich paní učitelka dávala trojky a čtverky běžně.
To by dcera těžce nesla.
Syn má hodinu tělocviku navíc, takže 3 týdně + kroužek atletiky (no, spíš tam dělají kotrmelce) a pak jako kroužek angličtinu, ale tam se prý budou učit zvířátka, to on moc chtěl, jinak povinný jazyk od druhý.
Ahoj, take se pridavam s prvnackem. Adamek je ve skole moc rad, chodi i do druziny. Jinak u nas se uci po staru, docela to fici, uz umi vsechny samohlasky v matice cisla 1-5 a uz i porovnavaji. Dostavaji nalepky ale i 1 a 1*
Ma jich na konte uz takovych 9
Delku vyucovani maji taky 1×5h jinak 4h.No jsem zvedava, jak dlouho to nadseni vydrzi ![]()
@Věrka.. slabiky, jo, tak to je fakt rychlost, u nás se jede písmeno M ![]()
Myslím, že ze všeho nejdůležitější je, aby měli rozumnou učitelku, která těm prckům rozumí, protože jsou vlastně na začátku, nepopsaný list a jak to s nima zvládne učitelka v první třídě, tak z toho pak budou čerpat dál a dál. Naše učitelka se zatím jeví velmi zkušeně a rozumně, tak doufám, že nezklame. Sama říkala, že si neumí představit dát prvňáčkovi 4-5, že neví co by se muselo stát, aby sáhla k takové známce, možná někdy v druhém pololetí, ale do prvního vysvědčení určitě ne
Holky, tak jsem vás obeslala, jen mějte strpení. A pokud jsem na někoho zapomněla a chce do skupiny, klidně se ozvěte.
Frčím. ![]()
Ahoj holky, tez se hlasim s prvnackou, chodi tedy do soukrome ZS, ale je to docela narocne, maji 2× tydne pet hodin a domaci priprava tak pul hodky dnne minimalne, mivaji denne 2-3 ukoly takze celkem mazec. Co se tyka krouzku, dcera ma v podstate kazdy den nejaky krouzek, do druziny moc chodit nechce, tak ji vyzvedavam po obede.
Maji tedy 2× tydne po 5 h jinak po 4 h, cestiny maji hodne, mala ale cist a psat umi, tak je to ok, znamky maji dostavat od pristiho tydne uz „na tvrdo“ tak jsem zvedava, zatim ma 14 jednicek. Jedou ve skole dost rychle, kazdy den musi zvladnout 1 pismeno, ctou tez vse ve velkych tiskacich pismenech a pry v listopadu uz by vsichni meli byt schopni cist ![]()
Jinak jsme tez pro skupinu, jestli me do ni vezmete, vcera jsem byla na sluzebce a dnes jsem tady vasi diskuzi objevila, tak bych se rada pridala ![]()
Jejda tak to někteří fakt jedou, u nás písmenka se ještě neučí, tak z toho mám hrůzu, a známky taky nejsou, jen razítka. tak uvidíme kdy se to rozjede. dcera je zatím nadšená, bude chodit jen do jedno kroužku a to keramika a družina zatím ne, jsem doma tak budu s ní.
Ahojky,
taky mám doma prvňáčka a prosím o přidání do skupiny. My teda máme slovní hodnocení až do třetí třídy, tak jsem zvědavá. Všichni kolem co už tam mají starší děti si to chválí, tak uvidíme.
No a to by jsme nebyli my, včera Romča onemocněl, zimnice, zvýšená teplota a dnes doma ![]()
Tak u nás je 7 hodin češtiny týdně, nebýt téhle diskuse, tak ani nekouknu, kolik češtiny mají.
Úkoly na doma jsou jen, když syn nestihne něco dodělat ve škole, což bylo zatím jedenkrát - nestihl dovymalovat obrázek. A známky v první třídě jsou jen jedničky a v-čka, případně smajlíci =
a mračouni =
.
Syn je znechucený tím, že už chodí do školy 14 dní a ještě pořád neumí ani číst ani psát a počítají pořád jen do pěti. ![]()
Já mám taky prvňáčka - ve škole jedou „klasiku“ - čtení slabikováním, psaní psacím písmem, matematiku „nefrausovsky“. Paní učitelka dává zatím smajlíky, jedničky a V.
Mají denně 4 hodiny, z toho jednu hodinu AJ (pravděpodobně na úkor matematiky, té mají jen 4 hodiny týdně), češtin mají 8. Domácí úkol měl zatím asi 2× a asi 2× dodělával, co nestihl ve škole. Ve škole se mu zatím líbí, což je pro mě hlavní
.
Už funguje skupina, kdo má zájem požádejte @Alichi o přijetí