Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám možná blbý dotaz, ale proč preferujete zrovna Lamaze hračky? Prohlédla jsem tady všechny diskuze, ale kromě toho, že jsou pěkně barevné a hodně drahé
, jsem na odpověď nepřišla.
Čekám první miminko, tak jsem v tomhle „nepolíbená“… ![]()
Já je mám ráda z důvodu trvanlivosti vydrží hrozně moc. Housenka několikrát vypraná a stále hraje melodie ![]()
Nevím, já beru hračky podle toho, co se mi líbí (a prckovi, když je náhodou na nákupu se mnou vzhůru) a aby to mělo taky nějaký smysl. A je mi fuk, jestli to je nebo není Lamaze ![]()
Mně osobně se nelíbí, manželovi taky ne, takže u nás doma se nevyskytují s vyjímkou nějaké příšerné panenky, kterou dcera dostala jako dárek a ani si jí nevšimne.
U nás jede Djeco, Camille et Dille, hračky ze dřeva…
@Bethuska
Jsou pekne a deti je milovaly. U nas jelo leporelo, svetluska freddie a zahradni cirkus nebo tak nejak…magneticke zviratka…
Po dvou dětech a neustálém používání jsou pořád jako nové - nezničené, barvy neseprané, zkrátka toho hodně vydrží. A hlavně u obou kluků teda měly úspěch, když si začali všímat hraček, vždycky šli jako první po Lamazácích. Nic dalšího je nějak moc neuchvátilo, až potom později hračky od FP.
Nepreferuju, ale dvě máme-dárek a poděděné, sama bych nekoupila přijde mi to dost peněz za „plyšáka“
Deti Lamaze milovali - dokazali na tu hracku civet i pul hodiny. Moc se jim libili ty jejich oci a byli tim fakt jak zhypnotizovany ![]()
Jsou pestrobarevné, mají hromadu funkcí - šustění, pískání, šterchání… a jsou hezké. Kdyby byly jiné hračky takové tak kupuju ty ![]()
a mají kvalitní ty poutka např. na kočár - u jiných to prasklo při přendávání - Lamaze drží a drží.
a nešisují se - máme i jiné a ty už dost ztratili barvu
Díky za odpovědi, už je mi to jasnější
To jsem ani nepochotila, že kromě hraní dělají ještě další zvuky.
A měly byste nějaké doporučení, jaké hračky tak do 1 roku? Přemýšlela jsem nad hrací podložkou a…?
Máme Lamaze světlušku-koupenou z bazárku, Xkrát pranou a šmudlí ji už naše druhé dítko- pravda, že je stále jako nová… ALE- máme i dvě hračky, jednu TESCO- slona a druhé prasopsa? noname. Obě dvě šustí, mají hrkací kroužky, rolničku, vibrují…prané jsou taky několikrát a rozdíl s Lamaze nevidím
Jak je to vyrobené z pratelného „mikroplyše“ nebo co to je, tak pohoda
. Takže na LAMAZE bych fakt netrvala…
Já jsem koupila asi dvě, ale malého vůbec nezajímaly, takže u nás vyhozene prachy. Teď jedem na Legu, bednu máme ještě po mne a dokupujem další, to je nesmrtelna hracka
na miminku šetři a kupuj nějaké pekne lego do zásoby a za rok dva už si s tím vyhrajete. Vlastně ani kojenec nepohrdne, ale to je třeba nespoustet z očí a pujcovat jen duplo pro jistotu:-)
@Bačavelmistarý píše:
Já jsem koupila asi dvě, ale malého vůbec nezajímaly, takže u nás vyhozene prachy. Teď jedem na Legu, bednu máme ještě po mne a dokupujem další, to je nesmrtelna hrackana miminku šetři a kupuj nějaké pekne lego do zásoby a za rok dva už si s tím vyhrajete. Vlastně ani kojenec nepohrdne, ale to je třeba nespoustet z očí a pujcovat jen duplo pro jistotu:-)
to je různé, u nás lega a stavebnice nezájem, takže investic dopředu se vyhýbám a nakupuje co je aktuálně „potřebného“ ![]()
@hofka píše:
to je různé, u nás lega a stavebnice nezájem, takže investic dopředu se vyhýbám a nakupuje co je aktuálně „potřebného“
Nemusí to být přímo Lamaze, ale je fakt, že tehle typ hraček se dětem líbí - jsou barevné, různé materiály a zvuky, jakože šustí, cinkají, rolničky a pod, ale např. v Tescu mají stejné typy a za třetinovou cenu.
Jinak hračky do roka - určitě popřemýšlej nad hrazdičkou, určitě nějaká klasická chrastítkam, v kočárku u nás nejvíc frčeli plastoví medvídci od Wiky bratru za 25,– Kč. Je to šikovnější, než plyšáci… Pak právě housenka typu „lamaze“ a gumová leporela.
Okolo roku už začal mít zájem o kostky, duplo, FP pejska, FP stoleček hrací