Proč dávate ocet do pračky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
7.12.13 13:18

@geena.i @Kaho Malý je alergik, používám buď Lovelu nebo Persil sensitiv. Ocet má nejen ustalovat barvy, ale v tomto případě jde i o nějakou neutralizaci toho pracího prostředku, či co a dělá se to právě kvůli tomu, aby to tolik nedráždilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 13:29
@ncc1701 píše:
Ad ocet, můj ex jednou otevřel lednici a usoudil, že to tam strašně smrdí, a proto ten smrad vytáhne receptem své matky (jejíž lednice smrděla pokaždé, když se otevřela - možná to byl odpuzovač na nenechavou rodinu, nevím). Dal tam misku s octem. Ten smrad se nedal vyvětrat. Ale jo, měl pravdu, že jídlo už cítit nebylo.

Tak na tohle se nesmí používat lihový kvasný ocet - na tohle buď vinný nebo jablečný. no málokdo to ví… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 13:32

@Ivana_xxx No použitím octa by se měly údajně likvidovat anerobní bakterie, ketré vegetujou kolem filtru a kolem upevnění výtokové hadice… Ovšem klasický kvasný ocet ty bakterie po čase spíš pomnoží, protože jim jaksi dodává živiny nebo co… To už je myslím lepší naředit potravinářskou kyselinu citrónovou tak na koncentraci 8-10% a tou prolít pračku, to by měl být účinek zaručený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.12.13 13:35

@Jura007 @Jura007 Já do té pračky liju jablečný, který jsem omylem koupila a k žádnému kuchyňskému použití se mi nehodí (nepoužívám to, nemám tu chuť ráda). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 13:39

@Wiolla Tak to by mělo být O. K. Mně se právě kvasný lihový jako desinfekce anerobních bakterií neosvědčil, proto o tom píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.12.13 13:46
@Jura007 píše:
Tak na tohle se nesmí používat lihový kvasný ocet - na tohle buď vinný nebo jablečný. no málokdo to ví… :think:

Kožní nic takového neříkala. :think: Používám už roky pro atopičky jako aviváž a spokojenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.12.13 13:48

@berry4 Tak to fakt nevím, co jsem to koupil za ocet… Normál v TESCO u nádraží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.12.13 19:24

@Jura007 a co se ti po něm stalo? :think:
Jinak teda já na odvápnění čehokoli používám raději kys. citronovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
8.12.13 10:49

Moje mamča ještě dávala do pračky jedlou sodu :think:…taky to k něčemu bylo, ale už si nevzpomínám, k čemu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.12.13 19:56
@geena.i píše:
Moje mamča ještě dávala do pračky jedlou sodu :think:…taky to k něčemu bylo, ale už si nevzpomínám, k čemu :mrgreen:

Změkčení vody, odbourání vápenatých solí „iontovou substitucí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
9.12.13 13:37

@Jura007 díky za připomenutí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.12.13 10:08
@Jura007 píše:
@Ivana_xxx No použitím octa by se měly údajně likvidovat anerobní bakterie, ketré vegetujou kolem filtru a kolem upevnění výtokové hadice… Ovšem klasický kvasný ocet ty bakterie po čase spíš pomnoží, protože jim jaksi dodává živiny nebo co… To už je myslím lepší naředit potravinářskou kyselinu citrónovou tak na koncentraci 8-10% a tou prolít pračku, to by měl být účinek zaručený.

Jo, to mi doporučil opravář, spíš než ocet kyselinu citronovou na pročištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
5.7.19 08:49

Ahojky taky jsem dala ocet do pračky tak snad to zabere a kdy tam mohu dát vyprat prádlo děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný