Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně to přijde naprosto normální, podle mého to není známka úpadku vztahu, ale toho, že se ten vztah posunul někam jinam. Nečekám, že se budeme pusinkovat nebo objímat až do konce života, jasnější známkou funkčního vztahu a lásky jsou podle mě jiné věci…
Po 3,5 letech je celkem brzo, aby láska uvadala…co spolu podnikáte? jsi pro něj pořád sexy?
Ahoj, prosím tě, já něco podobnýho řešila před nedávnem a bohužel to teda u nás moc nedopadlo… u mě se teda nakonec ještě objevil někdo jinej, co mě právě pohladit atd. uměl, ale to je mimo mísu. Zkus s ním fakt o tom hodit ráznej rozhovor, ale je fakt, že to musíš cítit, že to dej z něj a ne že je to z povinnosti… Co na to poradit? Komunikace, komunikace, komunikace, drž se ![]()
Trosku Ti to mozna objasni, kdyz si prectes knihu Pet jazyku lasky od Garyho Chapmana.
My se tedy taky nehladíme, nepusinkujeme při každé volné chvilce, za ruce se nevodíme, to jsme dělali, když nám bylo devatenáct ![]()
netuším, po jak dlouhé době to začalo opadat, ta okázalá zamilovanost, ale já bych řekla, že je to celkem přirozený vývoj. Málokteré páry se takhle okatě milujou i po letech. Mě osobně to přijde i takový až prdlý, když se nějaký dvacetiletí manželé okusujou jak puberťáci ![]()
ale každý jsme jiný, pokud ti to chybí a chlap ti to nechce dát, tak ti nezbyde nic jiného, než si zvyknout nebo se poohlídnout jinde…zase, aby mě nuceně někdo vodil za ruku, to by mi vadilo mnohem víc, než kdyby to nedělal vůbec.
Komunikuju stále a on se mi směje, že jsem prej praštěná. Nepodnikáme skoro nic.
Jako aby si někdo nemyslel, že vše tělesné zmizelo, to zase ne. Sem tam se pohladíme, když okolo sebe projdem, nebo mě chlap „pleskne“ po zadku, když mi kouká přes rameno, co vařím. Když odchází z domova, tak občas proběhne pusa.
Ale určitě né denně. Sedět s někým za ručičku u bedny (promiň @Syringa
) mi přijde ujetý ![]()
@Anonymní píše:
Komunikuju stále a on se mi směje, že jsem prej praštěná. Nepodnikáme skoro nic.
a proč nic nepodnikáte? to se jako každý večer jen sejdete po práci u televize a jinak nic, nebo jak? EDIT: myslím tím jako 7dní v týdnu 365dní v roce…
To by mi štvalo víc, než že se nechce vodit za ruku… ![]()
Příspěvek upraven 28.08.13 v 13:47
Nijak extra se nepusinkujeme, za ruku se nevodíme, neřikáme si miláčku apod a přesto vím, ze se po 10letech milujeme.
Už je to jiná láska než na začátku, není tak o intimitě, jak o důvěře a vzájemné pomoci.
I přes horečku jsem zapla mozkové závity a moje odpověď je, a to se omlouvám, možná mám jen přehřátou hlavu, vítej v realitě všedních dníííí
za ruku venku chodíme, když jsme bez dětí, protože jinak nám ruce i chybí
pusa je každé ráno u loučení, bych řekla, že by kluci nechápali, pro máma pusu nedostala ![]()
jinak ty projevy zamilovanosti - ne lásky, jsou spíš, když máme výjimečně volno pro sebe, ale také ne vždy. Vydrželo nám to dlouho, dokud nebyly děti. Takže 4 roky, což je na chlapa hodně. Já si spíš cením toho, že je s námi doma, že nikam neutíká, že umí utřít pokaděnej zadek a v noci vstává k dětem - kluci chtějí pouze tatínka ![]()
Jasně, že jsem šťastná, když „vidím“ že to tam ještě je a to moc, ale jsem realista, řešení nemocí, hypoték, nákupů romantice moc nepřidá ![]()
@Syringa píše:
@Mar__tanka1983
Láska a vztah je přesně takový, jaký si jej ti dva udělají. Od toho si přece „hledáme životního partnera“ - nemůžeme být s každým, každému se žije lépe s někým jiným.
Tobě možná přijdu já ujetá, ale já mám zase vidinu, že společně zestárneme, a budeme se na levičce držet za ruce (ujetiny starý), zatím co ty budeš se starým sedět u bedny a budete nadávat na politiku - já nevím, teď jsem to schválně přehnala (třeba to budete mít jinak).
Takže pokud to zakladatelce po 3,5letech vztahu nevyhovuje, možná tam nemá být…
Martanka prece na bednu nekouka, to je aktivni zivel, ta bude prohanet dedecky v duchodaku
, plivat flusbroky na duchodce na lavickach ![]()
@Syringa
Asi nejsem dobrý vzorek, ale po 5 letech vztahu (1 rok po svatbě) se stále s manželem pusinkujeme, hladíme, vodíme za ruce. Jasně, už se vášnivě nelíbáme u semaforu, když je červená, ale běžně se doma obejmeme, chvíli v objetí zůstaneme, pak si dáme pusu, plácneme se oba po zadku a jdeme si po svých
Na druhou stranu moje kamarádka byla 4 roky ve vztahu, kde ji kluk na veřejnosti plácl po ruce, když ho za ni chtěla chytit, když se chtěla v soukromí přitulit, tak jí vynadal, že pořád myslí jen na to jedno atd… Po 4 letech se s ním definitivně rozešla… Takže to jsou dva extrémy a já jsem za ten svůj ráda ![]()
@jizvíková ty si prdlá ![]()
já bych řekla, že sem tak ve středu…jasně že na bednu koukám (ale popravdě to už se spíš válím zde na netu
)
no pokud budu prohánět dědky v důchoďáku a plivat flusbroky, zajímavá představa, uvidíme… ![]()
jinak u nás je to tak, že v týdnu se u té bedny taky sejdem, přítel chodí z práce často okolo deváté večer, takže to na žádné velké akce už nemáme vitamíny, ale víkendy trávíme aktivně, po výletech, návštěvách, grilovačkách, v zoo, na horách, na zahradě, prostě jak se dá…
@Syringa
no, moji rodiče jsou z nás někdy už hotoví - my totiž ani nic nerozhodujeme (ať je to sebevětší blbost) samostatně
Vždy a jedině spolu
ale naštěstí se téměř ve 100% shodneme… Taky jsme se za celou rekonstrukci koupeného domu ani jednou nepohádali…
Jsme prostě úkaz a je fajn, že je nás víc a nepatříme ještě do muzea ![]()
Omlouvám se za anonym, ale musím.. Potřebuju se asi jen vypovídat. S přítelem jsme spolu 3,5 roku a poslední půl rok mi přijde, že náš vztah uvadá. Přes den mě třeba napohladí, nedá mi sám od sebe pusu, nechytne mě za ruku.. O nějakým líbání není ani řeč, řekl mi, že na to není, přitom si ho pamatuju za začátku, že takový být umí. Prý mu není 15, aby se se mnou musel líbat. Jenže mě ten fyzický kontakt prostě chybí a já nevím co s tím? Milenku určitě nemá, protože když přijde z práce, tak leží doma a v práci s ním dělají jen chlapi.