Ze starého nové - šetříme

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
117
11.11.13 13:08

Ze starého - nové šetříme

Ahoj v pátek jsem se dívala na pořad Sama doma na ČT1 a tam ukazovali jak udělat ze starých triček tašky na nákup což jsem ocenila jako dobrá rada jak ušetřit za nákup igelitek. Dále ukazovali jak obnovit např. staré kolo a tad. šetříte taky někdo takovýmto způsobem - sem s radama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
11.11.13 13:14

No jsem zvědavá, co kdo tvoří… Já prešívám oblečení ;-) Například z mé mikiny má malá kalhoty a čepku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
11.11.13 13:16

Tak jakože oživujeme staré hračky hlavně po manželovi, ale to asi není úplně myšleno, že? :)
Jinak my ze starých triček děláme hlavně různé masky, když se tady něco děje…
Ráda si poslechnu, co kdo dělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25046
11.11.13 13:23

Jasně, tím se bavím. Nejvíc se realizuji v šití. Moje předělávky za poslední půl rok:

Čtyři nevyužité podsedáky na židli přešila na luxusní polstry do krmící židličky. Dítě toho upatlá a já mám tak další tři na výměnu.

Starý polstr do krmící židle jsem přešila návlek na sporťák. Ten stávající se nedá prát v pračce. Návlek hodím klidně i na 60°C a děcko jezdí v čistém.

Povlak na polštářek, ke kterému jsem nezdědila peřinku, ale hodíci se barvou, jsem upravila na míru a vložila jako zimní matraci do kočárku. Je vystlán složenou dekou, ale miminko leží na bavlně, která je příjemnější, než fleese a nezpotí se.

Starý naducaný polštář jsem prošila, vystřihla a obšila díry na pásy a vložila do vozíku za kolo, dítě jezdí v luxusní peřince, která je měkká a hřejivá

Nevyužitý podsedák na židli jsem vykuchala a přešila na kapsář k postýlce. Momentálně využívám na bryndáky a utěrky u krmící židle.

Jinak ráda recykluji stylem, že hrnek, kterému se uštípnul okraj, mám jako stojánek na tužky, regálek, původně v koupelně, jsem dala dětem na hračky, je na kolech, rádi s ním jezdí po pokoji.

Příspěvek upraven 11.11.13 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25046
11.11.13 13:25

@balenka Hm, smekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
11.11.13 13:31

Zrovna minulý týden jsem ušila ze svého trička, čepici a šátek na krk pro dceru.
Trochu jsem to doladila a je parádnice.
Ze starých legín má malá nové leginky a ještě mám rozešité tepláčky ze svých šatů. Nosila jsem je moc ráda, ale horní část nebyla už moc hezká a taky mi byly velké. Ustřihla jsem spodní část a upravila ji do sukně pro mě a malé z rukávů a zbylé látky ty tepláčky.
Nějaké střihy přímo na recyklaci jsou na internetu, docela lehce k sehnání.
Těším se, co vymyslí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.11.13 13:32

Já mám spíš spoustu plánů, než že bych něco dělala :lol: Nicméně občas se dokopu a taky recykluju. Ze staré peřiny do postýlky po mně (už byla tvrdá, hnusná) jsem ušila pěknou novou. U tchýně v šuplíku jsem našla sypkovinu, tak jsem si to vyměřila, naplnila, prošila a dětem teď není zima, když vyhasne do rána krb. Jinak teda nacházím různou inspiraci na netu, třeba na tohle se chystám už dlouho, ale nejsem schopná - jde to z mikin, triček i svetrů:

http://www.keliwood.cz/…eneho-svetru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
11.11.13 13:35

@balenka Já se těším, až budu mít overlock…  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.11.13 13:46

Holky, já vám závidím, že umíte šít! :) Mě by takové kutění bavilo, ale nemám stroj a bojím se investovat, aby tady pak nestál nevyužitý… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
11.11.13 13:54

Já teda šít vůbec neumím, ani knoflík po mém zásahu nedrží, ale hrozně to obdivuji a závidím. Já spíš ladím byt. Dnes jsem si koupila zlatou akrylovou barvu a zrestaurovala starý vyšisovaný rám na obrazy. Přemýšlím, že u sklenáře nechám uříznost zrdcadlo, a luxusní věc je na světě. Ještě jsem měla hnusný oranžový květník na orchideu, tak šel taky do nového kabátu. Přidávám koláž (poslední fotka je vzácný koník od J. Ježka, který teď sousedí se zlatým květníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25046
11.11.13 13:54

@Zazu Ty brďo, taky smekám. Já ještě tak přešít něco do bytu, ale oblečení skončilo u mě u pouzdrové sukně. To byla fifračka největší a stejně myslím, že se mi nepovedla tak, jako kdyby byla kupovaná.
@Amys viď, taky se vždycky namlsám těma náapdama a pak to nestíhám. :lol:
@avm3 A jak přesně ten overlock funguje. To jako nějak vyklopíš šicí rameno?

Jinak teda odvážně házím do placu ukázku svého smělého začátečnického šití(na začištění prosím nekoukejte) :oops: babička vyučená švadlena z povolání by mě hnala :lol:
To jsou ty přešívané původně polstry na židle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25046
11.11.13 13:57

@Peafowl Krása :potlesk: :potlesk: :potlesk:
A ještě umíš hezky fotit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
11.11.13 13:58

@MartinaIrena Děkuju, to by byla ostuda, kdybych neuměla, když se tím živím :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
11.11.13 14:08

@MartinaIrena Ne, jde o to, že se s ním líp šije pletenina… cik-cakem to nikdy tak pěkně nesešiješ. Mám ho slíbený, až bude podkroví - asi za rok :)
Podšívala jsem malé háčkovanou čepičku a je to děs… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
11.11.13 14:11

@avm3 šiju i bez něj. Třeba fleece se nemusí vůbec zapravovat a ani nemusíš mít dokonalé švy, bo se to schová v tom chlupatém :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný