Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, náš malej už třetí den nechce spinkat. Vykoupu ho, dostane papat a uložím ho do postýlky, vždy se otočil na bok a do minuty spinkal. Teď tam stojí a brečí. Chce ven. Nemáte některá podobnou zkušenost? Včera usnul až o půl 10. Nejdřív jsem k němu chodila, položila ho a odešla, ale po hodinovém řevu jsem to nevydržela a vytáhla ho z postýlky. Prosím poraďte.
Ahojky,
děti mívají různá období „spánku - nespánku“
, nemůžou mu třeba lézt zuby? Ještě ani nemusí být vidět a můžou ho trápit. A nebo má prostě „takový období“, které za pár dní či týdnů pomine, u našich kluků to tak bylo, když jsem si na něco zvykla, za pár týdnů to zas bylo jinak
.
Přeju, ať je to jen přechodné!
Smokie
Ty zoubky by to možná mohly být, má zatím jen 2 dole a hodně teď slintá. Ale myslela jsem, že bude plakat v noci a né, že nebude chtít usnout, přes den je usměvavý, ale jak má jít spikat, tak brečí.
Ahojky:O)
Naše Sára začala usínat sama cca v 6-ti měsících. Po měsíci a půl se to najednou ze dne na den zlomilo, s tím přišla i celková separační krize. Plakala v postýllce tak, že jsme si vždycky večer lehli k ní a drželi ji za ruku, dokud neusnula. To samé i přes den. Separační krize pominula, uspávání zůstalo. Přes den se tedy už snažíme, aby usnula sama, ale ne vždy se to povede. Večer uspáváme. Máme pravidlo - nevyndávat ji z postýlky - a to ona ani nevyžduje, jen chce, aby tam s ní někdo byl.
Tož tak:O)
Papa a ať se to brzy zlepší, Jaa
Ahoj holky, obnovuji tuto diskuzi. Potřebuji rady co mám dělat se svým téměř 11 měsíčním synem. Jako miminko spinkal krásně budil se tak 1-2× za noc, myslela jsem že do půl roku bude spinkat krásně celou noc. Ale je to naopak je to čím dál horší, budí se tak 5-6× za noc a řve. Večer usíná krásně sám, pak spí cca 4 hodiny a pak se začne budit co hodinu a beru si ho do postele dřív to zabralo a on spával a teď nic jiného než lahvička ho neuklidní a stejně tak to trvá dvacet minut než znovu zabere. Už nevím co s ním, zkoušela jsem tu metodu kontrolovaného pláče ale to vydržel klidně i přes hodinu a to už jsem pak nevydržela já. Přes den je to hodný usměvavý kluk tak nevím co ho to v noci chytne. Jo a přes den spí tak 2,5 hodiny. Doufám, že to není moc zmatené a že se dozvím nějaké rady co s ním mám ještě zkusit dělat. ![]()
@Mágovka prosím,rady i mě… včera si kámoš vyřval mlíko už po 3h spánku a jaký následoval řev, že má toho málo.
Už jsem z něho fakt na palici, nespí, pláče, převaluje se, chce se nosit, být vzhůru…fuuurt cosik!! ![]()
Nezacali zrovna lezt nebo tak? nekdy toho maji v hlavickach moc a nemaji cas spat ![]()
mi za tim u obou deti pomohlo akorat proste vydrzet, pokud mozno nevytahovat z postylky, nanejvys podavat dudlika, pohladit, polozit, konec. maly byl obcas vzhuru treba od 2 do 5 v noci, prislo mi, ze ignorovat ho byl jediny zpusob jak se nezblaznit. ale on nastesti nerval.
nastesti to vzdycky rychle preslo tyhle nespaci obdobi.
A spi sam v pokoji nebo s vama v loznici? My mame rok a pul dite (nekojeny-po UM pry lip spi..) od zacatku je sama v pokoji a asi po 14 dnech spala celou noc (22-6h). Kdyz se v noci vzbudila, tak jsme k ni nevstavali a nikdy bych ji nevzala k nam do postele (ano pokud rvala vic jak 15 min, tak jsme to resili a to bylo prave v obdobi 11 mesicu, divila jsem se, co chce? vzdyt se nikdy nebudila no a oni to asi byly zoubky, koupili jsme nejaky gel a to docela pomohlo). Jinak se taky stalo, ze jsme spali u tety, ona ve sve postylce my v posteli, ale ve stejne mistnosti. V noci rev jak tygr a dokud jsme neodesli z mistnosti, neprestala. Pak hned usla, takze nesnese nekoho tam kde spi. Manzel ji taky v noci pri tech zubech zkousel vozit po byte v kocarku to obcas taky pomohlo. Tohle nocni obdobi trvalo asi dva mesice (ne kazdy den plakala) a od te doby je zase klid.
@Mágovka píše:?1 hlad?2 jakou teplotu máte v ložnici, ideálně pod 18 stupňů, klidně aj 15.?3 světlo, ideální je úplná tma?4 hluk z ulice?5 jak dlouho spí odpoledne
Ahoj holky, obnovuji tuto diskuzi. Potřebuji rady co mám dělat se svým téměř 11 měsíčním synem. Jako miminko spinkal krásně budil se tak 1-2× za noc, myslela jsem že do půl roku bude spinkat krásně celou noc. Ale je to naopak je to čím dál horší, budí se tak 5-6× za noc a řve. Večer usíná krásně sám, pak spí cca 4 hodiny a pak se začne budit co hodinu a beru si ho do postele dřív to zabralo a on spával a teď nic jiného než lahvička ho neuklidní a stejně tak to trvá dvacet minut než znovu zabere. Už nevím co s ním, zkoušela jsem tu metodu kontrolovaného pláče ale to vydržel klidně i přes hodinu a to už jsem pak nevydržela já. Přes den je to hodný usměvavý kluk tak nevím co ho to v noci chytne. Jo a přes den spí tak 2,5 hodiny. Doufám, že to není moc zmatené a že se dozvím nějaké rady co s ním mám ještě zkusit dělat.
Některé děcka jsou holt ranní ptáčata, a dospí se odpoledne.
držím
je to maras
Zkouším ho nevytahovat s postýlky, dostane dudlíka třeba i lahvičku, tak dudlík jde okamžitě pryč lahvičku vypije a je řev a řev a po 15 min. to prostě nedám a dám ho k nám do postele. Je teda fakt že je s námi v ložnici tak zkusím nás přestěhovat jinam. Příjde mi že s v noci mění na hysterku takový pláč:) Jinak zubů už má 6 a gel na ně máme také takže tím to snad nebude bo to už je několik týdnů tak snad zuby by netrvaly tak dlouho.
?heřmánek? meduňka
konopí ![]()
odvar z makovic ![]()
stilnox
![]()
štamprlu, pivo ![]()
@Mágovka zuby? mě to malej mi to taky dělal a teď ve 13m si sám odbourává odpolední spánek a večer neusne dřív jak v 9 a vstává po 7…
@Swift teplota pod 18 stupňů?! tak to bych nedala ani já, natož to dítě a to jsme celkem otužilci ![]()
No začnu heřmánkem a meduňkou a pak asi postoupím na další ![]()
spánek jsem mu přes den zkoušela zkrátit na 1×za den, ale dopadlo to tak že asi třetí den dostal teploty a mudr. řekla že je to z toho že je unavený, takže zase přes den spí 2×.
teplotu v ložnici máme tak 16-18 stupňů v jiných místnostech max. 21 a přes den když spí v ložnici tak se vzbudí a má spocený vlásky. Ale děkuji všem za rady a budu stále zkoušet snad se něco povede.