Proč dávate ocet do pračky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
668
12.11.13 14:30

Moc díky, jdu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.11.13 14:52

Ocet používám místo aviváže. A používám ho i v myčce - jako leštidlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
12.11.13 14:56

Já takhle ustaluju nové, oblíbené barevné prádlo, před praním namočím do silného roztoku octu přes noc a pak klasicky vyperu. Přijde mi, že opravdu barvy tolik neblednou. Jinak přidávám do máchání místo aviváže, někdy i s aviváží. Někde sem četla, že sice čistí pračku, ale naopak nedělá dobře hliníkovým částím. Nicméně ho používám často a pračka stále funguje jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.11.13 14:57

Mě ocet neradil opravář, že prý likviduje nějaký hliníkový součástky v pračce.. ale občas dám, jinak mám desinfekční aviváž z dm nebo prášek na kámen taktéž z dm:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.11.13 14:59

Ad ocet, můj ex jednou otevřel lednici a usoudil, že to tam strašně smrdí, a proto ten smrad vytáhne receptem své matky (jejíž lednice smrděla pokaždé, když se otevřela - možná to byl odpuzovač na nenechavou rodinu, nevím). Dal tam misku s octem. Ten smrad se nedal vyvětrat. Ale jo, měl pravdu, že jídlo už cítit nebylo.

• Citovat
  • Upravit
2249
12.11.13 15:04

@ncc1701 Protože se tam nedává celá miska s octem. Ale dá se trochu octu do vody, v tom se namočáí hadr a vytře se to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
12.11.13 15:09

Ocet jsem dávala novorozeňátku místo aviváže. Teď čistím pračku tak, že vleju celý ocet do bubnu, na prázdno pustím na 95 stupňů. Pak nechám otevřenou pračku vyschnout a je po zápachu z octu :palec:

• Citovat
  • Upravit
3932
12.11.13 15:10

@ncc1701 To já jí s octem taky vytírám, stačí toho trošku a je to i jako přírodní desinfekce. Jinak na pachy v lednici se dává půlka citronu, působí stejně a tolik nesmrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.11.13 15:17

Dávám ocet místo aviváže. Kápnu k tomu pár kapek éterického oleje, aby prádlo vonělo. Plus občas na vyčištění pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
12.11.13 15:18

Nebo rozkrojena okurka. ;-) na tu lednici

• Citovat
  • Upravit
30420
12.11.13 15:29

Možná se budu opakovat :-) ale,
na změkčení vody
proti vodnímu kameni
klidně peru červené s bílým a prádlo se mi nezabarví
desinfekce

a po octu prádlo pak ani cítit nejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
5.12.13 11:24

Hodně lidí ten ocet používá. Já jsem si myslela, že to prádlo pak bude smrdět, ale není to cítit. Já to sice nepoužívám, ale moje mamka ano. A nepřipadá mi, že by prádlo tím octem načichlo. Dává to kvůli změkčení vody a na pročištění pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.12.13 17:22

@geena.i Taky jsem ten ocet začala dávat (mudra říkala, že místo aviváže, kvůli dráždivé pokožce malého). Prádlo vůbec po octu nesmrdí, jen občas koupelna, když se netrfím a ten ocet vycintám. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
5.12.13 18:34
@Wiolla píše:
@geena.i Taky jsem ten ocet začala dávat (mudra říkala, že místo aviváže, kvůli dráždivé pokožce malého). Prádlo vůbec po octu nesmrdí, jen občas koupelna, když se netrfím a ten ocet vycintám. :roll: :mrgreen:

Jo, s octem opatrně! Vycintaný vedle je silné aromatikum :lol: A nezkoušela jsi malému koupit nějaký prášek na praní, co je pro citlivou pokožku? Moje dcera taky nesnesla některé prášky a aviváže. Začla jsem kupovat přípravky z Eurony a máme klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.12.13 18:12

Já slyšela, že je to na ustálení barev, aby do sebe nepouštěly…raději na to ale používám papírky. co ty barvy zachytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný