Jídelníček 6,5leté - jak to máte vy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček-jak to máte vy?
Zdravím maminky. Dnes jsem byla s malou dcerkou (6,5m) u doktora a od poslední návštěvy nepřibrala nic
řekla mi, že jí mám dávat UM každé tři hodky ať chce, nebo ne. do toho už zařadit tvaroháčky, lipánky.. Malá je na příkrmech od 5 měsíců.
Náš jídelníček:
6:00 120ml UM víc mi nevypije
9:00 PŘESNÍDÁVKA, někdy bílý jogurt s banánkem
12:00 120 ml UM
14:00 MASOZELENINA
17:00 120ml UM
19:30 150 ml UM (někdy kaše, ale po té mi nekaká)
v noci pak jí dvakrát po 150ml UM.
Kam mám tedy zařadit smetanové jogurty, lipánky a ještě každé 3 hodky mléko to jí mám jídlo dávat zapíjet mlékem? Jsem ráda, že do ní dostanu alespoň nějaký čaj ..
jak to máte vy? Má toho mléka opravdu málo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malý mi toho taky víc nevypil on byl takový drobek ale doktorka mi nikdy nic neřekla že málo pribírá.
No a ty lipánky a tvaroháčky teda nejsou moc vhodné to až tak od roku. Co já vím nebo jsem byla tak poučená tak od 8 měsíce bílý jogurt- já mu ho míchala s přesnídávkou.
Když nechce tak se to do dítka špatně dostává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě přijde že toho má chudák nějak strašně moc.Lipánky a vše podobné se doporučuje až od roka.Dávaloa bych jen kvalitní býlý jogurt.Do toho max.ovoce.Na to, že je malá na příkrmech 1,5 měsíce tak už máte i hodně zavedených potravin.Já jsem krmila:
při vstávání mléko jako snídaně, svačina bílý jogurt, oběd příkrm svačina1-mléko svačina2-přesnídávka a večer kaše cca hodinu před spaním a potom na spaní mléko.V noci mléko.Čaj jsem dávala k těm příkrmům po příkrmu už jsem mléko nedávala.Pokud máš pocit, že ti příkrmu sní málo, můžeš zkusit nabídnout mléko pokud bude chtít.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že malá jí docela hezky. A ty lipánky jsem taky dávala malé až od roku možná ještě maličko později, přesně si nevzpomenu. Co konzultace u jiného pediatra? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to uplně jak ty.. Moje doktorka mi nic neřekla.. No vlastně mi řekla, že mám na noc dávat místo mléka kaši a zapít pak mlékem nebo čajem podle chutí malého.. Na večeři
Mě řekla moje doktorka na tvaroháčky a lipánky až tak něco okolo toho 8 spíš 9 měsíce,a to třeba vyjímečně jeden týdně a tak místo kaše, ne jako každý den, tak nevím.. uvidíš co poradí holky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak lipanky a spol. bych takhle malymu diteti fakt nedala. My davali rano UM, na svacinku bily jogurt treba s presnidavkou nebo rozmixovanym ovocem, na obed masozeleninovy prikrm, po hodine dokrmily UM, ve tri presnisnidavku, v pet kasi, v pul sesty koupani a zase UM, nekdy spala jak zabita, nekdy se vzbudia, tak dostala jeste flasku.....zkousela si zmenit tu kasi? ne kazda miminku sedi, po nejakej muze mit prujmy, po jinej nekakat vubec a nejakou muze bastit ostopero a krasne pribirat
jinak mi teda prijde, ze tak malo nesni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda taky nedala v tomhle věku lipánky a jiné mléčné produkty vyjma bílého jogurtu. Překvapuje mě, že ti to doktorka řekla. On co lékař, to názor.
Nepřijde mi, že by ti dcera jedla nějak extra málo. Syn je o necelý měsíc mladší a tolik toho rozhodně nesní (kojení max 100 ml, kaše 80ml, zeleninka 80g). Víc do něho nedostanu.
To, že nepřibírá je relativní. Mohla mít spurtík. Zkusila bych za 14 dní převážit. Kdy jste vážili naposledy? Je to na tobě, ale pokud je dcera jinak spokojená, šla bych na to pomalu a přidala třeba odpoledne ještě jednu svačinku (ovocnou) než do ní cpát lipánky jen kvůli váze.
Příspěvek upraven 07.02.12 v 15:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jí dávala ten jogurtík hollandia (někde jsem tady našla, že ho mamky kupujete, že je kvalitní) s banánkem. Měla to dvakrát a moc jí to chutnalo. Já taky právě myslela, že lipánky až od roka a to ještě s mírou, jelikož je to strašně sladký…
Tak nevim
Ty lipánky jí dávat nebudu, ale s tim mlékem mě dostala. každé 3 hodky..to do ní nedostanu už nic jiného. Když jsem psala, že papá přesnídávku, tak jí nesní celo, někdy ano, ale věšinou ne a masozelenina jí někdy šmakuje, někdy sní jen pár lžiček a podle toho upravuju to mlíčko, aby pak neměla hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážila před 4 týdny 7.3kg a dnes taky.. ale jako hubená mi opravdu nepřijde. No jde o to, aby neměla něčeho málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím, že jídelníček máte pěkný…malá toho určitě také víc nesnědla a navíc je kojená…lipánky apod. jsme začali dávat v 11 měs. (řekla bych, že ho máme tak obden, kupujeme budulínka v tescu - je to vlastně zakysaná ochucená smetana), protože jsme moc drobní…většina maminek je toho názoru, že jsou moc sladké, s čímž souhlasím, ale nemyslím si, že by to dítěti muselo nějak škodit… je to můj názor, tak mě prosím neukamenujte
jinak je nám 13 měs. a vážíme 8,5kg a máme cca 75cm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jáá bych řekla, že jí pěkně a pokud přidáš UM, tak do ní nedostaneš nic jiného
spíš než lipánky třeba to mlíčko s kaší zkus, je to teda ale hnusně drahý
a o kolik vyrostla???
- Citovat
- Upravit
Jiiriinka1 píše:
Vážila před 4 týdny 7.3kg a dnes taky.. ale jako hubená mi opravdu nepřijde. No jde o to, aby neměla něčeho málo.
Je uplně akorátní,malý měl v 6 měsících 6,9 kg a v roce 8,9 kg a podvyživený rozhodně nebyl. Malá jí fekt hezky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak náš malej má skoro 7 měsíců a sní toho míň než tvoje malá
Tolik mlíčka za den tedy nemáme a malej spí celou noc, tak v noci nejí
Je fakt, že má 9 kg a teď taky přestal přibírat, ale to je snad normální, to by měl v roce strašně moc
Takže u nás ráno 210 ml UM, pak oběd 190g masozelenina, tak 2 hodiny poté 120 ml UM, pak svačina přesnídávka a večer 210 ml UM a do toho 3 odměrky kaše a přes den pije ještě vodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kokomo píše:
já myslím, že jídelníček máte pěkný…malá toho určitě také víc nesnědla a navíc je kojená…lipánky apod. jsme začali dávat v 11 měs. (řekla bych, že ho máme tak obden, kupujeme budulínka v tescu - je to vlastně zakysaná ochucená smetana), protože jsme moc drobní…většina maminek je toho názoru, že jsou moc sladké, s čímž souhlasím, ale nemyslím si, že by to dítěti muselo nějak škodit… je to můj názor, tak mě prosím neukamenujtejinak je nám 13 měs. a vážíme 8,5kg a máme cca 75cm…
proč kamenovat?malá (taky 13m)ho sice nedostává, teda měla v dortu a pak jednou domácí..ale já mám doma oproti Tobě obřici-10,5kg ![]()
- Citovat
- Upravit
sterezie píše:kokomo píše:proč kamenovat?malá (taky 13m)ho sice nedostává, teda měla v dortu a pak jednou domácí..ale já mám doma oproti Tobě obřici-10,5kg
já myslím, že jídelníček máte pěkný…malá toho určitě také víc nesnědla a navíc je kojená…lipánky apod. jsme začali dávat v 11 měs. (řekla bych, že ho máme tak obden, kupujeme budulínka v tescu - je to vlastně zakysaná ochucená smetana), protože jsme moc drobní…většina maminek je toho názoru, že jsou moc sladké, s čímž souhlasím, ale nemyslím si, že by to dítěti muselo nějak škodit… je to můj názor, tak mě prosím neukamenujtejinak je nám 13 měs. a vážíme 8,5kg a máme cca 75cm…
no některé maminky tady na emiminu jsou proti lipánkům vyloženě zaujaté
tak proto…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit