Nekouše v 5 letech!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
9.2.12 19:28

nekouše v 5ti letech!

Ahojte, chci se jen zeptat, protože mi to fakt vrtá hlavou..Moje kamarádka má pětiletou holčičku, která je živená pouze na tekuté stravě, a to jsou jen přesnídávy pribináčky a nějaké podivné omáčky, skoro vodnaté teda… má odpor k jídlu, nesní přesnídávku s jinou nálepkou, než kterou zná. Nezná, co to jsou palačinky, šunka, chleba prostě nic..jen ty sladké kaše, už i u toho pribináčka, který je hustý, tak ji je z toho nazvracení. Myslím, že je to dost velký problém..ale ona s tím zatím nic dělat nechce…ve školce tam pracuje její mamka, takže to tam tolerujou a vozí ji svoje jídlo.. No jaký máte na to názor, já o tom ještě nikdy neslyšela v tolika letech, aby dítě nejedlo… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
veverunka11
9.2.12 19:30

já bych to okamžitě začala řešit,tohle není normální!!!

• Citovat
  • Upravit
11689
9.2.12 19:32

To vážně není normální, i můj 11 měsíní syn jí větší kusy. Asi by s ní měla zajít k doktorce, může mít třeba dávicí reflex. No a nebo je to tím, že jí od malička nezvykala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
9.2.12 19:32

ke všemu by měla jíst maso-bílkoviny a dale důležité vitamíny pro tělo a pribináčky taky nejsou nic zdravého

• Citovat
  • Upravit
9.2.12 19:36

Tak to naše také špatně jedla a špatně jí ale tole bych asi nemohla to už jde možná o zdravý!nevím no..nevypadá to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
9.2.12 19:42

Já si myslím, že je to hodně na rodičích.Taky znám takové dítě, co ještě ve čtyřech letech jedlo vše mixovaný, pak k tomu začlo jíst řízek a teď jí všechno s obrovskou hromadou kečupu.Ale je to tím, že mu to tak maminka dává.Žádné pečivo nejedl ani mu nedala rohlík do ruky :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
11
9.2.12 19:44

no hrozný, dávicí reflex…to asi taky, ale ona nestrčí do pusy nic ani to nezkusí nebo ani jinou sračku, jen ty vyjmenované jídla, co jsem psala jí…to už myslím i na psychologa…troufnu si říct, že i na sociálku, protože ji tím hrozě ubližuje, za chvíli pujde do školy a nemuže přece být stále na tekuté stravě… už jsem se o to zajímala a prý jak ji budou rust druhé zuby, tak ty dásna nebudou nějak posilněné že ji pak mužou vypadnout a taky bude mít potíže se střevama… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
9.2.12 19:46

řekla bych, že to řeší, ale nechtějí řešit tebou  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.2.12 19:52

no takhle…jedná se o mojí neteř…a vím, že to neřeší…takže není mi po tom nic, když já ji hlídám každý týden a je to pořád stejný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.2.12 19:53

dělala jsem palačinky a čuměla na mě, co to dělám za placky.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 19:55

A zkoušela si jí něco dát?ochutnat jist to sní třeba i hravou formou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
9.2.12 19:57

A není holčička náhodou autistka? U těch to takhle bývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
9.2.12 20:01

Hele ono je tohle tezky. Ja mam deti vychovane stejne. Holce je rok a ctvrt, kouse snad odjakziva, rozporcuje cokoliv, je na to fakt sikovna. Klukovi je tri a pul a s davenim a nekousanim bojujeme stale. Kdyz ma horsi obdobi, tak pristupuju na ty jeho sragory (jogurt, presnidavka, polivka, obed ze sklenicky… :roll: ), ale na druhou stranu kdyz ma lepsi obdobi, tak ma rad palacinku, omacku s knedlikem, chleba s pomazankou, proste normalni jidlo. Takze oproti vasi holcicce je na tom mnohem lepe. Treba daveni se Pribinakem znam, i bramborovou kasi atd. No proste zalezi na obdobi, ktere ma a chce to zkouset, nabizet. Vyhladovet nenechavam, neda se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
9.2.12 20:01

Ja neporadim, ale zajimalo by me, jak to resi ostatni. Dceri je 15 m a take ji jen mixovanou stravu nebo male kousky a hodne omacky, jidlo vubec nekouse. Nejdrive nechtela poradne sat, pak polykat prikrmy a ted zas kousat. Rohliky a tak zkousime, ale to ukousne a hodi psovi, kdyz se ji do pusy dostane vetsi kousek tak se pozvraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.2.12 20:06

Nezavidim, ale nemotala bych se jim do toho. Treba to resi, ale je jim to blbe a neventiluji to ;)
Moje 26m dcera ma take problemy s davenim, ji huste polevky s masem, v nich zvlada i kousky, rohlik uz ji. Ale treba suchou prilohu by mi nesnedla ani omylem a tuhe pribinacky ji navaluji, o tvrde zelenine ani nemluvim (mrkev ji varenou atd). Ale lepsi se to, kolem roku a pul jsem jeste mixovala vetsinu veci, ted uz je fakt zlata oproti tomu ;) A opravdu se s tim moc nenadela, chce to spoustu trpelivosti ;) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí