Proč jste chtěly dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
17.12.20 12:29

Protože jsem našla někoho s kým bych chtěla zplodit společného potomka a byla si jistá že je to chlap který se za nás postaví vyřešené bydlení žádné půjčky dostatečná finanční rezerva a oba dva jsme si to moc přáli. :palec:

• Citovat
  • Upravit
173
17.12.20 12:46

@warita no upřímně neříkám to nahlas takže psst, ale taky mám někdy takovou myšlenku :lol: ale pak se na to moje štěstí podívám a přejde mě to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.12.20 13:05

Ahoj, jednoduse.. milovali jsme se natolik, ze prisel cas si ho udelat.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.20 18:00
@Anonymní píše:
Protože mi bylo 30. A bylo to nejlepší rozhodnutí v životě.

Mě právě už taky táhne na 30 a pořád si říkám jestli už jsem připravená nebo ještě ne…před rokem jsem si to nedovedla představit, ale teď mě ta představa děsí už jen některé dny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.20 18:06
@warita píše:
Ja nikdy nemela takovou tu touhu po miminku. Vzdy jsem vedela, ze deti casem chci, chtela jsem mit tri, to uz nebude, jsem prilis stara a tak i dve staci.A taky jsem tak nejak cekala, kdy prijde ten moment, ze budu deti chtit, ale biologicke hodiny u mne mlcely a naraz mi bylo 35 a dite nikde. Ale mela jsem stabilni praci, hodneho partnera, byt… a tak jsem si rekla, ze ted nebo nikdy. Bylo to rozhodnuti z rozumu. Vedela jsem, ze je nejvyssi cas, obzvlaste pokud chci vic nez jedno, ale kdyby me netlacil cas, asi bych jeste par let pockala.

Jsem ráda že je nás více takových. Já se právě nikdy nerozplívala nad kočárky, děti mi noc neříkaly. Poslední rok si ale říkám že už by to asi taky chtělo, nechci být zase uplně stará matka :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.12.20 18:09

Protože jsem prostě chtěla být máma, cítila jsem to jako poslání :D a taky si vzpomínám jak jsem se těšila, že udělám z mě maminky babičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
17.12.20 18:28

Došlo mi, že jestli nechci mít doma v padesáti patnáctileté pubertální individuum, měla bych zahodit všechny strachy a konečně na tu horskou dráhu naskočit. Teď se utěšuju, že osmnáct je lepší, než patnáct, že ono už bude mít trochu rozum a já klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
17.12.20 19:10

Nevím proč, ale dítě jsem chtěla od 15 každé jaro :) Ne, kecám. Chtěla jsem ho asi odjakživa. Od chvíle, kdy jsem vozila panenky v kočárku. Jsem šťastná, že syna mám a už téměř 25 let říkám, že to byl a je můj nejlepší životní počin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
17.12.20 19:12
@warita píše:
a ja si nekdy rikam, ze by bylo fajn, kdybychom byli dva. :mrgreen: A jeste nekdy si rikam, ze uplne idealni by bylo jeden.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
17.12.20 19:16
@Paola21 píše:
Dítě teda ještě nemám, ale jedním z důvodů je, že pak nebude tak trapný chodit na pohádky do kina nebo na určité atrakce na pouti. :)

Tak, ať tě nezaskočí, kdyby ti potom už ty atrakce nedělaly dobře. Přesně to se stalo mi :mrgreen: Když jsem si myslela, že si konečně nemusím na kolotoče půjčovat cizí děti :mrgreen: Ale kreslené pohádky v kině jsem si užívala, to je fakt :mrgreen: A loutkové divadlo bylo taky super, jak to ty děti prožívaly a napovídaly hercům. Jé, doufám že se dočkáme vnoučat. Aspoň jednoho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
17.12.20 19:28
@Kacise píše:
Došlo mi, že jestli nechci mít doma v padesáti patnáctileté pubertální individuum, měla bych zahodit všechny strachy a konečně na tu horskou dráhu naskočit. Teď se utěšuju, že osmnáct je lepší, než patnáct, že ono už bude mít trochu rozum a já klid :mrgreen:

Svatá to prostoto. Nechci ti brát iluze ale to co dokážou vymyslet téměř v osmnácti je někdy dost zarážející (kulantně řečeno). A to na tom nejsme doma zdaleka nejhůř. Jinde je to podstatně výživnější. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
17.12.20 22:25

@Fofrník berme to s nadsázkou, že. Ale zcela zcela vážně vnímám a na svých rodičích vidím, že i když jsou ve věku lehce přes 50 aktivní, síly ubývají. Nemá to tak každý, jistě. Nicméně to byl jeden z důvodů, proč už jsem dál těhotenství neodkládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
17.12.20 22:35

Ani nevim, asi bylo “na case”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
18.12.20 01:23
  1. manžel je skvělý otec svých dětí z prvního manželství - fakt mě přesvědčil, že jestli děti, tak s ním
  2. je to pro mě další posun v našem vztahu - plod naší velké šílené lásky
  3. chci tu po sobě zanechat víc než auto, barák a psí hrobečky. Můj následovník, kterého se budu snažit co nejlíp vychovat a co nese moje DNA.
  4. co jsem otěhotněla, tak se okamžitě spustil hormon: udělám pro něj ( pro jeho život) cokoliv - dost hustý
  5. chtěla jsem být radši mladší maminka ( je mi 25) ty matky, co začnou ve 30-40 mi přijdou buď hysterické nebo z dětí totálně unavené ( neříkám, že je to pravidlo, ale v mém okolí spíš jo)

Moje důvody jsou možná zvláštní. Čekám první dítě. Se spoustou maminek si nesednu. Nejsem přehnaně mateřský typ ani zas nezodpovědná matka. Něco mezi. Chci šťastné děti a sama být taky šťastná. Budu pro ně fungovat, jak to půjde, ale když bude hlídat manžel, ráda si od nich odpočinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
18.12.20 01:27
@Renca28 píše:
Ahoj, jednoduse.. milovali jsme se natolik, ze prisel cas si ho udelat.:)

To je i Jeden z mých důvodů a asi ten nejlepší :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová