Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já to měla taky. Taky rychlý spád, horecka, bolest celého těla jak při chřipce…ale nějak mne nenapadlo přestat kojit. Měla jsem ATB Duracef a kojila dál i s rozpraskanými bradavkami do krve. To byla taky šílená bolest. Po 2 měsících se to vše ustalilo díky Purelanu od Medely a kojila jse 2 a čtvrt roku nakonec. Teď jsem těhotná, ještě ani nekojím a už mě taky bolelo prso. Pri nejhorším poběžím pro ATB. Příčinu neřeším, u mě asi imunita a rozpraskané bradavky. Hormonalní změny, cokoliv…jedeme dál, snad se poštěstí kojit i další mimčo ![]()
Ráda mého gynekologa, prsa potírat slivovici, já teda měla jen červený flek a hodně bolestivá prsa, bez teplot. A opravdu mi ta slivovice pomohla. Za dva dny byl klid. Tak třeba vyzkoušet k těm ATB ![]()
@Anonymní píše:
Já to měla taky. Taky rychlý spád, horecka, bolest celého těla jak při chřipce…ale nějak mne nenapadlo přestat kojit. Měla jsem ATB Duracef a kojila dál i s rozpraskanými bradavkami do krve. To byla taky šílená bolest. Po 2 měsících se to vše ustalilo díky Purelanu od Medely a kojila jse 2 a čtvrt roku nakonec. Teď jsem těhotná, ještě ani nekojím a už mě taky bolelo prso. Pri nejhorším poběžím pro ATB. Příčinu neřeším, u mě asi imunita a rozpraskané bradavky. Hormonalní změny, cokoliv…jedeme dál, snad se poštěstí kojit i další mimčo
Jenže ty jsi měla jeden zánět, já je měla opakovaně.. Mám doma ještě roční dítě, nemůžu ležet s horeckama, za zkušenosti dekuju ![]()
Mela jsem ctyri zanety. 2× atb, dva rozehnany. Nejdrive jsem kojila, pak uz jen odsavala a stejne se to vracelo. Hygienu jsem dodrzovala-myla, vetrala, mazala, odsavacka vzdy sterilni a bylo mi to k knicemu. Laktaci jsem ukoncovala pod atb.
Co takhle se zkusit zeptat lékaře? My vám tu asi moc nepomůžeme. Za mě ale takhle akutní záněty většinou bez atb vyřešit úplně nejdou…
Spodni pradlo vymen nebo idealne nenos vubec… ja mela problem z podprsenky, byt volne, ale stejne mi zpusobovala zanety…
U první dcery jsem na ty záněty taky trpěla jen ze začátku a příčina byla ta, že jak jsem kojila z obou prs tak mi nedostatečné nevypila mléko a jak se hromadilo tak jsem měla záněty. Na doporučení od pediatricky jsem kojila jen z jednoho prsa. Takže jedno kojeni jsem kojila z pravého a druhé kojení z levého a od té doby byl klid. U druhé dcery už od porodnice jedu jedno prso a musím říct že za těch 7 týdnů jsem neměla ani jeden zánět..
V prvním těhotenství jsem měla zanety, 40tky horečky, kojení jsem vzdala po 3 měsících. Nyní jsem porodila 4. 12, mléko se mi udělalo 3.den po porodu, a 5.den opět zánět. Bohužel to není jen obyčejná zatvrdlina co se dá rozmasirovat, vždycky to má strasne rychlej spád, do pár hodin od zatvrdliny mám horečky, typicky rudý flek, unava atd..koncim na antibiotikach. Na kojení jsem se potomhle zánětu vykaslala (6.den po porodu dcera na um) Prsa se přestala nalevat, nicméně mléko samo stále občas teče. Vzhledem k tomu že už se nenalevaji, zatvrdliny nemám, tak mám opět další zánět. Ale sakra z ceho?
opět mám horečku, rudý flek po bradavkou, a strašnou bolest… Já to už nechápu…