Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, tak ja maleho kojila do 13 mesicu a když jsme prisli domu z porodnice nestacilo mleko, tak jsem mu dala obyc savicku a pil.. az do tech 13 mesicu jsem mu to stridala a kojila jsem bez problemu.. ale je to jak ktery mimco.. hodne maminek ti tady napise ze lahvicku urcite nee, ale za me to bylo super pri odstavovani, nemela jsem problem s tim, ze by mi nechtel prijmout lahvicku
Určitě koupíš v lékárně. A uvidíš. Některé děti jsou ok, jiné, pak už nechtějí prso.
Jinak máš moc mléka a malý ti nechce pít? Nebo proč řešíš dokrm??
@P4ja asi aby mohla odsávat a pak davat z lahvicky
teda tak jsem to pochopila ja
@P4ja Ano mám moc mléka a malej moc nechce sat, on prodělal žloutenku a od narození je linej.Mam obavy aby vůbec něco spapal ![]()
@Anonymní píše:
@P4ja Ano mám moc mléka a malej moc nechce sat, on prodělal žloutenku a od narození je linej.Mam obavy aby vůbec něco spapal
tak ale to lahvickou akorat zazdis… jelikoz z ni to jde lehceji vytahnout nez z prsa a on pak nebude chtit vubec sat.. zkus hadickou po prsu
Ano ja mela flasticku i savicku od medely a super. Je to specialni savicka pro kojene deti. A super
podivej se na internet uz nevim presne jmeno ale vyrabi to medela.
@Anonymní píše:
@Barba94 Já se právě bojím, aby potom chtěl bradavku.
Take jsem odsavala a v me nepitomnosti krmil partner z te savicky. Kojila jsem dva roky a bez problemu.
@Anonymní píše:
Krásný den mohla bych vás poprosit o radu. Právě jsme dorazili s porodnice.Mam moc mléka, chtěla bych ho použít pro malého. Jenže krmení stříkačkou mi nejde. Existuje savicka, která je vhodná pro kojené děti? Děkuji za odpověď
Uz jsem si to nasla se to medela calma system pro kojene deti
Pokud je po zloutence tak je asi oslabeny, zkus lehtat na brade, nebo pate. maly mel infekci z plodove vody a musela jsem ho takhle podporovat.. cele prvni tri dny mi vypil asi 20 ml.. dokrmovali ho pak hadickou pres nos.. ztrácel hodne na vaze, ale rozkojila jsem se
@Anonymní píše:
@P4ja Ano mám moc mléka a malej moc nechce sat, on prodělal žloutenku a od narození je linej.Mam obavy aby vůbec něco spapal
Tak to bych asi spíš zkusila poprosit laktační a zkusit ještě jednou tu hadičku. Je dost pravděpodobné, že zesílí, a pak drahou láhev nebudeš potřebovat vůbec.
Jinak asi tu Medelu.
Měla jsem Mam anticolic, na kojení to nemělo vliv ani u jednoho dítěte.
Měla jsem to stejné - syn těžkou žloutenku a byl opravdu hodně unavený. Z prsa si nezvládl nic moc vytáhnout a po nějaké době už jenom při pohledu na prso ječel. Ještě v porodnici se u mě vystřídaly všechny doktorky a sestry a pomáhaly mi ho lechtat, budit, povzbuzovat k pití. Chlastala jsem kojící čaje/caro/bílou kávu, nahřívala jak blázen, ale nepomáhalo. Stejně jsem musela dokrmovat stříkačkou.
Laktační mi doporučila dokrmovat cévkou přes prso - natáhnete cévku ze stříkačky a nebo z lahve, kde je mléko a když dáte dítěti prso do pusy tak zároveň s tou cévkou - dítě bude stimulovat bradavku (a tvorbu mléka) a zároveň pít. To u nás taky neprošlo.
Takže jsem používala avent natural 0, taky to pro to dítě byla námaha, ale už ne tak velká jako z prsa. Pak už jsem jenom odsávala a dokrmovala přes láhev.
Ono strašně záleží na dítěti, některému ten přechod mezi prsem a lahvičkou nevadí a jiné okamžitě bojkotují prso.
@Anonymní píše:
@Barba94 Já se právě bojím, aby potom chtěl bradavku.
Suplementor.
http://www.kojeni.cz/…nimu-krmeni/
Krásný den mohla bych vás poprosit o radu. Právě jsme dorazili s porodnice.Mam moc mléka, chtěla bych ho použít pro malého. Jenže krmení stříkačkou mi nejde. Existuje savicka, která je vhodná pro kojené děti? Děkuji za odpověď