Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Beckyttine5 píše:
Možná by pomohlo, kdybys tady vložila nějakou svou fotku, pak bychom ti treba mohli upřímne napsat, co mohou mít druzí za problém..
tak to je ale jejich problém, já bych zas chtěla vidět ty druhé, co je to za hvězdy…
@Anonymní píše:
Ahoj. Pracuji v práci v ženském kolektivu, je nas tam 5.prace je celkem fajn, holky mám ráda
Nejsem příliš ukecaný typ, ale pobavíme se o fitku, dětech, počasí, normální témata, pak mlčím a hledím si svého. Nikoho nepomlouvam a myslím, že ani ony mě. Všechny chodí občas v pátky na víno, navštěvují se ale mě nikdo nepozveani se semnou nijak extra nebaví.. já moc teda nevím o čem si povídat, ale u skleničky se téma najde
kor když jdou všechny.., a já se sama pozvat neumím. ted k nam přibyla do kolektivu další holka, dost ukecaná, skoro šoumenka, a už s něma chodí na kávu i ona
no a té jsem se ptala kam chodí na nehty že jsou super a ona mi dala kontakt a prý ať hlavně neřikam, že ji znám, to mě zarazilo a neptala jsem se proč, ale jako, to se stydí za mě, že mě zná? Nejsem šmudla, ani žádná sprosťačka, tak co je?Dál od přítele jediný kamarad měl nejlepsí kamaradku. Byla fajn, ale neměly jsme si co říct, tak jsme se braly, spíše ona se ke mě trošku chovala jakoby měla navrch. Teď si našel i přítelkyni, ta byla fajn, dokonce jsme spolu i byly párkrát na kafču
![]()
jenže pak jsme byly venku i s tou druhou holčinou, no a nakonec se ty dvě sčuchly (ani jednu jsem nepošpinila) no a odepisují mi stylem "" jj nn" teď byla ta přítellyně u nás i a přítelem a já zahlédla na jejim telefonu zprávu,,tak co u té zebry" a strašně ta pritelkyně už chtěla jít domů že přijede máma a pak se prořekli, že jdou s jednim kamaredem a s tou holčinou do čajovny a nás s přítelem nevzali, i když bychom rádi šli a známe i kamaráda
Já sice až tak moc nemluvím, ale potichu nejsem, bavím se o zážitcích, o sportu, prostě o všem, i se zajímám o druhou stranu, ale fakt nepomlouvám, neurážím, proč se mi tohle děje, to jsem fakt tak jiná, divná?![]()
![]()
Přítele to taky trápí, myslíte že mě opustí jen kvůli toho že prostě mě lidi neberou?a že jsme pořád sami?
Fakt mě to mrzí, ja neberu nikoho zle a ani neodsuzuji, mám své zájmy, rodinu, pejska, pro ty žiju, každého beru jaký je![]()
A proč se neumíš sama pozvat? Spíš se bojíš, že tě odmítnou. Kdybych po nich tak toužila, asi bych jim řekla, že mám čas, že bych taky přišla. My se v práci bavíme o všem, ale občas se i lehce drbe. To moc nemusím. Takže nemám iluze, že by se o mě taky něco neřeklo. Jsem se sebou srovnaná, takže mě to netrápí. Štvalo by mě jen něco, co není pravda a šířilo by se to o mně. Jinak co neřeknu, to nemůžou poslat dál.
@HSY píše:
S tou zebrou mě napadá, jestli zakladatelka nemá výrazný melír.
Nebo lehce výrazný chrup a smích. ![]()
Roky pracuju v ženském kolektivu a všimla jsem si, že je v oblibě mít vždy nějakého obetniho beránka který se pomlouvá a je neoblíbený.. Snazší je když se v kolektivu vyskytne nějaká megera která prudi, ta se stane neoblibenou, v jiném případě se vytypuje někdo naprosto normální, většinou spíš tiché, nenápadné povahy a už se proti ní jede.. Bohužel, ženské jsou často slepice.
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím …tak já to brala tak, že to zakladatelku trápí, a že chce vědět, v čem může být pro ostatní problém.. navíc psala, že se jí to stává opakovaně, tak to asi nebude náhoda..
No mě se tohle dělo taky. Jsem mlčenlivějši, milá, usměvavá, ale s ženskýma si toho nemám co říct s většinou. Málo kdo mi sedne prostě
. Za to chlapa jsem vždycky měla jakého jsem chtěla. Takže to, že nejsem příliš oblíbená v ženském kolektivu jsem přisuzovala, že na mě prostě žárli
.
Tu diskuzi jsi zalozila o me?
Ja jsem taky spis introvertni. Ale snazim se byt na kazdeho mila, rozhodne si o nikom,, nic" nemyslim, dokazu mluvit na ruznoroda temata, naslouchat, nikoho nepomlouvam, vzhledem a oblekanim nevybocuji z prumeru. Nemam ale povahu bavice cele spolecnosti
A od malicka povest divne a nafoukane. Pritom to neni pravda
Zaklad je si hledat tu spravnou společnost.. Tvoje kolegyne nebudou ty spravne kamaradky. Vykaslala bych se na ne. Nejlepsi je hledat si zname mezi lidmi, se kterymi te spojuje stejny konicek.. Ja jsem si vzdycky rozuměla se sportovci. Spoluzaci ani kolegyne z prace mi nikdy k srdci neprirostli.
Edit: O zajem kluku jsem ale nikdy nouzi nemela…
@Alušáček píše:
Roky pracuju v ženském kolektivu a všimla jsem si, že je v oblibě mít vždy nějakého obetniho beránka který se pomlouvá a je neoblíbený.. Snazší je když se v kolektivu vyskytne nějaká megera která prudi, ta se stane neoblibenou, v jiném případě se vytypuje někdo naprosto normální, většinou spíš tiché, nenápadné povahy a už se proti ní jede.. Bohužel, ženské jsou často slepice.
U nás spíš ta jedna divoška zbytečně kalí vodu. Když byla doma, byl v práci klid. Nemáme obětního beránka, jí vadí vše. Přitom mimo práci je fajn ![]()
Drbárna často kvete tam, kde není do čeho píchnout.. jo a ještě mě napadlo, jestli třeba nemáš nějaký tělesný zápach- pot nebo ústa.
Ale pro zebru mi přijdou typické jen ty pruhy
Je to blbý, ale asi cítí trochu tvou slabost. Mně tedy přijde divný, že jsi s nimi chtěla jít do čajovny poté, co jim nebylo hanba si o tobě psát v tvém vlastním domě
O společnost takových lidí bych nestála. Vybodni se na ně ![]()
Je hrozně těžké soudit,když tě vůbec neznáme. Ale působíš jako fajn holčina. Já se řídím heslem,nečiň druhému,co sám nemáš rád. Neumím si představit,že bysme s kolegyněma vyrazily na vínko a jednu nepozvaly. Jasný,že s někým si rozumíš víc,s někým míň. Já pracuji už několik let u jedné velké společnosti. Holky měly na recepci jednu,kterou moc nemusely. Nebyla ani ošklivá,ani nesmrděla,prostě na první pohled na ní nebylo nic špatného,ale nezapadla mezi ně. Pak byla párkrát u nás a musím říct,že ani mně nesedla. Nebyla zlá,to v žádném případě,ale byla takový ten typický upír. Pořád si jen na něco stěžovala a další věc,za ty roky,co byla na recepci,mě překvapilo,že neuměla ani pořádně udělat rezervaci hostovi. ![]()
Já pracoval apřed már měsící ve firmě, a můžu potvrdit, že opravdu nejvíc se pomlouvaly pracovncie, co seděly , byly jakoby hodné, jen tak něco píply.. V reálu si mslím, že to jsou nehodnější ženské, ale bylo zajimavé, že nejvíc v oblibě byly takové ty žneské , co jich bylo všude vidět slyšet, předváděly se, byly důležité
taky jsem si říkala jak je to možné..
Já jsem střed, ale dala spíš jsem se dala na stranu tižších a samozřejmě, jsme po čse taky spadla dokolonky, přijdu a je ticho
Asi jsi až moc hodna, milá a nedokážeš se otevřít.
Já se přiznám- nemusim moc ženské, které jsou až moc hodné, milé a neřeknou ani jednosprosté slovo, hlidaji si každé slovo a nějak se snaží.
Ženský kolektiv je vždy na škodu. Akorát jsme si říkali nedávno s kolegyní jak si chlapy mezi sebou dají přes hubu, pošlou se někam a tim to konci. Zenske oproti nim vymysli stale nejake drby a podrazy. Bohuzel dost casto nekoncici. Sama lepe vychazim s chlapama. Vsechno reknou narovinu a hned se neurazi kvuli kazde hlouposti. Ano! Take drbou, ale tak nejak v ramci mezi a s mirou. Ne nadarmo se rika: „Sejdou-li se vsechny zeny nemaji se vlastne o cem (kom) bavit.“ ![]()
Nekdy se i stydim, ze jsem zenskeho pohlavi ![]()
A nemůže to s tebou být naopak? Vždy dobře upravena, oblečená a nebavíš se s lidma - nemůžeš působit přezíravě? Nemůže v tom být závist? Obecně mezi zenskyma nejsou oblibeny ženský,, co si dobře rozumí s chlapama, taková ženská je pak brána jako třídní nepřítel…Máš kámošku, dobrou kámošku? Ta by ti mohla říct něco, či třeba ty nevidíš, ale ostatní ženský to cítí na sto honu? Kdyby to bylo kolektivem v práci, tak se ti to nebude stávat i mezi přítelkyněmi kamarádů… ![]()