Přetáčení miminka v noci

3
3.11.22 00:44

Přetáčení miminka v noci

Dobrý den, jdu si pro radu. Mám pětiměsíční dcera a ta už se sama přetáčí na bříško. Bohužel to i v době, kdy má spát (takže v noci, například ve 3 hodiny ráno). Ať dělám, co dělám, někdy se mi ji prostě nepodaří zklidnit a ona má tendenci se pořád přetáčet. Když se přetočí, někdy hodně brečí. Nemáte nějaká podobný problém, jako já, nebo tipy, jak ji snadněji uspat? Bojím se, aby se jí takovým způsobem něco nestalo (např. se neudusila atd). :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
3.11.22 01:33

K tobe do postele, hodit pres ni ruku a lehce pridrzet, at se nemuze otocit.
Kdyz uz se probere moc, tak prso a zase ruku.
Jakmile se zvladne pretocit tam i zpatky, tak uz se dokaze uvelebit i ve spanku a zase to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.11.22 01:42

@Lucie_Sx zapomněla jsem zmínit, že už bohužel nekojim (přišla jsem o mléko že stresu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
3.11.22 07:08

U nás se to nepodařilo vyřešit nijak, jen počkat, než se naučí přetáčet i nazpátek a do té doby chodit přetáčet když už nechtěl spát na bříšku. Má zapnutý monitor dechu a „prázdnou“ postýlku, takže ať si spí jak mu je pohodlné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.11.22 07:16
@Lucie_Sx píše:
K tobe do postele, hodit pres ni ruku a lehce pridrzet, at se nemuze otocit.
Kdyz uz se probere moc, tak prso a zase ruku.
Jakmile se zvladne pretocit tam i zpatky, tak uz se dokaze uvelebit i ve spanku a zase to pujde.

A myslíš, že je to tomu dítěti příjemné, když mu tou rukou budeš bránit v pohybu? Vždyť všichni se v noci přetáčíme, měníme pozice, to je přece přirozené :nevim:

Zakladatelko, to je jen krátké období, než se naučí se zase přetočit zpátky, teď to chce trpělivost a vždy jí otočit, no. A dudlík na uklidnění nepomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
3.11.22 08:47

@Thomassss
Dcera mi jinak neusne a to jí je už 14m. :zed:
Ani přes den a pak večer. Musím ji držet nebo mít přes ní ruku a být ticho, aby se moc nehýbala, zklidnila a usnula.
I když je vyřízená, pak protivná, tak je schopná pořád lítat, stoupat si v postýlce a dělat kraviny. I přesto si nelehne a neusne, to radši vydrží celý den bez spánku. Zkoušela jsem jen tak být u ní, nechat ji samotnou, nic nepomáhá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.11.22 09:01

@Paní.Norrisová dobře, to chápu, některé děti potřebují dlouho zavinovačku nebo těsný prostor kolem sebe :) Ale pokud dítě normálně spí samo v postýlce, je zvyklé na svůj prostor a jediným problémem je, že se samo převrací a pak brečí, tak si nejsem jistá, zda takové dítě přijme takovéhle omezení prostoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.11.22 09:31
@Thomassss píše:
A myslíš, že je to tomu dítěti příjemné, když mu tou rukou budeš bránit v pohybu? Vždyť všichni se v noci přetáčíme, měníme pozice, to je přece přirozené :nevim:Zakladatelko, to je jen krátké období, než se naučí se zase přetočit zpátky, teď to chce trpělivost a vždy jí otočit, no. A dudlík na uklidnění nepomáhá?

U mimin je tomu jinak, nekterym trva opravdu hodne dlouho, nez se jejich nervovy system nauci (dozraje) schopnost se uvest zpatky do spanku. takže pokud ho nechas se probudit pohybem, neni schopno samo usnout. To neni zadne omezovani, jen ho vcasnym zásahem a pevným stiskem zklidnis a nenechas prudkym pohybem probudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.11.22 09:42

@Villanelle ok, to chápu. A to tedy dítě večer uspíš ve svojí posteli třeba v 8 a už se od něj nehneš až do rána nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.11.22 09:44

Já dceru občas na brisku spinkat nechala…byla tak nejspokojenejsi. Samozřejmě jsem byla u ní. V 5 měsících už umí dat hlavičku na stranu…nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.11.22 10:11

U nás to teď s nespokojeností při přetočení na bříško v noci netrvalo dlouho. Naučila se uvelebit na tom bříšku a pak i přetočit zpět. Rada za všechny prachy, ale prostě to chvíli vydržet. Je to jen jedno z mnoha období. :D
Jako pojistku nemít v postýlce nic, do čeho by se mohla zabořit, příp. monitor dechu.
Ještě jsem tu četla něco o zátěžové dece. Ale vyjma tý ruky, kterou dítě „na sílu“ podržíš, těm prckum stejně nic moc nezabrání se přetočit. Nebo začnou v noci brečet kvůli tomu, že se nemůžou pohnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.22 11:53
@Thomassss píše:
@Villanelle ok, to chápu. A to tedy dítě večer uspíš ve svojí posteli třeba v 8 a už se od něj nehneš až do rána nebo jak?

Pokud se ti dite moc rozmrska, tak se proste jinak probudi, takze tu fixaci nepovazuju za nic spatneho. Jde jen o chvilku, bez pohybu mimco hned zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí