Úklid po řemeslnících

991
11.11.13 11:14

Úklid po řemeslnících

Dobrý den, jaké máte zkušenosti s úklidem po řemeslnících. Ti naši jsou šikovní, ale třeba když štukovali, tak jsme pak strávili plno času úklidem po nich a ještě to bylo několik koleček materiálu, že jsme si říkali, že to mohli rozmíchat a použít znovu. Samozřejmě že mě to nezabije, když to uklidím, ale říkám si, jestli by to nemělo být v ceně, aby to uklidili aspoň nějak nahrubo. Přece když budou něco předělávat u staré paní, tak to ona ani nezvládne a když pak má přijít další firma, tak to nemůže zůstat tak :nevim:.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
11.11.13 11:16

@veverčák nevím, jak by to mělo být, ale u nás, když něco řemeslníci dělali, tak jsem chtěla, aby to tak nějak nahrubo uklidili a problém nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
11.11.13 11:17

Můj otec dělal elektrikáře a vždy ten hrubý úklid udělal - ale on byl soukromník, takže mu šlo o jméno :-D

Velký firmy se na úklid vyprdnou a nebo ho budou chtít zaplatit.

• Citovat
  • Upravit
6578
11.11.13 11:18

Uklidit po sobě alespoň nahrubo by měla být pro řemeslníky samozřejmost. Manžel dělá v oboru, tak to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
11.11.13 11:20

Když já jsem takovej pitomec, že si říkám, že by to mohli udělat, ale je mi to blbý jim to říct, když nevím, jestli je to běžné. Jsem doma s malou, takže jsem si třeba pohlídala, abych si oblepila okna, aby mi je tak nezaflákali, ale mohli by sami trochu přemýšlet, abych to pak měla jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
11.11.13 11:21

Když u nás byl elektrikář a měnil zásuvky, tak si všechno, co vyboural ze zdi po sobě zametl a sám vyhodil…větší zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
11.11.13 11:24

U rekonstrukce jsem se na to ptala a řekli, že uklidí a uklidili si. U měnší práce jako elektřikář, kuchyňák apod. si po sobě každý uklidil a ani jsem se neptala. Na druhou stranu nám kdysi firma vyřezávala panel v bytě a zůstalo po nich boží dopuštění :nevim:

• Citovat
  • Upravit
866
11.11.13 11:25

@veverčák přítel je truhlář, a když dělá zakázku u někoho doma tak uklizí i vysává :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
11.11.13 11:27

Tohle je taky soukromník, tak by mu mělo jít o jméno :).Až budou příště něco dělat, tak mu to řeknu. Ono je blbý, že si tykáme a trochu se známe, tak se mi to hůř říká. Když u nás začal dělat, tak to měl jen jako přivýdělek. Manžel mu pomáhal a měl u nás i jídlo. Prostě známej. Teď už to má ale jako zaměstnání, tak by to mohlo vypadat, jako když to dělá firma. Když mu za to zaplatíme, tak by to mělo teda být i s tím hrubým úklidem a ne jen, že si seberou nářadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.11.13 11:27

@veverčák tak to záleží na tom, co si s řemeslníky sjednáš. třeba já teď tak orientačně pokukuju taky po malířícíh, zednících a instalatérech a všimla jsem si, že někteří mají na stránkách uvedeno, že hrubý úklid v ceně, někteří ho mají za příplatek a někteří ho nezmiňují vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.11.13 11:33

Hrubý nepořádek vždy po sobě uklidili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.11.13 11:38

@veverčák u nás, když měnili okna, tak po sobě nahrubo uklidili. Sami od sebe. To samé, když se dělaly úpravy na chotbě a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
11.11.13 11:49

Měli by si uklidit, přítel dělá se pohybuuje na stavbách-dělá elektrikáře a ten si tedy po sobě uklízí vše. Jinak zedníci od nich hrubý nepořádek apod. Takže ano, alespoň na hrubo by měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.11.13 11:55

Malíři u nás i vytřeli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
11.11.13 12:00

@sagina to je právě to, že jsme se o tom nikdy nebavili. Když u nás dělal jako známej, tak jsem u toho přicmrdávala, když se to dělalo svépomocí, ale teď bych čekala, že si to uklidí.
@ynax to si jako řekli o kbelík s hadrem a saponát :lol:?Doufám, že malíř bude taky takový jako váš :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný