Proč mi finanční úřad přidělil DIČ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Proč mi finanční úřad přidělil DIČ?
Potřebovala bych poradit od někoho znalého. Nemůžu se na FÚ dovolat, tak snad mi aspoň někdo zatím poradí tady. V lednu jsem si byla vyřídit živnostenský list na velkoobchod a maloobchod, mám to při pobírání rodičáku, takže jako vedlejší činnost. Zatím jsem žádné podnikání nerozjela, nějak se zkomplikovaly finance, takže spíš přemýšlím nad tím, že si ŽL zatím pozastavím. Dneska mi ale přišel doporučený dopis z finančního úřadu, kde mě informují o tom, že mi bylo přidělěno DIČ. Vůbec tomu nerozumím, rozhodně nemám a nebudu mít takové příjmy, abych byla plátcem DPH, tak nevíte, proč tohle? Přítel taky podniká a nic takového mu nikdo neposílal a to má vyšší příjmy než já… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
http://cs.wikipedia.org/…%8D%C3%ADslo
DIČ má každý živnostník i firma. Je to jako rodné číslo firmy u finančáku. S plátcovstvím/neplátcovstvím DPH to nesouvisí.
Příspěvek upraven 16.04.13 v 11:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to jsem netušila. Pak je mi divné, proč nemá DIČ přítel, podniká už pár let a DIČ nikde nemá, neuvádí…
Každopádně děkuju, jsem hned klidnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
Aha, tak to jsem netušila. Pak je mi divné, proč nemá DIČ přítel, podniká už pár let a DIČ nikde nemá, neuvádí…Každopádně děkuju, jsem hned klidnější
určitě má, jen ho neuvádí
taky jsem ho dostala, v době, kdy jsem na mandátní smlouvu provozovala výdělečnou činnost sportovce
taky nevím, kde ho mám a taky ho nikde neuvádím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 - určitě ho uvádí v daňovém přiznání. Každý ho dostane přidělené - platí se pod ním daně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milli píše:
@Verca1989 - určitě ho uvádí v daňovém přiznání. Každý ho dostane přidělené - platí se pod ním daně.
hele já ho fakt do přiznání nedávám, prostě nevím. kde ten papír hledat
ale krom DIč se tam uvádí i rodné číslo a to jim asi stačí
zatím nikdo nic neříkal a to jsem přecházela z jednoho Fú pod jiný v úplně jiném kraji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina fyzických osob (OSVČ) mají jako DIČ rodné číslo a před tím jen CZ. Jen právnické osoby ho mají shodné s IČO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi, teď mi přítel potvrdil, že DIČ taky má ale ani ho nezná…a já mám jak tu bylo psáno jen CZ a své rodné číslo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, daně jsou různé, není to jen DPH. A i neplátce DPH může platit daň z příjmu a další…
Takže proto to DIČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit