Šilhání u prvňáka

27007
16.9.14 22:39

Šilhání u prvnáka

Ahoj…maminky čerstvý prvnáček mi šilhá. Poslední dobou je to hodně, všimli si toho i ostatní a začal si stěžovat na bolest očiček. Prý se snaží koukat rovně ale nejde to:(Samozřejmě hned na možný termín se chystám k oční, ale vzhledem k tomu, že nikdo v rodině brýle nemá ani jiné problémy s očima, netuším co nás čeká. Opravdu brýle? Jaká vyšetření bude muset podstoupit? Lze to nějak srovnat nebo to bude trvalé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
17.9.14 06:57

@Crystal87
To jde o nove vznikle silhani? Drive nesilhal? Pokud je to tak,, vyzaduje to akutni vysetreni.
Na prevencich u dr videl dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.9.14 07:50

Presne tak musí se nejprve vyloucit akutni pricina silhani pokus se vylouci tak se jedna o tzv. silhani s pozdnim zacatkem ktere ma vetsinou dobrou prognózu. Malému rozkapou očka zmeri dioptrie a pokus tam nejaké budou, dostane bryle. Dostane i okluzor (piratskou klapku), doktor vam vysvetli jak a kdy mi nasazovat. Pokus je uz prvnacek a akutni príčina se nenajde, mela by se v dohledne dobe pák naplánovať operácie silhani v centru detské oftalmologie.
Pozn. Jsem trochu z oboru :) omlouvam se za chyby, píšu z tabletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.9.14 09:01

Ano, jen potvrzuju, pokud je to akutni silhani (nikdy predtim nesilhal), opravdu jdi hned.

Dcera taky zacala najednou ze dne na den silhat, stezovala si na bolest hlavy a oci, dvakrat i zvracela. Ocni vada to nebyla, byl to neurologicky problem. V zivote nas to nenapadlo, meli jsme jen stesti, ze jsme se dostali k ocnimu hned a necekali, az nas za mesic(e) objedna.

• Citovat
  • Upravit
27007
17.9.14 09:43

Jsme objednaní na pondělí, takže jsem zvědavá a mám docela strach:(Šilhal jako miminko ale to je rychle zpravilo a pak začal až ted, nejdřív jen trochu ale posledních pár dní je to opravdu hodně:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.9.14 14:36

Drzim palce at vse dobre dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
17.9.14 15:03

Děkuju jsem z toho fakt na nervy:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 15:12

Segra zacala hodne silhat pri nastupu do skolky, odoperovali, znovu zacala pri nastupu do skoly, znovu operace. Pak uz se ji to nevratilo. Rikali mamce doktori, ze je to nasledkem stresu z noveho prostredi. :think:

• Citovat
  • Upravit
15
23.9.14 17:57

Neboj se medicína dělá zázraky, my máme dost vážnou oční vadu, ale bojujeme a jdeme do předu. Za měsíc náš čeká operace šilhání levého oka. Držím palce, aby stačil jen posílit sval očním cvičení: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí