Proč nenechávat plenku na noc?

7240
22.8.13 07:50

Proč nenechávat plenku na noc?

Naše malá už pár měsíců nemá plenky (na podzim jí budou dva roky), jen jí je dávám na noc. Občas se vzbudí a řekne si o nočník, ale sem tam se stane, že spí moc tvrdě, tak se počůrá. Ale co se chci zeptat - opravdu je taková chyba nechat jí tu plenku? Já bych tak nějak rozumem řekla, že až se naučí vstávat na čůrání/udržet to, udrží to, i když bude mít plenku, ne?
Dala bych klidně podložku, jenže spíme na letišti a prostě nám to přijde dost peněz. Tak bych raději počkala, až se počůrávat nebude a bylo by to.

Jenže mě zaskočilo, že se počůrala už tři noci za sebou, proto panikařím a prosím o radu, jestli plenku honem zase vzít. Bojím se totiž, jestli to nepochopila tak, že v noci spí čůrat do plenky.. Nebo je to jenom náhoda? :think:

Každopádně budu moc ráda, když poradíte, přidáte zkušenosti. :hug: Ještě jsem zapomněla napsat - malá na noc pořád pije mlíčko, i proto jsem si říkala, že až bude větší, přestanu jí ho dávat a pak to uričtě vydrží, když si nenalije bříško na noc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11620
22.8.13 07:53

@rejžička Já mám malou přes den bez plen chvíli, ještě mi kadí do kalhotek. Na spaní (i odpolední) plínu dávám. Hele, nechceš toho náhodou trochu moc najednou? :P :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
22.8.13 07:56

Taky si mylsím, že toho chceš moc a rychle, ještě ji nejsou dva, na noční plenku má nárok :mrgreen: Takže já bych ji ji nechala, ona se počůrávat přestane, pak je vhodné ji ji vzít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
22.8.13 07:59

@rejžička
malá je malá na noční spaní bez pleny, ale najdou se i takové šikulky. Moje dítko mělo přesně ten spoj mám plínku, tedy do ní čůrám a dokud ji měla čůrala do ní. Takže bylo pro ní matoucí, když někdy plínu měla a někdy ne. Museli jsme se rozhodnout jestli odplínovat komplet nebo ne. Ale každé dítko je jinačí, kamarádky kluk např. jednoho dne řekl, že už plínu nechce, z ničeho nic a fakt se nepočůral ;)

• Citovat
  • Upravit
7240
22.8.13 08:00

Já toho nechci rychle, to vůbec ne. Myslím to spíš naopak - abych jí nekazila návyky tím, že jí tu plenku nechám.
On se totiž občas vzbudí a chce na nočník, myslím v noci. Tak abych jí tím, že jí nechám plenku, nedala signál, že v noci může čůrat na plenku a nezkazila to.

Komplikuju to, že? :oops:

Jestli myslíte, že plenka v noci je ok, dokud se nepřestane počůrávat sama, tak paráda, ráda jí ji dám. (beztak ještě máme celou krabici :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.8.13 08:07

@rejžička určitě není chyba jí tu plenku nechat, však má ještě čas.. Až bude mít třeba 14 dní sucho, tak jí to můžeš sebrat, ale teď jí to v klidu nech. Nic se tim nezmění, jen nebudete obě vystresované, jestli se počůrá nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4570
22.8.13 08:08

No mé děti opravdu reagovaly tak že jakmile byly bez plenky tak už se nepočůraly, dokud ji měly vesele si do ni čůraly dál, ale mám pocit že spíš až ráno jak se vzbudily tak to do ní pustily :nevim: plenku jsem odbourala a už zůstaly suché. Takže něco na tom je, ale myslím že záleží na každém dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.8.13 08:09

Kdybych u prvního čekala, kdy bude mít suchou plínu, čakala bych doteď :mrgreen: A odplínoval se na noc celkem snadno, trochu jsme budili, hlídali pití. Byl třeba jedenčas, kdy měl pár nehod, třeba tři za týden, ale plínu jsem nevrátila, přišlo mi, že to byla spíš jeho lenost, že se ráno honem nezvednul a neběžel na záchod.
Druhý teď nechtěl plínu, tak jsme to zkusili, ačkoliv šel dvakrát před půlnoci, tak o půlnoci durch, není zralý, dostal zpět plínu.

Takže je nehoda a nehoda, rozhodovala bych se podle svého pocitu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
22.8.13 08:09

Male davam plinku az usne, takze vlastne usina bez plinky..a do rana stejne musim prat pomalu celou postel jak je sikovna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
22.8.13 08:10

Ahoj, naše malá měla plenu na noc až do té doby, než se naučila to udržet. Když měla ráno několikrát po sobě plenu suchou, tak jsem ji přestala dávat. Asi dvakrát se stalo, že to nevydržela, ale to je normální. Každé dítě je jiné, některé se pleny vzdá samo, naše malá se jí ale vzdát nechtěla. Takže jsem musela vysvětlit, že má pod sebou podložku a kdyby to náhodou nevydržela, tak se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.8.13 08:14

Malej má 26 měsíců, přes den je bez plen, na ven je bez plen, na denní spaní také plenu nedávám a má sucho, nikdy se nepočůrá. Nicméně na noc ji dávám a asi ještě nějakou dobu dávat budu, po ránu ji má téměř až ke kolenům, jakou tam má čůrací nálož. Noci by asi ještě nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
22.8.13 08:21

Plínu bych jí nechala, alespoň na tu noc určitě. Jestli se bojíš, že se znova „rozčůrá“, bych jí v noci vzbudila a dala na nočník. Tak jsem to dělala já. Viděla jsem to tenkrát na Primě jak dávali tu Chůva v akci nebo tak nějak a krásně to zabralo :lol: Jak jsi psala že dáváš ještě před spaním mlíčko, tak se není čemu divit, že to do rána nevydrží :nevim: Přeju hodně štěstí a málo nehod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
22.8.13 08:31

@rejžička Mám syna čerstvě tři roky, přes den je bez plíny od 1,5roku, ale na noc má plínu pořád, spí tak, že se nevzbudí a ráno má plínu až ke kolenům :roll: myslím že má tvoje dcerka ještě čas aby byla úplně bez plín i na noc :think: ale jasně když se vzbudí, tak ji hnedka plínu sundat aby se vyčůrala, určitě ji neříct, aby čůrala do plenky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
22.8.13 08:36

@rejžička Já mám teď čerstvou zkušenost, ale s o rok starší. Bez plen přes den byla od 26m - to jsem jí je prostě vzala. Na noc jsem nechala, byla ráno dost počůraná. Někdy teď v červenci začala mít teprve plenky suché (ve 35m) a to tak že týden měla sucho já už si řekla už ti je nedám, a bum najednou tři noci počůrané. Nakonec jsem jí je jednou nedala - dala jsem jí kalhotky - počůrala se, pak jsem jí dala tréningové kalhotky, počůrala se. Nakonec jsem jí nechala spát s holým zadkem a nepočůrala se doma asi týden. Pak jsme jeli k babičce na 14 dní a tam byla počůraná téměř každý den (takže jsem jí plíny vrátila), po návratu domů zatím bez nehody. Je cca od půlky července bez plen v noci, nehody má někdy dvě za týden, někdy žádnou. Záleží i jak hlídám pití večer (občas pije UM - dopíjí po mladší dceři).

Na začátku jsem si myslela že dělá naschvály když měla kalhotky tak vždy počůrané, druhou noc plínu a měla sucho, a takhle to šlo asi týden! Nakonec teda musí mít nahou dupku - teď to až tak nevadí, ale v zimě to stejně budu muset nějak jinak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
22.8.13 08:40

Jé, děkuju, holky, tak já to nebudu řešit a klidně jí ji nechám. Jinak dávám taky až když spinká, takže plenku možná v noci cítí, ale není to vyloženě, že by o ní věděla. Čůrá v noci, ráno si dojde na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí