Problémy v první třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2272
24.3.13 09:30

@simlík Řeš to okamžitě, problémy budou horší a častější…tohle si učitelka nemuže dovolit ani kdyby co bylo, tvuj syn očividně trpí, muže nebo už má psychické problémy…řeš to s učitelkou i s ředitelem školy…já měla stejný problém, syn byl na matiku jednička ale to psaní děs…byla jsem s ním v poradně a potvrdili nám ADHD…taky že je dysgrafik atd, dostala jsem na to papír pro školu že ho nemužou známkovat s diktátu, že to a to a víš co mi na to škola řekla?? hm to by mohl chtít každý…vubec na to nebrali ohledy, učitelka s ředitelkou byla jedna ruka…trvalo to 2 roky než jsem se rozhodla syna dát na jinou školu-speciální a nelituji, mám klid, syn je ve škole štastný a klidný, nosí mi domu jen samé jedničky, hodně nám tahle škola pomohla, lituji jen toho že jsem ho nechala 2 roky se trápit a nedala ho sem hned…nedovol aby tvému synovi ubližovali, jde o jeho budoucnost, osobnost…každá negativita ve škole ho velice ovlivní a zbytečně budou horší potíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 09:47

No to me teda nadzvedlo :pocitac: tahani za vlasy v dnesni dobe NEEXISTUJE! Jakekoliv fyzicke trest jsou ve skolach zakonem zakazane! Na ucitelku bych si okamzite v tomhle stezovala a resila bych to sakra vazne! Jinak ja sama jsem byla taky v prvni tride oznacena za hyperaktivni atd. ucitelka (cca 30 let co zovna doma prochazela rozvodem) me nechala - ani ctete spravne, ucitelka me NECHALA PRERADIT jako nezvladatelnou do paralelni tridy kde ucila cca 50leta zkusenejsi. Ta zjistila ze vyrusuju protoze uz umim cist a pri slabikovani ostatnich jsem se nudila. Posadila me vedle pomalejsiho chlapecka, rekla mi jak mu mam pomahat a dala mi extra ukoly. Rok nato jsem prechazela na jazykovou skolu, protoze podle pi uc. c. 2 to bylo lepsi.
Vidis ten obrat? Jina ucitelka, jina nalepka.
Osobne bych dite dala na jinou skolu, ale vim ze to neni pro kazdeho tak lehke, dojizdeni atd. ale ver mi, prvni rok je zasadni pro pozdejsi postoj ke vzdelani.

• Citovat
  • Upravit
2272
24.3.13 10:15
@Anonymní píše:
No to me teda nadzvedlo :pocitac: tahani za vlasy v dnesni dobe NEEXISTUJE! Jakekoliv fyzicke trest jsou ve skolach zakonem zakazane! Na ucitelku bych si okamzite v tomhle stezovala a resila bych to sakra vazne! Jinak ja sama jsem byla taky v prvni tride oznacena za hyperaktivni atd. ucitelka (cca 30 let co zovna doma prochazela rozvodem) me nechala - ani ctete spravne, ucitelka me NECHALA PRERADIT jako nezvladatelnou do paralelni tridy kde ucila cca 50leta zkusenejsi. Ta zjistila ze vyrusuju protoze uz umim cist a pri slabikovani ostatnich jsem se nudila. Posadila me vedle pomalejsiho chlapecka, rekla mi jak mu mam pomahat a dala mi extra ukoly. Rok nato jsem prechazela na jazykovou skolu, protoze podle pi uc. c. 2 to bylo lepsi.
Vidis ten obrat? Jina ucitelka, jina nalepka.
Osobne bych dite dala na jinou skolu, ale vim ze to neni pro kazdeho tak lehke, dojizdeni atd. ale ver mi, prvni rok je zasadni pro pozdejsi postoj ke vzdelani.

souhlasím, proto syn nedojíždí ale je tam na internátě, škola není daleko cca 15km ale přesedání a brzy vstávání jsem nechtěla, syn napřed trochu bojoval že tam být nechce ale už si zvykl, zjistil že mu tam opravu nic nechybý má tam víc aktivit jak doma, spoustu kamarádu a hlavně poznál že mu tam nikdo nechce ublížit ale pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.3.13 14:27

problémy v první třídě

S učitelkou jsem mluvila za poslední 3 týdny asi 3×(na první pohled vypadá milá, že by ji každej hned koupil), pořád jen říká, že je příliš dětský a nepozorný, padá ze židle, nemá nohy chvíli v klidu a třetí hodinu už kouká, kde co lítá a že na poradnu je ještě brzy, prý až tak v 2. třídě, o tom že ho tahá za vlasy mi řekl až tento pátek, on je totiž takový suverén, který na sobě nedává nic moc znát, ale ve skrytu duše je citlivý a tohle ho hodně bolí. Když půjdu na uč., že ho tahá za vlasy, jenom mu přitížím, každopádně nás objednám do poradny, hned zítra tam půjdu, školu nejspíš změníme, ale teď to nemá smysl, když do konce roku jsou 3 měsíce, syn je chytrej kluk a ona ho jenom sráží, že zrovna pokulhává ve psaní. Myslím si, že bude mít nějakou poruchu psaní, protože vynechává čárky, tečky nad i nebo nad j a nebo když opisují věty, prohodí řádek. Jinak vím, že by si děti měly zvykat na všechny známky, ale u těch prvňáků mi přijdou 5 drastické, za nás se dostávali v první třídě kytičky, když bylo něco špatně, tak véčko a když to byla tragédie a naškrabané, tak kocoura a taky jsme si potom normálně zvykli na celou stupnici známek.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.3.13 18:18

@simlík a není náhodou prcek levák? Mně se stávalo (a stává :-D ), že jsem zapomínala tečky, háčky a čárky nad písmenama… Jak jsem si to tou rukou přikrývala… :think: A pak se mi motají některý „podobný“ čísla (třeba vidím 6 a píšu 9, 2 jsem prohazovala za 5) to se mi stávalo i na střední a vejšce… Že jsem to prostě viděla dobře, ale sem tam psala blbě… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.3.13 07:53

prvňák

Jo, je levák, vůbec mě nenapadlo, že tohle můžou leváci mít, díky za radu.

Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.13 09:48
@simlík píše:
Jo, je levák, vůbec mě nenapadlo, že tohle můžou leváci mít, díky za radu.Pěkný den

já bych se s ní zkusila domluvit na aspoň trochu individuálním přistupu… Já myslím, že na mě byli právě v těch háčkách/čárkách nad písmenkama mírnější… :think: :nevim: Já i když jsem se sebevíc snažila nikdy mi nešlo psát psacím krásně a zároveň rychle, prostě ten sklon se mi zdá dělanej spíš pro praváky… :nevim: pro mě bylo vysvobozením to, źe jsem na gymplu v primě nebo v sekundě mohla začít psát něčím jako je comenia script… :nevim: :mrgreen:

Podle mé ta neoozornost je pak daná i tím, že ho to známkování a celkovej přístuo učitelky prostě demotivuje, protože i kdyz se snaží, udělá chyby za který víceméně nemůže a má proto blbý známky… Koho by tohle bavilo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lonepine
10.4.13 09:35

Řešili jsme obdobný problém, dokonce i s načasováním (změnili jsme školu v březnu v první třídě). Změna školy vše vyřešila, ale do dnes bojujeme s následky. Neváhejte hledat jinou školu a třeba i dočasně vzít dítě do domácí výuky (i to jsme museli podniknout pro překlenutí doby, než se přestup uskutečnil). Je to velmi těžké rozhodnutí ale stojí za to. Po dvou letech, kdy stále vidím následky nešťastného uvedení do školy doporučuji nenechat syna s touto paní učitelkou ani o den déle. (Možná staří změnit paní učitelku?)

• Citovat
  • Upravit
10
10.4.13 12:47

problémy v první třídě

Neřeším teď nic jiného než jinou školu, ale nechci to uspěchat, abych dobře vybrala, uvažujem s manželem o walsdorfské škole, bydlíme v Český Budějovicích, kdyby někdo věděl o dobrej škole v Č. B., ať mi dá vědět, je to hrůza, škola kam chodí syn, šílené tempo výuky a prostě v tomhle tempu se to nedá zvládat. Všechny písmena ve slabikáři už mají probrané a už čtou jen články, psaní je prakticky to samé. Syn se teď úplně zasek, nechce se učit, u všeho se strašně vzteká, odmlouvá mi, takovej nikdy nebyl, prostě se lidově řečeno zabejčil. Jsem z toho už na prášky, objednala jsem nás do poradny a odpověď: čekejte 3 měsíce. Co říkáte na walsdorskou školu? Pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.4.13 12:57

@simlík Záleží na tom, jakého jste zaměření (ne každému alternativní škola vyhovuje) a jak je konkrétní škola vedena. Nevím, jestli by pak nenastal problém při přechodu na střední školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.4.13 13:17

prvňák

Toho se taky bojím, fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.4.13 18:03

@simlík A co Tě láká na waldorfské škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laicici
11.4.13 22:48

Ale chuďátko…Tak se těšil a ono je to najednou pryč… Motivace k učení známkama a takovýma… Prvňáčka… Můj syn jde do třídy Montessori a já děkuju za klasifikaci slovní… Už se mě ptal, když nebude něco umět, jeslti dostane 5. Já jsem pro jakoukoliv alternativní školu. Pracuji ve školství a vidím denně ty problémy…

• Citovat
  • Upravit
laicici
11.4.13 22:50

Syn bude mít týdenní individuální plán, jako ostatní děti ve třídě a pojede si svým tempem. Jelikož je hodně přemýšlivý a má taky pomalejší tempo, jsem opravdu ráda.

• Citovat
  • Upravit
10
12.4.13 07:56

prvňák

Taky si myslím, že špatný zmámky u prvňáků nejsou dobře, syn má akorát vypěstovaný odpor ke škole, opravdu čím dál víc uvažuju o walsdorfské škole, jsem přesvědčená, že by mu to strašně pomohlo a tenhle typ výuky by seděl i jeho povaze, byla jsem se podívat na jedné hodině a to se nedá s výukou v klasické škole vůbec srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí