Proč se 2,5 leté dítě pokakává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.4.17 22:36

Proč se 2,5 leté dítě pokakava

Dobrý večer všem,
Dceři je za mesic 2,5 roku, od dvou.let je bez plen i v noci se krásně budi na nocik, občas se ji stane ze to zaspí ale to neresim, myslím ze ma dost času. Spíš se začala teď pokakavat do klhotek, krásně to uměla a chápe to, vi kam se ma kakat ale prostě se vždy vykaka do kalhot ???? Nevím zda to může souviset s im ze za měsíc čekáme druhé miminko nebo prostě jen má špatné období ???? S curanim problem nemiva ????
Každopádně me to uz dost stresuje když vidím pohledy z okolí, připadám si jako neschopná ????
Prosím poraďte jak dceru naučit zase kakat na záchod, ja uz jsem bezradná ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
30.4.17 22:53

@maminka12345 jestli to uměla a „zapomněla“, tak na to asi žádný fígl není. Může to být psychické, může to být tím, že mozek zpracovává jinou dovednost a tahleta jde stranou. Mým dětem se takové krátkodobé kroky zpátky stávaly v době, kdy se krátce na to naučily nějakou novou věc - třeba spojovat slova, skákat. Starší syn se třeba začal ve třech letech v noci z ničeho nic počurávat, tak dvakrát týdně, přitom byl od dvou let v noci bezpečně bez plen. Trvalo to asi tři týdny, pak to najednou přestalo a on začal říkat „ř“. Nic jsem s tím nedělala, nijak jsem je na to neupozorňovala, přešlo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3195
30.4.17 22:56

Taky máme pokakanka. curani bez problémů, ale kaka jediné do slipu, případně venku do pliny.je mu přesně 2,5.ucim od 1,5 roku. myslim že to chápe, je dost chytrý, ale nechce se mu asi.ve 3 letech má jít do školky, tak to snad zvládnem do té doby.taky si připadám jak exot. prvni syn chodil ve 2letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 22:58

@maminka12345 to je uplně, jako bych to psala já před dvěma lety. Dceři bylo tehdy 2,5, já těhotná s druhým. Věděla přesně, kde je záchod, ale denně kakala do kalhotek. Nepomohlo nic. Vysvětlování, trestání, ignorování. Kolikrát se mi chtělo až brečet, když jsem několikrát denně prala pokakané kalhotky. Přecetla jsem snad milion diskuzí a hrůzou mi vstávaly vlasy, když jsem četla, že to časem samo přejde. Dokonce nějaká maminka psala, že to jeji dcerce trvalo rok a pak zničeho nic zase chodila na záchod. Představa, že se to bude opakovat déle než měsíc se mi nelíbila ani trochu, takže jsem pořád dokola hledala příčinu a zároveň cestu, jak z toho ven. Asi tě nepotěším. Trvalo to rok a pak to zničeho nic samo přešlo. ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
30.4.17 23:05

Je jí dva a půl, v té době ještě některé děti nezvládají nočník vůbec. Prostě to akceptuj, přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
30.4.17 23:18

V tomhle obdobi se obcas objevuje strach z kakani, nemuze to byt ono??? Proste to potlacuje, potlacuje…a pak to utece do kalhot. Syn to mel taky, presne v tomhle veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
30.4.17 23:24

Jeste dodam, ze jsem to resila s doktorkou, s kamaradkami, nic…to prejde. Pak jsme se prestehovali a nova doktorka nas „zpovidala“ a jedna z otazek prave byla, jestli se neboji kakani, ze se to projevuje tak a tak…no, hledela jsem, ze nekdo vi, konecne!…pak jsme kazdy den rano sedli na zachod, a zkouseli. STraslive nechtel. Prvni tyden hruza, druhy tyden pochopil, ze to tak je kazdy den a prestal se bat…za chvili bylo po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13741
1.5.17 00:13

Nic s tím dělat nemůžeš, hlavně jí za to nenadávej. Může to být reakce na miminko, může to zadržovat, protože jí zajímá něco jiného víc, nemusela si to ještě pořádně zafixovat, je ještě malá. Můj syn se pokakával ještě ve čtyřech letech, prostě ho ostatní věci zajímaly víc, než chození na záchod, z malé části mu to zůstalo i teď. Žádné řešení to nemá, musíš vydržet, až jí to samotné dojde, až dozraje nervově.

Jo a na lidi se vyprdni, každému může být jedno, kam dcera kaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze