Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozhodně na to okamžitě upozorni majitele a žádej ho o vyřešení situace. Dokud nebude plíseň odstraněna, máš nárok na slevu z nájemného, protože plísně jsou zdravotně závadné a ty nemůžeš užívat celý byt. Já bych si tedy hledala jiný nájem.
Pokud je dum nezatepleny, ale jsou udelana plastova okna, tak se prestehujte, pac se te plisne nikdy nezbavite..Tohle mela moje babicka, 50 let v jednom byte, vse v poradku, udelali bez zateplene fasady plastova okna misto drevenych, tim se utla prirozena cirkulace, nebot plastova okna to uplne utesnila a zacala se delat plisen po zdech a ve skrinich. Nepomohlo ani savovani, ani vetrani s topenim, ani ceresit proti vlhkosti, proste nic. Tohle je nasledek nestastnych reseni u masivnich vymen za plastova okna u starych domu…Je mi to lito, ale tak to je, rozhodne bych v tom deti nenechavala, vleze vam to i do skrini, verte mi… ![]()
To může být cokoliv, ale pokud se jedná o poslední byt v dome, tak k vám může zatékat střechou nebo může být problém v oknech. Pak se plísně vpodstate nezbavíš. Měl by se na to přijít podívat někdo, kdo to dokáže technicky zhodnotit - další kroky co s tím budou zavysle právě na tom, v čem je problem. S největší pravděpodobností to bude i důvod pro slevu na nájmu nebo důvod vypovedi nájemní smlouvy.
@Anonymní píše:
Zdravim. Přišla jsem si k vám pro radu. Mozna se s tím někdo setkal. V červnu jsem si pronajala krásný byt, byt se nachází v posledním 4.patře. Vse bylo dobré, az do doby, než jsem před 14 dny spatřila, že se nám objevuje na zdech plíseň. Jedná se o činžák, nezateplený a v posledním patře. Nejhorši situace je u dcery v pokojíku. Plíseň se nachází po celé horní strane. Od jednoho roku se to celé táhne do druhého rohu. Takže podél okna je to komplet napadený plísní. Dcera má také vedle okna u zdi velkou skříň a zjistila jsem že je to i po celé ploše zdi jak je skříň. Vedle v pokojíku u syna je to na stropě tak cca 3 cm, to neřeším a v obýváku je to také nahoře u stropu. V koupelně, na chodbě ani v kuchyni to není vůbec. Kazdy den dostatečně větrám i topim. Pradlo susim v chodbě. Zkousela jsem to vzít savem proti plísní, ale za 2 dny se to objevilo znovu. Nejhorší to je práve u dcery v pokojíku. Dokonce to tam i smrdí a musí spát semnou, aby z toho nedostala nějakou nemoc. Nevíte prosím jak se toho co nejdříve a účinně zbavit? Moc děkuji.
Oškrábat zdi, namalovat protiplísňovým nátěrem. Ale já bych kontaktovala pronajímatele. Nesušila bych doma prádlo. Dům. je nezateplený, studený. Plíseň bys vyhnala možná soustavným topením a větráním. Plus ten nátěr.
Ještě že je to jen pronajatý byt a ne koupený. Odstěhovala bych se.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková Majitelce se toto prý nedělo.
Kecá.
@Janli Majitelka o tom už ví, ale ji se tohle prý nikdy nestavalo. Zitra se přijde podivat. Stěhovat se mi úplně nechce. Máme zde trvalý pobyt a jsme tady uz zvyklý.
@Anonymní píše:
@Janli Majitelka o tom už ví, ale ji se tohle prý nikdy nestavalo. Zitra se přijde podivat. Stěhovat se mi úplně nechce. Máme zde trvalý pobyt a jsme tady uz zvyklý.
Jde o zdraví dětí.
@Kobrakai píše:
Pokud je dum nezatepleny, ale jsou udelana plastova okna, tak se prestehujte, pac se te plisne nikdy nezbavite..Tohle mela moje babicka, 50 let v jednom byte, vse v poradku, udelali bez zateplene fasady plastova okna misto drevenych, tim se utla prirozena cirkulace, nebot plastova okna to uplne utesnila a zacala se delat plisen po zdech a ve skrinich. Nepomohlo ani savovani, ani vetrani s topenim, ani ceresit proti vlhkosti, proste nic. Tohle je nasledek nestastnych reseni u masivnich vymen za plastova okna u starych domu…Je mi to lito, ale tak to je, rozhodne bych v tom deti nenechavala, vleze vam to i do skrini, verte mi…
Základ je větrat. Já žila v nezatepleném paneláku s dřevěnými okny v poslednim patře. Neustále zima, nešlo to vytopit. Úleva nastala po výměně oken a celkovém zateplení. Konečně neledové zdi pod oknem, kde nebylo topení. Ovšem, větrat se musí, ale komfort o 150 %, když ti do bytu nezatéká, neloupe se lak z oken a těsní ve větru ![]()
@Kobrakai No tak to jsem v háji. Nezateplený to je a jsou plastová okna.No ale když vymaluju, tak na jaře to nebude ne?
@Anonymní píše:
Lže. Proč by to přiznávala.
@Russet Nevim,proč to nenechali zateplit. A když bych to chtěla nechat dát zaplatit, tak nevím, jestli to vůbec jde.
Zdravim. Přišla jsem si k vám pro radu. Mozna se s tím někdo setkal. V červnu jsem si pronajala krásný byt, byt se nachází v posledním 4.patře. Vse bylo dobré, az do doby, než jsem před 14 dny spatřila, že se nám objevuje na zdech plíseň. Jedná se o činžák, nezateplený a v posledním patře. Nejhorši situace je u dcery v pokojíku. Plíseň se nachází po celé horní strane. Od jednoho roku se to celé táhne do druhého rohu. Takže podél okna je to komplet napadený plísní. Dcera má také vedle okna u zdi velkou skříň a zjistila jsem že je to i po celé ploše zdi jak je skříň. Vedle v pokojíku u syna je to na stropě tak cca 3 cm, to neřeším a v obýváku je to také nahoře u stropu. V koupelně, na chodbě ani v kuchyni to není vůbec. Kazdy den dostatečně větrám i topim. Pradlo susim v chodbě. Zkousela jsem to vzít savem proti plísní, ale za 2 dny se to objevilo znovu. Nejhorší to je práve u dcery v pokojíku. Dokonce to tam i smrdí a musí spát semnou, aby z toho nedostala nějakou nemoc. Nevíte prosím jak se toho co nejdříve a účinně zbavit? Moc děkuji.