Proč se dává kaše večer?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Knihomys me prijde kase na noc opravdu jen navyk. Logicky duvod to podle me nema. Nektere deti se na noc sice potrebuji zaplacnout, ale nekterym zase tezke brisko spis vadi. Ja jsem v UK a nikoho by nenapadlo dat na vecer kasi, resp. vsichni si tukaji na celo, pri zmince kase k veceri. Je to obili, tady se dava na snidani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knihomyš píše:
Díky za odpovědi
Glykemické indexy známe oba - tam šlo spíš o předpoklad, že dítě potřebuje zasytit spíš přes den, chlap se zjevně bojí, aby jí to nezakládalo na sádlo. Ona se přes noc nebudí, jen má potíž hladová usnout. Poprvé jsem ji narvala jablečnou výživou (kaše nebyla v dosahu) a mělo to stejný efekt jako ta kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teredes : jen pro zajímavost o se v UK dává miminům k večeři ? Inspirace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evilisko- To, co bys u nas dala normalne na obed. Ale tady je to jidlo cele malicko jinak. Deti i ve skole maji casto jenom sandwich (skolni jidelny jsou jenom nekde) nebo nejake jidlo, ktere se da snist na studeno. A vecer (ale ne tak pozde jako u nas, tak okolo pate) maji teple jidlo.
Takze kdyz to prevedu na mimino, tak to ma k obedu treba masozeleninu a vecer zeleninu (s prilohou) nebo polevku nebo obracene.
Je tady dost instantnich kasi k veceri pro mimina, ale zeleninovych, kurecich, syrovych… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
večer mají být bílkoviny s trochou sacharidů, kaše dodá oboje a zasytí. bílkoviny se tráví dlouho, takže mléko vydrží dlouho v pupíku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já teď dávám malé taky masozel k obědu a kaši - nesladkou na večeři.
Ale podle mě je teplý oběd pro děti lepší než hambáč, ale to dáno tím, že jsem tam nežila a neznám jinou " mentalitu" stravování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eviliska píše:Alpaka píše:já myslela, že plánuješ cereál. snídani + obilniny k obědueviliska píše:proč přemíra, já bych to jen místo večer dala až ráno.
obilniny k sníddani se doporučují až od 1,5 roku. Jsou určitě zdravé, ale i přemíra zdravých věcí může uškodit.Malá mi kaše moc nejí, takže jsem na večeře začala dělat polentu, kukuřičnou kaši bez cukru a to sní. Jinak splácá chlebík a zapije čajem, před spaním kojím.
Jestli sní kaši nebo ne stejně se 2× v noci budí na pití, ale to bude jen žízeň.
já navíc snídani začala dítěti dávat až v roce, do té doby jen kojení.. Proto moje reakce. U dětí se musí dávat pozor i na vlákninu, která právě múže v nadbytku uškodit
ne, myslela jsem to tak, že dokud nebude k snídani obilnina, bude k obědu. Pak jí dostane k nídani. K obědu pak už s námi mít tolik obilnin nebude, přecijen jako dospělí jsme spíš na tu klasiku - brambory, rýže, semztam těstoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eviliska píše:Alpaka píše:já myslela, že plánuješ cereál. snídani + obilniny k obědueviliska píše:proč přemíra, já bych to jen místo večer dala až ráno.
obilniny k sníddani se doporučují až od 1,5 roku. Jsou určitě zdravé, ale i přemíra zdravých věcí může uškodit.Malá mi kaše moc nejí, takže jsem na večeře začala dělat polentu, kukuřičnou kaši bez cukru a to sní. Jinak splácá chlebík a zapije čajem, před spaním kojím.
Jestli sní kaši nebo ne stejně se 2× v noci budí na pití, ale to bude jen žízeň.
já navíc snídani začala dítěti dávat až v roce, do té doby jen kojení.. Proto moje reakce. U dětí se musí dávat pozor i na vlákninu, která právě múže v nadbytku uškodit
Tak pro zajimavost-ja vim, ze se to rika, ale neni to blbost? Ja si vzdycky predstavim to dite v praveku, jak ji vsechno bez toho, ze by nekdo tu vlakninu z jidla predem umele odstranil.. To je snad zalezitost poslednich rekneme dve ste let, co se pouziva bila mouka a jine nesmysly…
- Citovat
- Upravit
Mmch taky davam kasi rano. Nebo ted vetsinou spis jogurt s obilninou, treba krupkama nebo detskym musli, a ovocem. Prijde mi divny v tomhle veku to delat obracene nez u dospelych.
- Citovat
- Upravit
kockodanka píše:eviliska píše:Tak pro zajimavost-ja vim, ze se to rika, ale neni to blbost? Ja si vzdycky predstavim to dite v praveku, jak ji vsechno bez toho, ze by nekdo tu vlakninu z jidla predem umele odstranil.. To je snad zalezitost poslednich rekneme dve ste let, co se pouziva bila mouka a jine nesmysly…Alpaka píše:já myslela, že plánuješ cereál. snídani + obilniny k obědueviliska píše:proč přemíra, já bych to jen místo večer dala až ráno.
ZASE V PRAVĚKU NEBYL MIXÉR, pochybuji, že pani Bumlová sekala pazourkem příkrmydo hladka, takže do toho roka tyděti té vlákninymoc nezfutrovali. Ono zase chvátání s příkrmy je záležitos posledních desítek let, dřívse víc kojilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pani Bumlova mela misto mixeru pusu
. I moje babicka, ktera je ze sedmi sourozencu, vzdycky vzpominala, jak jeji maminka tem malym nejdriv vse rozkousala a pak soupla rovnou do pusy. Z dnesniho pohledu trochu
, ale slo to i na hladko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás kaše k večeři taky na spaní neměla vliv, a že se všude povídá, jak se dítě zaplácne a nebudí se hlady
Asi to platí na jiné děti, na tu naši žabuli ani náhodou. Stejně se budila jak byla zvyklá, co 2-3 hodiny na kojení. Ale pak jsme ho prostě odbourali, dalo se napít vody a zvykla si, už prospí celou noc (taky je jí 2,5 roku, tak aby ne
). Kaši dáváme ráno na snídani, nějak to tak vyšlo, dcerka ji má ráda, když dojde, tak je humbuk
Stejně si pak dá ještě třeba půlkrajíc chleba nebo přesnídávku, aby se dojedla.
Zmínky o pravěku mě celkem pobavily
Ale je fakt, že dneska se všechno moc řeší, každý v rodině má jiný názor, nehledě na to když začnou radit naše maminky a tchýňě, jak to s náma praktikovaly dřív
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teredes píše:
Ale pani Bumlova mela misto mixeru pusu. I moje babicka, ktera je ze sedmi sourozencu, vzdycky vzpominala, jak jeji maminka tem malym nejdriv vse rozkousala a pak soupla rovnou do pusy. Z dnesniho pohledu trochu
, ale slo to i na hladko
Ale jo, ale určitě toho nenažvýkala tolik, co dávámy my příkrmu, neb nakojit proní bylo pohodlnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dávám kaši k snídani i k večeři, ráno s jogurtem, večer s přesnídávkou. Dávám bezmléčné. K obědu dávám zeleninu s masem, večer už mi to přijde zbytečné a třeba jen samotného chleba s něčím se tak nenají, jako kaše. Navíc je podle mě i zdravější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit