Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Záleží o co jde… podle toho tajemna bych řekla že něco ze sexuální oblasti… asi bych zašla za p. uč. pokud se to děje ve škole ![]()
@Anonymní píše:Řešila bych, ale podle toho co by to bylo, bych si vybrala formu jakou na to upozorním…Snažila bych se, aby to co nejméně zasáhlo mé dítě, ale něco bych udělat „musela“ nesnáším, když se ubližuje slabším
Ahoj holky, budu radši anonym…
Kdyby se vám dítě svěřilo s něčím o čem si myslíte že je humus a řešit by se to mělo, řešily by jste to i kdyby jste věděly, že vaše dítě tím pádem bude mít z toho u spolužáků problém? Kluk se mi svěřil z něčím co viděl, ale moc mě prosil ať to nikomu neříkám, že by mu kluci dali coproto, tak jsem mu slíbila, že to opravdu nikomu neřeknu… Ale pořád se to ve mě bije![]()
![]()
![]()
Jedná se o kluky okolo 10ti let
@jalemina Není to nic ze sexem… A bylo to právě odpoledne po škole ve volném čase… Tak nevím jestli by se škole chtělo to řešit… A s rodičema dotyčných to řešit nebudu, ješte by nám udělali ve vsi peklo
Tak opravdu nevím co s tím…
Jde o to, že se kluk nachomejt u toho, když jeho spolužák zabil kamarádovi kotě, prý z toho měl šílenou srandu a další 3 kluci taky, jen můj a ještě jeden na ně křičeli ať to nedělají že to řeknou ve škole, ale ty 4 hovada na ně řvali že s toho budou mít taky průšvih protože byli u toho… A potom to kotě hodil dotyčný škrtič do studny kde bere vodu asi 10 domů… Kluk mě moc prosil ať to neříkám nikomu, jen byl z toho špatný a musel se mi s tím svěřit. Bojí se, že kdybych to řekla, tak by mu kluci udělali peklo… ![]()
Opravdu záleží na tom o co jde. Pokud se při tom nikomu neubližuje, netýká se to mého dítěte tak bych to nechala být.
Jo taaak, klidně bych si na kluky došlápla, ono když to půjde přes rodiče tak si myslim, že budou podělaný strachy a na tvýho kluka si nic nedovolí. Kontaminovaná voda neni sranda a zabíjet zvířata už vůbec ne. A synovi bych to rozumně vysvětlila, že se takový věci řešit musí a že se opravdu nemá čeho bát
Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:42
ONo je to problém hlavně s hygienického hlediska, že… Ale slíbila jsem mlčenlivost…
![]()
No, pokud se jedná o šikanu nějakého dítka, tak bych upozornila jeho rodiče, pokud něco jiného, tak bych to neřešila.
Neničila bych si vztah se synem a jeho důvěru.. Buď ráda, že se ti svěřuje.. Nejde-li o život nebo něco fakt nebezpečného tak neřeším..
Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:44
Rozhodně to nahlaš minimálně na úřadě, kvůli tomu kotěti ve studni!!! Vždyť se v té vodě bude rozkládat. Hnus velebnosti. Nechápu, jak to můžou ti děcka udělat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud se jedná o šikanu nějakého dítka, tak bych upozornila jeho rodiče, pokud něco jiného, tak bych to neřešila.
Už jsem to vysvětlila výše o co jde…
@Almira-Alm píše:
Neničila bych si vztah se synem a jeho důvěru.. Buď ráda, že se ti svěřuje.. Nejde-li o život nebo něco fakt nebezpečného tak neřeším..Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:44
No právě, jenže kontaminovaná voda není žádná sranda ale zklamat své dítě taky ne
![]()
Uff to je hnus, ale jestli se to stalo mimo školu, tak ta s tím nemůže nic dělat
Spíš je otázka, z jakých rodin jsou ty děti, ptž se taky může stát, že to budeš chtít řešit s rodiči a ti s tebou vyběhnou, že si to mohli vymyslet atd. Se synem bych o chování těch kluků mluvila, že jsou násilničtí a ať se jim vyhýbá. Pokud to s těma klukama poroste, tak se má okolí na co „těšit“ ![]()
Jinak ta kontaminace by se řešit měla. Je to ošemetná otázka. V tomhle je to opravdu těžký, ptž na jedný straně chce člověk dítě naučit, aby se nebálo, ale na druhou se může stát, že si na něj skutečně někde počíhají a to je pak zase je třeba to pořešit s rodiči těch kluků.
Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:50
Ahoj holky, budu radši anonym…
Jedná se o kluky okolo 10ti let 
Kdyby se vám dítě svěřilo s něčím o čem si myslíte že je humus a řešit by se to mělo, řešily by jste to i kdyby jste věděly, že vaše dítě tím pádem bude mít z toho u spolužáků problém? Kluk se mi svěřil z něčím co viděl, ale moc mě prosil ať to nikomu neříkám, že by mu kluci dali coproto, tak jsem mu slíbila, že to opravdu nikomu neřeknu… Ale pořád se to ve mě bije