Řešit? Neřešit? Když se vám dítě svěří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.13 09:01
@petulatko píše:
A myslis, ze kdyz malymu ukazes, ze se takove veci tutlaji, tak je to dobra vychovna lekce?

To je taky pravda :palec: Jen vymyslet to správné řešení :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.3.13 09:01
@Anonymní píše:
Právě že jejich rodiče znám bych to přes ně neřešila, vím jací jsou, nebudu to tu dlouze vysvětlovat, ale prostě přes ně by to řešit fakt nešlo… :nevim: A klukovi vyhrožovali, že s toho bude mít průšvih taky když to řekne, tak nejde přesně říct jak to mysleli… :zed: :zed: :zed:

Hm takže to jsou rodiče, kterým je to jedno a ještě to zlehčí, že šlo „jen“ o kotě. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
7240
21.3.13 09:05

Tak především jsi mu měla rovnou říct, že tohle si nemůžeš nechat pro sebe, bez ohledu na následky. Vysvětlit, že se z toho nakazí voda a spousta lidí by mohla onemocnět a třeba i umřít. :-O Myslím, že by to pochopil, i když by určitě brečel atd.
Přemýšlím nad tím a nevím. Teď už bych to buď nechala být - koneckonců kdybys o tom nevěděla, taky by se to nějak vyřešilo. Nebo někomu (kdo má na starosti tu studni?) zavolala, třeba ani neřekla, kdo jsi a popsala, co sji viděla. Prostě oznámila, ale nenamočila do toho syna. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
21.3.13 09:07

Mali vrahouni, ja toto tak nesnasim. I tak bych za temi rodici sla. Budes mit ciste svedomi, ze jsi udala maximum. Vic stejne nevymyslis.
A malymu bych fakt zkusila vysvetlit, proc se takove veci nesmi tajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
21.3.13 09:10

UPlně mi to připomělo horor halloween. Tam to taky začalo „jen“ zabíjením zvířat. Určitě bych to nějak řešila. Co z těch kluků vyroste když v 10 letech zabijou kotě a ještě z toho maj srandu?!
Ale chtělo by to řešit tak, aby se Tvůj syn nebál. Mohl by se jich bát když mu vyhrožovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.3.13 09:12

Tak tohle bych teda nahlasila!!! je mi z toho zle, smrad jeden!! zasla bych do skoly a rekla to, rekla bych jim jak jsem se to opravdu dozvedela a upozornila je na to co jsem synovi slibila. ucitelka pak na ne muze vyrukovat ze to videl kolemjdoucí. u nas taky naky smradi nahazeli kotata do kašny mimo školu a resilo se to pres skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.3.13 09:16
@Anonymní píše:
Jde o to, že se kluk nachomejt u toho, když jeho spolužák zabil kamarádovi kotě, prý z toho měl šílenou srandu a další 3 kluci taky, jen můj a ještě jeden na ně křičeli ať to nedělají že to řeknou ve škole, ale ty 4 hovada na ně řvali že s toho budou mít taky průšvih protože byli u toho… A potom to kotě hodil dotyčný škrtič do studny kde bere vodu asi 10 domů… Kluk mě moc prosil ať to neříkám nikomu, jen byl z toho špatný a musel se mi s tím svěřit. Bojí se, že kdybych to řekla, tak by mu kluci udělali peklo… :nevim:

Když nechceš synovi ublížit (a chceš dodržet slovo) tak udělej to, že to anonymně nahlásíš na úřadě nebo obecní policii! Ale jako zatajit informaci, že ve studně, ze které berou lidé vodu je mrtvé kotě, to mi přijde maximálně nezodpovědné. Snad se nebudeš při tak vážné věci ohlížet na nějaké smrady! :cert: Mysli na to, co by se dělo, kdyby náhodou se někdo něčím díky tomu nakazila a provalí se, že tys o tom věděla… 8o Anonymním podáním podle mého nic nezkazíš, půjdou to prověřit a budou mít plné ruce práce s odstraněním.
Jinak haranti by zasloužili pár facek! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
21.3.13 09:21

Ahoj, kdyžuž jsi mu slíbila, že to nikomu neřekneš, tak bych teď nejdřív promluvila se synem, že jsi ráda, že se ti svěřil, ale že se to musí nějak řešit, už kvůli tý vodě a pak taky kvůli klukům, aby neubližovali dál. A ujistit ho, že on z toho průšvih mít nebude, doma tedy určitě, protože nic neudělal, naopak, že si ho vážíš za to, že se ti svěřil a že cítil, že to bylo špátné. A spolu potom „plánovat“, jak to řešit, samo, že on nic plnovat nebude, ale říct, že to nahlásíte tam a tam, ale že on s tebou jít nemusí apod. A já bych určitě šla i za rodiči těch dětí. Že jim to nevadí, je jejich věc, ale měli by vědět, že tobě to teda rozhodně vadí a pro příště si to nenecháš líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
21.3.13 09:22

Já nevím, jak je to dneska, ale za nás se ve škole řešily i průšvihy, které se staly mimo vyučování a mimo školní pozemky :think:
Zakladatelko, nemáš to lehké a syn z toho asi musí být pořádně v šoku. Vím, jak reaguje můj devítiletý syn už jen na to, že třeba bolí našeho kocoura ucho a mňouká… Nedokážu si představit, že by viděl týrání zvířete. Asi by se z toho hodně dlouho vzpamatovával.
Slib je slib, ale tohle není žádná sranda. Zkus si s chlapečkem promluvit, vysvětlit mu, že je důležité, aby to někdo věděl. Voda ve studni bude kontaminovaná, někdo by měl kotě vytáhnout, vodu otestovat, případně vyčistit. V deseti letech už je dost rozumný na to, aby pochopil, že by z toho lidé mohli být nemocní. A mělo by to jít na náklady rodičů těch výrostků. Co se týče těch výrostků, tak by potřebovali pořádný výprask, aby věděli, jak se chovat :cert:.
Ať se rozhodneš jakkoliv, tak určitě nedělej nic chlapečkovi za zády, ať není zklamaný a neztratíš jeho důvěru. Ale na druhou stranu, tím, že tohle zameteš pod koberec, na tom není vůbec nic výchovného. Vezme si z toho příklad do budoucnosti. Problémy je nutné řešit hned a né čekat, jestli se z toho něco vyvrbí. A rozhodně bych to nahlásila i v té škole, ať mají učitelky tvého syna trochu pod dozorem…
Případně anonymní udání… Tehdy a tehdy jsem viděla kluky x, y,z na tom a tom místě, co dělají tomu a tomu zvířeti, které se teďka rozkládá v obecní studni… Pokud je tam pitná voda, tak to úřad musí řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.3.13 09:24

Záleží o co jde, ale vždy je pro mě moje dítě přednější než cizí :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.3.13 09:25

Tohle by dle mého chtělo řešit s odborníkem, někým, kdo se takovými věcmi zabývá. Vysvětlit, že těm dvoum vyhrožovali, že to nesmí říct atd. Jen mi nenapadá, kam zavolat. Policie je v tomto případě na houby, ale tohle je obecné ohrožení, takže i trestné, ne? Ty to hlásit musíš, jinak budeš spolupachatelem, ač jsi v tom nevinně. Tohle chce naopak rozmáznout a pak holt zajitit tvému dítěti a tomu druhému ochranu. Prostě všechny upozornit, že se musí dávat pozor, aby se jim nic nestalo (i učitele, služby na chodbách, jestli něco takového existuje…). Bohužel v deseti letech nemají dětičky žádnou trestní odpovědnost, ale zas odpovědnost za ně mají rodiče a pokud jsou takový, tak tím spíš.

Tvému synovi vše vysvětli. Jak moc je to závažné a že před těmi zlými kluky se ho pokusíte ochránit, ať se nebojí a ať nikam nechodí sám. Nějak to vyřešit i před a po vyučování a samozřejmě to fakt pořádně rozhlásit všude, aby se jim pak nemsitli třeba na záchodě a navrhnout škole nějaké přednášky ohledně týrání zvířat a trestné činnosti. Určitě jsou dobrovolné organizace, které toto dělají.

Mně je z toho opravdu špatně a ouzko. Za tohle ani nemůžou ty děti, ale jejich rodiče :cert:

Tohle už je vám teď asi k ničemu, ale možná by to stálo za to pro příště… Kdyby se to náhodou opakovalo a synovi se to podařilo včas nahlásit, aby je chytili aspoň při činu :|
 http://misuulin.blog.cz/…rani-zvirete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
21.3.13 09:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky, budu radši anonym… :kytka:
Kdyby se vám dítě svěřilo s něčím o čem si myslíte že je humus a řešit by se to mělo, řešily by jste to i kdyby jste věděly, že vaše dítě tím pádem bude mít z toho u spolužáků problém? Kluk se mi svěřil z něčím co viděl, ale moc mě prosil ať to nikomu neříkám, že by mu kluci dali coproto, tak jsem mu slíbila, že to opravdu nikomu neřeknu… Ale pořád se to ve mě bije :nevim: :cert: :cert: :cert: Jedná se o kluky okolo 10ti let :nevim:

Ahoj, rozhodně řešit. Synovi můžeš vysvětlit, že jsi mu sice slíbila, že to nikomu neřekneš, ale že musíš kvůli zdraví druhých lidí. A co se týká kluků a jejich výhrůžek, že to nenecháš být.(Podpořit ho, že ho v tom nenecháš, že na to dohlídneš aby se mu nic nestalo.)

• Citovat
  • Upravit
Ariadne

Bude záležet na škole, ale naše škola, když chtěla řešit třeba i kouření v parku před školou, tak nemohla. Nemá prý na to ze zákona oprávnění, ptž se to nestalo v době výuky a na pozemku školy. Jestli se totiž rodiče budou ohrazovat proti zasahování školy, tak pravděpodobně uspějí. Osobně si myslím, že by tam ta provázanost být ale měla. V menších obcích to bude asi jiné než ve velkých městech.

U nás třeba tohle řeší městská policie, která když děti načapá, tak je předá rodičům a nahlásí sociálce.

• Citovat
  • Upravit
48576
@Anonymní píše:
Jde o to, že se kluk nachomejt u toho, když jeho spolužák zabil kamarádovi kotě, prý z toho měl šílenou srandu a další 3 kluci taky, jen můj a ještě jeden na ně křičeli ať to nedělají že to řeknou ve škole, ale ty 4 hovada na ně řvali že s toho budou mít taky průšvih protože byli u toho… A potom to kotě hodil dotyčný škrtič do studny kde bere vodu asi 10 domů… Kluk mě moc prosil ať to neříkám nikomu, jen byl z toho špatný a musel se mi s tím svěřit. Bojí se, že kdybych to řekla, tak by mu kluci udělali peklo… :nevim:

no tak to bych teda řekla a nahlásila na policajty.No to snad není normální :zed: :zed: parchanti, to by dostávali každej den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
21.3.13 09:27

Ja by som sa skusila so synom porozpravat, ze sa ti to rozlezalo v hlave a ze takto zavaznu vec nemozte utajit koli tomu, aby ste neohrozili ludi co beru vodu z tej studni, a asi by som ho poziadala aby siel nahlasit danu vec so mnou na policii a tam povedala ze nechces aby to bolo zverejnene ze ich udal tvoj syn.. pride mi to fer voci synovi, kedze si slubila mlcanlivost, nepovedala by som to bez jeho suhlasu.. potom je to aj vychovna lekcia, ze niektore veci sa tajit nesmu, lebo koli strachu z tych deti, by ohrozil inych ludi, no a koniec koncov ked tam pojde s tebou a deti by ho predsa len chceli zbit, vies ze policia bude na jeho strane a skola to bude musiet riesit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí