Řešit? Neřešit? Když se vám dítě svěří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.13 10:24

Holky a myslíte, že když zajdu na policii se zeptat jak to řešit, ale zatím nebudu chtít ať to řeší, protože do města jedu teď a s klukem budu mluvit až přijedu, myslíte, že mi jen poradí a řešit to nebudou???

• Citovat
  • Upravit
20777
21.3.13 10:27

Já se obávám, že to začnou řešit hned. Tohle je fakt ošemetná situace :think: Nešlo by vyzvednout kluka ze školy a řešit to hned? To byli kluci od něj ze třídy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.3.13 10:28
@Anonymní píše:
Díky holky za vaše příspěvky, dnes už tu asi nebudu… :kytka: Odpoledne promluvím se synem, vysvetlím mu co a jak s vodou, a zkusím to nahrát tak, aby on sám vymyslel řešení. Opravdu si vážím jeho důvěry a nechci o ní přijít, zárověň si jako dospělý člověk uvědomuji své povinosti a možná rizika z kontaminované vody… Je to těžká situace, ale chci ji řešit!!!

taky držím palce, je to složitá situace. Ať to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 10:29

Jo, jsou to jeho spolužáci… Jsou to fakt nezvladatelné hovádka, sprostá mluva, pohrdání dospělými atd… Přitom mamina těch dvou je vážená inženýrka pracující bohužel tam, kde by šla ta kontaminovaná voda na testy 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
16186
21.3.13 10:30
@Anonymní píše:
Holky a myslíte, že když zajdu na policii se zeptat jak to řešit, ale zatím nebudu chtít ať to řeší, protože do města jedu teď a s klukem budu mluvit až přijedu, myslíte, že mi jen poradí a řešit to nebudou???

to určitě nečekej, je to obecní ohrožení… Takže oni to řešit musí. Zkus tam třeba zavolat a nepředstavit se, ale nevolej z mobilu. Je to takové „bondovské“, ale nevím jak jinak předejít identifikaci a následným problémům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.13 10:31

Hele kdyz uz do toho pujdes a budes to hlasit…tak holt musis s kuzi na trh..a myslim ze policajti i poradi…sme lidi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.3.13 10:35

Pokud to nechceš zamést pod koberec, tak to stejně nepůjde udělat tak, aby jim nebylo jasné, že to řekl on, tak to bych ho možná z té třídy vzala pryč, někde to s ním probrala a začla rovnou řešit. Ale hlavně se hned obrátit na to probačně mediační centrum, aby se to hned začalo řešit i ve škole jako preventivní opatření. Paní inženýcrka se holt chytí za nos, to se nedá nic dělat. Pokud se ve studni kotě najde, pak je úplně jedno, jak vyjdou testy. Pokud vodu ona sama pije, tak jí to vadit určitě bude a nezbyde jí, než to nějak řešit. To, jestli jí to projde rukama, nijak neovlivníš, leda bys vysvětlila situaci hygieně, že je lepší to prověřit na „neutrální“ půdě a ne zrovna tam, kde pracuje maminka dotyčného. Víc mě nenapadá. jenže já nevím, jak to v takových věcech chodí, chtělo by to, aby se tu už objevil někdo způsobilý, kdo v takových věcech umí chodit :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.3.13 10:42

Jinak já bych syna vzala s sebou na tu policii! Ať nemá pocit, že mu to řešíš za zády, může tam promluvit i o svých obavách. Přeci jen on je svědek, ne ty. Do třídy bych ho už dneska nevracela. Asi bych zašla do školy, zavolala si paní učitelku, vysvětlila jí situaci bez podrobností - jen že se jedná o něco, čeho byl tvůj syn nechtěně svědkem a že to jdete řešit na policii a že jí zatím nechceš říkat podrobnější info, abys syna neohrozila a že už se dneska do školy nevrátí a nechala bych si ho zavolat a jí poprosila, aby ve třídě jen řekla, že se se jedná o rodinné záležitosti tím bude prozatím syn chráněn, než se to začne řešit „ve velkém“ a hlavně si musíš dávat pozor, aby to v té třídě nebylo slyšet. Takže jí klidně popros, ať ty dveře zavře a prostě nemusejí tě tam děti vidět, že. Ach jo, fakt ti držím palce.
A se synem si pak zajděte třeba do cukrárny nebo něco, jeho ani tvoje obavy to nezmenčí, ale třeba se vám aspoň trošku uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 10:58

Já s tím mám čerstvou zkušenost. Dcera mi řekla, že si kluci nechávají od holek na záchodech kouřit péra za 20,– :cert: :cert: :cert: :cert: My to řekli, dcera měla ale 3 měsíce peklo, nadávali ji, na tabuli psali, že je p–a a pod. Dělali ji naschváli, vyvrcholilo to dvěma 3 z chování. Ale holka už teď naštěstí jde na jinou školu, u tak malého kluka to je těžké. Počítejte s tím, že by jste ho i museli dát jinam :nevim: Je třeba to zvážit. anonym, dcera by mě zabila, kdyby zjistila, že to sem píšu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
21.3.13 11:05

Zkus si se synem sednout, vysvětlit mu, že udělal skvělou věc a zachoval se jako správnej chlap, když si to nenechal pro sebe a svěřil se ti, ale že ty máš stejnou povinnost. Vysvětli mu, že takový věci se nesmí tutlat, protože jinak by mohl každej každýmu ubližovat a to není správný. Vysvětli mu, že společně to musíte oznámit, aspoň o té vodě, s tím, že oba děláte správnou věc. Můžeš mu třeba říct, že kdyby lidi pili tu vodu ze studny, mohli by skončit v nemocnici, protože to nikdo nenahlásil. Určitě to syn pochopí. Ve škole zajdi za třídní učitelkou, popř. i další, která syna učí nejčastěji a popiš situaci, aby si ta učitelka mohla ve škole dát pozor, kdyby byl tvůj syn šikanovanej.

• Citovat
  • Upravit
24320
21.3.13 11:09

No v tomhle pripade by sel slib stranou.Sla bych to oznamit na policii a to hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 11:12
@Luccinka píše:
Všechny se tu rozčilujete a že je nutné okamžitě hned všechno nahlásit. Ale pozastavil se taky někdo nad tím, co na to ten kluk? Chtěl, aby to máma nikomu neříkala, pod touto podmínkou svolil k tomu, že se mámě svěří. A co ona udělá? Práskne ho??? Podle mého je nejlepší synovi vysvětlit, jaká rizika hrozí lidem, co pijí tu vodu a že je potřeba to nějak vyřešit, jinak že by byli stejní jako ti sígři. Zjistit, zda to chápe a co navrhuje udělat, rozebrat možná rizika (zloba těch sígrů…). Když navrhne nějaké řešení, bude počítat i s případnými důsledky, ale v žádném případě nebude považovat matku za zrádce a příště za ní opět s nějakým problémem přijde se svěřit. Zkrátka u matky by podle mého měl být na prvním místě syn a ne x lidí okolo… Jo, je potřeba to řešit, ale se synem, nic na vlastní pěst a jemu za zády. Vžijte se do situace toho kluka, vám by se líbilo, kdyby vás máma takhle zradila???

To taky pomůže vyřešit mediálně probační centrum :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.13 11:13

Zakladatelko, obrat se na odborníky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.13 11:19

To je vážně těžká situace, moc mě to mrzí. Sama opravdu nevím jak bych se zachovala. Když sem chodila do 7.třídy, svěřila jsem se z nečím podobným mámě a prosila ji aby to neřekla, ale ona to začala řešit, samozřejmě že ty dotyčné to zjistily, že to nahlásila moje máma a že,,díky,, mě mají dvojku z chování, a nastalo peklo, šikanovaly mě jak jen mohly až do konce deváté třídy k nim se přidala i celá třída, mám na to období otřesné vzpomínky. A mámě sem tohle nikdy nemohla odpustit.Je to otřesné co si ti kluci dovolily, ale po mých zkušenostech řešila bych to jedině tak, aby nepřišly na to že to jde od tvého syna. třeba se nejdřív jen poradit na policii co oni na to, co je za možnosti.

• Citovat
  • Upravit
5420
21.3.13 11:23

No tak to je hnus.. Je to ale těžký. Když to synovi vysvětlíš a řekneš, tak už ti příště nic nemusel říct, prostě poruší se důvěra, na druhou stranu to není dobrý příklad pro dítě, že se taková věc ututlá. Natož když se můžou nakazit lidi, o výchově toho spratka ani nemluvim, je vidět kam to v dnešní době spěje.. asi bych poslala anonymně dopis těm co užívají nebo obhospodařují studnu, že se něco takového stalo, nejmenovat, jen aby to vyčistili. A pak bych asi poslala anonym rodičům a počkala jestli to budou nějak řešit, pokud ne a ututlali by to, tak bych s tím šla ven..a synovi bych řekla, že neuveřejníš kdo to řek a byl, ale že je to naposledy a takové věci se nesmí tutlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí