Syn 25 měsíců se začal počůrávat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Syn 25m se začal počůrávat
Maminky, prosím o radu. Synovi je 25m a od 21m chodí přes den na nočník (na noc pleny). Vždycky když si řekl tak jsem ho svlékla a vyčůral se do nočníku. Někdy když si řekl a měl malinko na slipech cvrknuto ale do nočníku se pak ještě vyčůral. Před pěti dny si přestal říkat že chce čůrat, svléknul se a vyčůral se do nočníku sám. No ale dnes je to druhý den kdy se začal počůrávat, neřekne si že chce čůrat ani se nesvlékne a řekne jen když už je počůranej a uplně mokrej:-( Nemáte některá podobnou zkušenost? Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že je to jen období, že to zase přejde, nedějí se u vás nějaké změny? Holky taky nejdřív chodily v pohodě bez větších nehod, pak měly přičůrávací období (kalhotky bylo třeba převlíknout, ale nepočůraly se durch), pak to zase přešlo. Není přistydlý?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freliska Mám 2,5 letou dceru, bez plen už je pomalu třičtvrtě roku, ale takovéhle úlety mívá občas taky. Třeba 2měsíce v pohodě, pak se najednou během tří dnů několikrát počůrá, naposledy asi pře měsícem. Nepřišla jsem na to, proč to dělá, chápu že takhle malé dítě se může zabrané do hry zapomenout, ale u ní je to vždycky několikrát za sebou
Sama si svlékne počůrané oblečení, hodí do do pračky a tváří se jakoby nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Matně si vybavují, že mladší, odplenkovany na den v obdobném věku, měl excesy, kdy schválně čural na záchodě na zem ![]()
Samozřejmě to přešlo, obzvlášť když jsem zjistila, že to dělá schválně a ne že nedobehnul. Občas se děti chtějí tomu tělesnému imperativu nějak vzepřít, když zjistí, že je to vlastně desna pruda to dělat znovu a znovu. Pokud neodhalila nějaký naschvalek, tak ho nech, ono se to srovná. Doporučuji jen zhruba evidovat, kdy dítě vypilo větší množství tekutin naráz, tak po půl hodině poslat vycurat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Celina Tohle je opravdu mimo a nechápu proč sem něco takového píšete! Člověk sem píše, protože potřebuje poradit a ne číst nemístné připomínky! A myslím, že je to každého věc jak vyjadřuje věk svého dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Celina Tohle by mě vlastně taky zajímalo, do kdy se to počítá na měsíce… Ještě u těch dvouleťáků je znát každý měsíc, ale když někdo napíše 36 měsíců, nechápu, proč rovnou neuvede 3 roky, občas aby si na to člověk bral kalkulačku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem koukala v jiné diskuzi, nějaká maminka psala o svém 31 měsíčním dítěti.
Musela jsem si to dopočítávát, tak do těch dvou tomu rozumím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám se po delší době a prosím maminky o radu a hlavně maminku
@xstrasilka
syn necelé dva roky je již měsíc a půl bez plen a nehody se nám stávaly pouze první tři dny. Od té doby si říkal sám a i v autě vydržel než jsem mohla zastavit. Teď se nám, ale stávají nehody skoro pořád cca týden. Crnkne si do slipů a pak přijde a řekne, že chce číííí. Žádné změny doma nejsou jen měl před třemi dny teplotu a zvracel a od té doby je zase v pořádku a opět k nezastavení
![]()
Vracet se k plenam nechci. Má ji jen na noc a i přesto je jen jednou týdně počůraná, vydrží to.
Děkuji všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucia003 Podle mě nezbývá nic jiného, než vydržet, počítat s tím, že je potřeba občas převlíknout, i když kupodivu třeba na dovolené nebo výletech, kam s sebou pro jistotu táhnu balík náhradního oblečení, se nehody moc nestávají. Holky byly obě před druhými narozeninami bez plen. Mladší budou tři roky a zkrátka to přičůrávací období občas má. Někdy je to třeba 14 dní, kdy jí mohu spoďáry převlíkat několikrát za den. Teď zase dobrý, tak snad jí to už vydrží, po prázdninách jde do školky.
K plenám bych se nevracela, i pochybuju, že by je chtěl, když už jsem malé pohrozila, že dostane plínu, když už jsem jí neměla skoro co oblíknout, tak protestovala, že ne. Je ještě malý, zvyká si, na nehody má nárok, vydržte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit