Proč se najednou v postýlce vzteká?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
6.10.12 12:35

Proč se najednou v postýlce vzteká?

Zdravím, potřebovala bych radu. Malé bude 13 měsíců, od 5. měsíce sama usíná v postýlce, v noci se budí na kojení, teď už většinou jen jednou, a po přenesení do postýlky zase sama usne. Teď nastal zlom, kterému vůbec nerozumím. Hned jak ji dám do postýlky, tak se začne hrozně vztekat a to i když je unavená, nevím čím to je, rituály máme pořád stejné, postýlku taky. Když ji z postýlky vytáhnu, tak se ihned uklidní, jakmile ji dám zpátky, opět to stejné, takže teď už ji radši nevytahuju. Ale už to trvá 5 dní a dělá to vždycky, když jde spát přes den i večer, někdy kvůli tomu jančí i v noci. Nakonec tedy po dlouhém plakání usne a když se vyspí, tak je v pohodě usměvavá a postýlka jí nevadí. Já fakt nechápu a jsem z toho nešťastná. Prosím poraďte, co je špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
6.10.12 12:42

@Romiskaa Ahojky,takove obdobi mame tak jednou za dva mesice i dele, jak kdy…
Dam ho do postlky usne a dobry, vzbudi se, a hystericky rev, a ja nikdy nevim proc.Vemu ho do naruce a klid.. :nevim: No a opet dam do postylkya rev, tak mi nic jnyho nezbyde nez s nim tam byt, a vzdy to zabere, ja si lehnu k nam do postele a malyho dam do postylky a cekam az usne, ale nastesti jak pisu, je to jednou za dva mesice, i dele… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
6.10.12 12:44

Podle mě není nic špatně, je to jen takové období.. Malej taky krásně usínal v postýlce a na 9 měsících se sekl a prostě ne! Vždycky hysterák, takže já ho vždycky doma uvozila v kočáru a pak přendala. Trvalo to asi 2 měsíce a teď zas krásně usíná v postýlce. Prostě jen tak z ničeno nic :) takže klídek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.10.12 12:51

Mladší to měl taky tak, zvyklý od malinka usínat sám a po tom ruce se to pokazilo. Posunuli jsme večerku, aby chodil opravdu unavený spát a nakonec jsem mu začla dávat večerní mlíko do postýlky, on se jím ududal, pak odhodil flašku, zastrčil dudlík a spal. Pokud náhodou vřeštěl i po tom mlíku (většinou nevypitém), tak buď nebyl dost unavený nebo se mu chtělo kadit, případně už měl bobek. Takže jsme ho vyndali, vzali k sob, za 10-15min zase vrátili do postýlky.
Teď už se celkem dlouho nestalo, že by při usínání protestoval, akorát té flašky s mlíkem jsme se už nezbavili, takže to nás pak někdy v budoucnu čeká odbourávání flašky, ale to jsme měli i se starším, nejdřív přechod z mlíka na vodu a teď konečně ve 3,5letech jsme odbourali flašku úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
6.10.12 13:02

Ja zavidim tem co se jim podari odbourat flasky apod..My se stale budime na piti. Dneska teda to bylo X krat.. :zed: :zed:
taky malej pil caj, pak vodu a porad se budil a ted mu zas davam caj, bylo mi ho lito mu davat jen vodu, ale vodu jsem davala docela dlouho a stejne se budil …Tak asi zvyk ale kdyz mu dam jen dudel, tak knoura knoura, a jakby se chtel i vztekat, a ja pak dam napit no.. :nevim: Je nam 18 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
6.10.12 13:38

Ahojky.Asi je to vážně období a snad to brzo přejde. Můj malý má 21m, je to tak měsíc. co se mi začal v noci budit a nechtěl být v postýlce. Kolíkrát trvalo třeba 3 hod, než usnul. Rezignovala jsem a bohužel mi spí v posteli :,( Takže půl noci spí sám a půl se mnou. Taky doufám, že už se přestane budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.10.12 13:24

Děkuju za vaše rady a připomínky :-D No dneska jsme spali u našich, takže cestovní postýlka a jiné prostředí a bylo to to samé :-( jinak unavená opravdu bývá, někdy už u kojení usíná a pak stejně hysterák. Spát s ní taky není řešení, není na to vůbec zvyklá, já i chtěla, ale ona se vztekala i když jsem ji položila do postele a lehla si k ní, klidná byla jen v náručí. A nějaké přendávání do postýlky, když už spí ji většinou probudí a pak zas řve. Bobek to taky není, protože kolikrát se vykadí před spaním na nočník. Takže prostě je zatím řešení jen to, že se ji snažím uklidnit, když je v postýlce (většinou to stejně nezabírá), ona nějakou dobu pláče, případně pouštím ukolébavku z chůvičky a nakonec usne. Horší je to v noci, ona moc dobře ví, že po kojení půjde zase do postýlky tak to natahuje, co to jde, ale u prsa ji přece nemůžu mít půl noci (a už je na to i dost velká), po přenesení do postýlky buď spí nebo zase spustí, když spustí, tak to buď přejde, nebo se to opakuje tak dlouho, že skončíme zase u kojení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykju
3.2.13 06:46

Ahoj maminky, resim stejnej problem, mala ma 9mesicu a krasne mi usinala sama, dala jsem ji do postylky, dala pusu na celo, odesla a mala sama usnula.Ted se naucila lest po 4,vztavat na kolinka a stoupat a kde jinde to jde nejlip jak v postylce, protoze jsou tam šprušle a ma se za co chytnout. Takze sotva ju polozim na spani, uz je pretocena na bricho a maze si to na konec postylky kde place a ceka kdy prijdu, ikdyz vim ze je unavena jak pes, tak i presto dela to same.Jsem z toho nestastna.Byla zvykla chodit spavat po 2a pul hodinach, ted se to ze dne na den natahlo na 4hod a stejne je usinani s placem, ale vim, kdybych ju dala treba uz po 3hod do kocaru, tak mi usne v pohode, ale v postylce i po 4hod,nic.Do postele si ju dat nechci, neni na to ani ja, ani ona zvykly a kocarek do bytu neprichazi v uvahu, snad to bude jen chvilkove poblazneni a pak najedem na stejnej zvyk jak pred tim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510