Nekouše v 5 letech!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nekouše v 5ti letech!
Ahojte, chci se jen zeptat, protože mi to fakt vrtá hlavou..Moje kamarádka má pětiletou holčičku, která je živená pouze na tekuté stravě, a to jsou jen přesnídávy pribináčky a nějaké podivné omáčky, skoro vodnaté teda… má odpor k jídlu, nesní přesnídávku s jinou nálepkou, než kterou zná. Nezná, co to jsou palačinky, šunka, chleba prostě nic..jen ty sladké kaše, už i u toho pribináčka, který je hustý, tak ji je z toho nazvracení. Myslím, že je to dost velký problém..ale ona s tím zatím nic dělat nechce…ve školce tam pracuje její mamka, takže to tam tolerujou a vozí ji svoje jídlo.. No jaký máte na to názor, já o tom ještě nikdy neslyšela v tolika letech, aby dítě nejedlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To vážně není normální, i můj 11 měsíní syn jí větší kusy. Asi by s ní měla zajít k doktorce, může mít třeba dávicí reflex. No a nebo je to tím, že jí od malička nezvykala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ke všemu by měla jíst maso-bílkoviny a dale důležité vitamíny pro tělo a pribináčky taky nejsou nic zdravého
- Citovat
- Upravit
Tak to naše také špatně jedla a špatně jí ale tole bych asi nemohla to už jde možná o zdravý!nevím no..nevypadá to dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že je to hodně na rodičích.Taky znám takové dítě, co ještě ve čtyřech letech jedlo vše mixovaný, pak k tomu začlo jíst řízek a teď jí všechno s obrovskou hromadou kečupu.Ale je to tím, že mu to tak maminka dává.Žádné pečivo nejedl ani mu nedala rohlík do ruky ![]()
- Citovat
- Upravit
no hrozný, dávicí reflex…to asi taky, ale ona nestrčí do pusy nic ani to nezkusí nebo ani jinou sračku, jen ty vyjmenované jídla, co jsem psala jí…to už myslím i na psychologa…troufnu si říct, že i na sociálku, protože ji tím hrozě ubližuje, za chvíli pujde do školy a nemuže přece být stále na tekuté stravě… už jsem se o to zajímala a prý jak ji budou rust druhé zuby, tak ty dásna nebudou nějak posilněné že ji pak mužou vypadnout a taky bude mít potíže se střevama… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no takhle…jedná se o mojí neteř…a vím, že to neřeší…takže není mi po tom nic, když já ji hlídám každý týden a je to pořád stejný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dělala jsem palačinky a čuměla na mě, co to dělám za placky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkoušela si jí něco dát?ochutnat jist to sní třeba i hravou formou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele ono je tohle tezky. Ja mam deti vychovane stejne. Holce je rok a ctvrt, kouse snad odjakziva, rozporcuje cokoliv, je na to fakt sikovna. Klukovi je tri a pul a s davenim a nekousanim bojujeme stale. Kdyz ma horsi obdobi, tak pristupuju na ty jeho sragory (jogurt, presnidavka, polivka, obed ze sklenicky…
), ale na druhou stranu kdyz ma lepsi obdobi, tak ma rad palacinku, omacku s knedlikem, chleba s pomazankou, proste normalni jidlo. Takze oproti vasi holcicce je na tom mnohem lepe. Treba daveni se Pribinakem znam, i bramborovou kasi atd. No proste zalezi na obdobi, ktere ma a chce to zkouset, nabizet. Vyhladovet nenechavam, neda se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja neporadim, ale zajimalo by me, jak to resi ostatni. Dceri je 15 m a take ji jen mixovanou stravu nebo male kousky a hodne omacky, jidlo vubec nekouse. Nejdrive nechtela poradne sat, pak polykat prikrmy a ted zas kousat. Rohliky a tak zkousime, ale to ukousne a hodi psovi, kdyz se ji do pusy dostane vetsi kousek tak se pozvraci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezavidim, ale nemotala bych se jim do toho. Treba to resi, ale je jim to blbe a neventiluji to ![]()
Moje 26m dcera ma take problemy s davenim, ji huste polevky s masem, v nich zvlada i kousky, rohlik uz ji. Ale treba suchou prilohu by mi nesnedla ani omylem a tuhe pribinacky ji navaluji, o tvrde zelenine ani nemluvim (mrkev ji varenou atd). Ale lepsi se to, kolem roku a pul jsem jeste mixovala vetsinu veci, ted uz je fakt zlata oproti tomu
A opravdu se s tim moc nenadela, chce to spoustu trpelivosti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit