Proč se mé dítě vůbec nestaží?

967
27.10.06 13:34

Proč se mé dítě vůbec nestaží?

Proč se vůbec nesnaží?

mám 3letého syna, který odmítá cokoli se učit. Prostě z principu se nechce nic učit. Barvy, kreslení atd. A už vůbec nespolupracuje, když se ho snažím zkontrolovat, jestli už třeba danou barvu pozná. Zkouším to přes různé hry, po dobrém, už i dost po zlém, ale žádný velký výsledek. Snad jen truchu způsobem po zlém, ale syn je dost přecitlivělý až úzkostný, takže to asi nebude dobrá metoda. Nemáte někdo podobné zkušenosti a prosím, jak posouváte své dítě ve vzdělávání dál? Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
322
27.10.06 15:19

Ahoj,
tohle by mě taky zajímalo :wink: , mám taky syna, je mu 3 a čtvrt a taky mám pocit, že se moc nesnaží učit nové věci. Někdy ano, ale je to těžké. Navíc má mladšího brášku a tak se po něm opičí, např. nemluví a ukazuje, že něco chce. Chce to určitě trpělivost, zkoušet motivovat, jsem zvědavá na rady. Já to zkouším cca takhle: „Nechceš si kreslit? Dobře, tak si bude kreslit sama.“, pak obvykle jde malovat taky. " Mám namalovat kytičku? Dobře a jakou má mít barvu? Modrou? Tak mi podej modrou pastelku." Někdy i nátlakem, jako „Další auto Ti namaluju, až ty mi namaluješ žlutou kytku.“ A tak podobně. Teď začal chodit do školky, tak doufám, že se to zlepší. Když uvidí, co umí jiné děti, snad bude mít motivaci.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.10.06 15:34

U nás je to to samé, jediné co ho zajímá to jsou písmenka. Barvy snad umí, jen mi to neřekne. Ale reaguje na modré auto, červené tepláky atd.

Doma nemaluje, ale ve školce ano. No uvidíme časem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.10.06 19:39

Ahoj,
u nás totéž, totální bojkot všeho, co chcem aby dělal. Už jako malinký chlapeček rozhodně odmítal mávat na pozdrav, paci paci udělal jen jednou, na kravičku bučel jen asi týden… Mezi jeho první slova patřilo JÁ +NE…Školka znamenala ohromný zlom. Dělá si prostě co chce a ve školce se rozhodl trochu vyrovnat ostatním dětem, takže už začíná být „normální“.

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.10.06 21:07

Tak jste me uklidnily, ja myslela, ze muj syn to dela proto, ze je hnup, ale asi to u chlapu bude normalni. Muj syn je naprosto nesoutezivy typ, z nikoho si nic nedela, nema ani nijak extremni potrebu socialnich kontaktu, ve skolce si hraje porad jen sam, kdyz k nam prijdou jeho bratranci a sestrenice, hraje si s nimi pet minut a pak se zasije do jine mistnosti. Odmita kreslit (Ja si to poskrkam a budu to mit spinave), pri pocitani za:,–(ne odmita rikat tri, takze to je jedna dve ctyri a dal uz ho to nezajima… Ach jo.
Snad to doklepe aspon po vyucni list.
Nejvic me s…e, kdyz vidim, jak je jeho bratranec (o ctyri mesice mladsi) ve vsem sikovnejsi, a to se mu nikdo nevenuje tak jako ja synovi… Pekne nespravedlive.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.10.06 19:51

Zerdo , vydrž. Mám zkušenosti se staršími dětmi a vím, že i takoví nesoutěživí lenoši najdou něco, co je bude bavit a v čem budou chtít být a budou dobří. Že je samotář??? Třeba pro počítačového programátora ideál. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.06 09:39

Holky, díky, že v tom nejsem sama. Malému se věnuji moc a moc. Přesně, jak to píšete. On hloupí není, to vím, protože má celkem dobré myšlenkové pochody. Ale něco ho naučit? Doufám, že se to věkem zlomí. Pište a pište rady, jak na ty naše nesoutěživé lenochy. Včera čmáral jen čmáranice, tchýně pronesla, že bych ho to přece už měla učit, aby něco namaloval? Pomoc, já už nemůžu, copak ho to neučím? malujeme už od 1 roku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová