Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A to spaní s vámi nepomohlo? Já mám děti v posteli zásadně a nespání v noci jsem nikdy nezažila (buzení na jídlo několikrát za noc samozřejmě ano).
@Sedmnactnulajedna nepomohlo, ona se hned zvedá, sedne si a dělá, že brečí- položíme ji, hladíme ji.. zase si sedne ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
A to spaní s vámi nepomohlo? Já mám děti v posteli zásadně a nespání v noci jsem nikdy nezažila (buzení na jídlo několikrát za noc samozřejmě ano).
Závist největší..ten náš i když spi s námi tak je schopen být v noci 3h vzhůru a “povídat”..zkoušeli jsme všechno - spat přes den vic/min jist vic/min, dávat kaši/nedávat, Bachovy kapky, difuzer s bylinkama, uklidňující režim před spaním, svoji postýlku a klid, nalepeny na nas, zatemnovaci závěsy, dva spanky přes den, jeden spánek..v nouzi nurofen protože možná zuby, calgel když vypadalo ze možná zuby..reagovat na nej v noci/nereagovat, dat mliko/nedat..výsledek? Možná bude spat při úplňku ve znamení lva s pyzamem staženym do 2/3 lýtka při hudbě bacha a levanduli v difuzeru..takže jsme to vzdali a bereme to víceméně tak, jak to přichází s láskou, ze máme zdravé dítě a dospime se někdy jindy…tento stav trvá cca 19 měsíců a pořad si říkám “až mu bude 2,5 bude to lepší 😂doufam, ze jsem skvěle poradila, recept na to asi není..😇
Tak ji nechte, at sedi, nevsimejte si ji a delejte, ze spite. Kdyby brecela, tak prso, obejmout, uklidnit a navrat k bodu jedna - delam ze spim.
Nedelejte kolem toho buzeni takove halo, ze jezis ona nespi, ze musi ted hned zase usnout.
Nenadělá člověk nic. Základ je v příspěvku @NicknackEK vyzkoušet si zda zuby, malo/moc spánku přes den a spol a když nic, tak to přijmout a pretrpet ![]()
@NicknackEK píše:
Závist největší..ten náš i když spi s námi tak je schopen být v noci 3h vzhůru a “povídat”..zkoušeli jsme všechno - spat přes den vic/min jist vic/min, dávat kaši/nedávat, Bachovy kapky, difuzer s bylinkama, uklidňující režim před spaním, svoji postýlku a klid, nalepeny na nas, zatemnovaci závěsy, dva spanky přes den, jeden spánek..v nouzi nurofen protože možná zuby, calgel když vypadalo ze možná zuby..reagovat na nej v noci/nereagovat, dat mliko/nedat..výsledek? Možná bude spat při úplňku ve znamení lva s pyzamem staženym do 2/3 lýtka při hudbě bacha a levanduli v difuzeru..takže jsme to vzdali a bereme to víceméně tak, jak to přichází s láskou, ze máme zdravé dítě a dospime se někdy jindy…tento stav trvá cca 19 měsíců a pořad si říkám “až mu bude 2,5 bude to lepší 😂doufam, ze jsem skvěle poradila, recept na to asi není..😇
Mluvíš mi z duše. Mám doma to stejný a taky se uklidňuju tím, že jednou to bude lepší.
@NicknackEK jojo, to známe. Mě dcera začala spát celou noc až okolo 9 let. Do 3 let min 5× každou noc vzhůru. Budila se s pláčem. Pak už třeba jen 1-3× za noc a já pracovala na plný úvazek… Mám poruchu spánku, už to řeším léky, čajem z trávy… Zestárla jsem snad o 20 let.
Měli jsme to taky tak od 6 do 13 měsíců. Občas lepší, občas horší období. Taky pak byla ve dne úplně KO a mela uplne černé kruhy kolem očí. Uspavala jsem jí vždy u prsa. Naprosto nesnášela hlazení, to mi odstrkovala ruce. Skoro kazdou noc si střihla tak hoďku až hoďku a půl řádění nebo nemohla usnout. Taky jsem pořád zkoumala, jestli to jsou zuby, bolavé bříško atd. Došla jsem k závěru, že se chce prostě jen tulit a mazlit. Je hodně kontaktní od narození a ve svojí postýlce nikdy nespala. Nedávno už jsem to dál nedala, tak jsme to noční kojení utnuli a šel s ni na týden spávat manžel. Usíná teď v noci tak, že si na něj nebo na mě lehne (někdy trvá dost dlouho, než najde dobrou polohu) a tak spí. Celkově se tím to spaní hodně zlepšilo, už se budí jenom 1× - 4× za noc. Někdy se ještě vzbudí a hoďku a půl bečí a nemůže zabrat. Z toho už bude muset vyrůst.
Pokud uz jste ale všechno podobné zkoušeli, tak fakt asi pomůže jen čas.
Třeba to bude jen nějaké kratší období.
@NicknackEK píše:
Když tohle čtu, děkuji za moje první velmi spavé dítě, které šlo spát v 19:30, kojení 5 krát za noc, vstávalo ráno v 7:00.
Druhé dítě v noci kojení 3 krát, spalo do 6. Děkuji, děkuji. Dnes je jim 12 a 9.
Obdivuji všechny, kteří x let s dětmi ponocují. Mě by asi kleplo. ![]()
@NicknackEK píše:
malá spala poprvé celou noc měsíc před třetími narozeninami
vyzkoušeli jsme před tím vše, však to znáš -) klidný den, den plný vzruchů k unavení, dva spánky, jeden spánek, žádný spánek přes den, čaje, homeopatika, takový a takový jídlo přes den a večer, spaní dohromady, spaní zvlášť, řešili bříško, zuby, růstové bolesti, noční běsy…nakonec mi přišlo, že se to musí jen s láskou vydržet a přečkat ![]()
A zkousela jsi ji dat pred spanim kasi?
U nas to zabralo krasne..
@NicknackEK píše:
Jo, přejde to. Dřív nebo později
My to měli s dcerou podobně, teď je jí 11 (let) a je problém ji ráno dostat z postele
![]()
@Lerista jaj, to zní strašidelně. už si nebudu na ty naše stěžovat ![]()
Nepomůže většinou fakt nic, mám 14timěsíční a dělá to už přes rok
občas mám pocit že umřu, že se to nedá zvládnout, ale furt žiju tak asi dá ![]()
Ahojte, mám desetiměsíční holčičku, která se už asi měsíc v noci budí co hodinu. Nechce se kojit, zoubky to nejsou, bříško nebolí.. prostě se probudí a chce pomazlit a uspat. Což ale trvá i hodinu
zkoušela jsem nakojit, hladit, vzali jsme ji k nám do postele.. asi to bude separační úzkost, ale co s tím? V noci se skoro nevyspí a dohání to přes den. Do šesti měsíců se budila jen jednou na kojení, spala krásně. Děkuji za rady.