Proč dítě pořád kňourá?

32
16.9.16 11:13

Proc dite porad knoura?

Ahoj holky…mam ctyrmesicni dceru a posledni dobou je furt nervozni. Chvili si hrajeme a pak zacne knourat. V kocaru lezi deset minut a zacne se rozcilovat a jeci a jeci. Musim ji nosit v manduce…tam je klidna a i usne. Pres den skoro nespi…v noci ale v pohode i deset hodin v kuse. Muze to byt ten rustovy spurt? Nebo cim to muze byt? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12121
16.9.16 11:17

Protože chce vidět kolem sebe, mít podněty. Už jí nestačí jen ležet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.9.16 11:21

To si taky myslim ze je zvedava…ale doma to dela i v houpatku…podle me si i vyzaduje pozornost…kdyz ji vemu do naruce je klid…ale vzteka se hlavne vecer…je to asi tim ze jak pres den moc nespi ze uz je unavena…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.9.16 11:34

Moje holčička je to samé. Jelikož jsme museli 3 měsíce stále chovat, povazuji teď 10 minut samostatné činnosti v kočárku za velký úspěch :D. Doma hodně používám kočár, jezdím i do koupelny aby na mne viděla… No, já jsem ráda, že se zvládnu při hlídání dítěte i osprchovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.9.16 11:44
@MartinaEma píše:
To si taky myslim ze je zvedava…ale doma to dela i v houpatku…podle me si i vyzaduje pozornost…kdyz ji vemu do naruce je klid…ale vzteka se hlavne vecer…je to asi tim ze jak pres den moc nespi ze uz je unavena…:-(

vyžaduje mimo jiné i kontakt s tebou, pokud píšeš, že ti v manduce v klidu usne, je ráda, že je u tebe. Dopřej jí to, bude pak spokojenější a když jí z tý manducy pak odložíš, uvidíš že si časem pohraje i víc sama. jako byla 9 měsíců u tebe v břiše, potřebuje mít jistotu že tam jsi i když ty jako dospělý si myslíš že na tebe vidí že je to ok. Podívej se v přírodě, když je mládě nejisté, běží k matce a přisosne se, získá pocit bezpečí a zase se vydá poznávat svět. To jen my si myslíme že tím, že ty děti budeme nosit, že je rozmazlíme, nedej bože aby spali s námi v posteli. Mě přijde že od té doby co s námi starší začala spát v posteli byla klidnější a spokojenější, teď spí vklidu sama a nad ránem se přijde přitulit. Mladší nosím nastřídačku s kočárkem, taky se stane že mám navázáno a tlačím prázdnej kočár a mala spokojeně chrupká u mě. Je oproti starší u který jsem tohle nedělala naprosto klidné a pohodové miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.9.16 11:44

@melinkam
Tak to ona v kocaru nebude…usina u prsu a v kocaru jenom kdyz je fakt hyn. Jinak rev…a nosit ji furt v manduce je o zada… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.9.16 11:47

@MartinaEma pokud tě s mandukou bolí záda při nošení, máš tam něco špatně, nebo ti nesedí tak jak by měla, zkuz se podívat na recenze, nebo najít regionální skupinu nošení dětí, dá se různé nosítko půjčit, neboti poradí co máš špatně. A hlavně tyhle nosítka v těhle skupinách na FB prodáš s minimální ztrátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.9.16 11:52

Manduca je fajn ale nosim ji klidne i tri ctyri hodiny kdyz usne. No snad mam i dost mlika…v utery jdem k doktorce tak se zeptam jestli pribira dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.16 12:00

Podle mě je utahaná plus zvědavá ;) Takže bych udělala vše pro to, aby se přes den pořádně vyspala, alespoň dva spánky, nebo tři kratší a podněty jí dávala po probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.9.16 12:18

Ona spi cca od 22:00-6:30 pak se vzbudi, nakojim a spi treba jeste do deviti. A pak je fakt vyjimka kdyz usne treba na pul hodku na hodku…jen v ty manduce vydrzi dlouho. Klidne i dve tri hidky. Usina mi ale u kojeni…to prisata vydrzi i hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.9.16 12:26

@MartinaEma tak zruš spánek u prsa, nesaje, tak jí od prsa odendej a přidala bych třeba pár spánků v manduce, vždyť nemusíš nosit celou dobu, naplánuj si třeba žehlení, dej si jí do manducy a nech jí spinkat třeba hodinku, odlož jí a když se probudí, tak si sní hraj a povídej, pak třeba si jí zase vem do manducy na půl hodinky. Ona se to pak naučí sama, já malou (2m) zatím uspávám na kojícím polštáři a už se pomaloučku učí, ty časy, včera jsem potřebovala ještě něco udělat, položila jsem si jí a najednou jsem koukala že začíná usínat.
Pokud ti spí v tý manduce, rozplánuj jí den do více spánků a ona si na to zvykne a usne, uvidíš, že časem jí třeba budeš odkládat hned po usnutí a ona bude tu svoji hodinku spinkat. Jen to chce pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.16 12:30

Máme podobný problém. Malá chce být stále u mě, takže jí to dopravam.. hrajeme se, já ji u toho něco povídám a malá to vydrží treba 4 hodiny.. jít ven je pro nás katastrofa, kočárek jede a malá se nosí :mrgreen: všechno jako úklid atd počká, princezna je přednější ;) takže bych udelala maximum pro to aby byla s tebou. Když potřebují něco nutně udělat dám si jí do sedačky, zapnem hudbu u toho si s ní povídám a stačí nám že mě malá vidí, většinou po půl hodce usne a vydrží třeba 2 hodinky.. ;) Když mi usíná u prsa tak jí nechávám spinkat u nás v posteli ( kojime v leže ) máme poměrně tvrdou matraci takže v tom problém nevidím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.16 12:48

Ještě nám pomáhá vaničkování a koupat se spolu ;) třeba jen na 10 minut, miminko to unavy, posílí si u toho svaly a pak krásně spinká i v kočárku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí