Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky prosim vas o radu. Mam skoro 9 mesicni holčičku a ted 4dny mi behem spanku začne hystericky plakat v noci az 7×. Vzdycky ji vemu do naruce a je po plači a zase spinka dal. Dela to i pres den kdyz spinka nevite cim to muze byt? Mam o ni strach.
Nemuze to byt treba tim, ze mame doma pejska a on porad pres den steka nemuze ji to nejak vadit s pejskem vyrusta od mala nikdy ji spanek nevyrusil stekanim to spi taky. Dekuji za odpovedi
A nestalo se v poslední době něco, co se jí nelíbilo? Neupadla, neviděla někoho, kdo se jí nelíbil, nemá novou hračku, která jí vadí, nebo třeba nový obrázek na zdi a pod.? Oni jsou to maličkosti, ale děti jsou opravdu citlivé na jakékoliv změny…Ale jak píše Janik101,tak to opravdu vypadá na noční můry.. Syn je míval taky a poměrně často, plakal tak moc, že jsem se bála jít k němu do pokoje, co se tam děje
. Chodíme k psycholožce-vrací se mu vzpomínky z ranného dětství. Viděl, jak mě ex bil a neustále poslouchal hádky ![]()
No vlastne place od te doby co u nas byli na navsteve manzelovi rodice a jeho bratr s rodinou a detmi. Často je mala nevidi myslite, ze to muze byt treba tim, ze tady bylo spoustu lidi, ktery poradne nezna?
Na ockovani jsme nebyli. Taky si myslim, ze ji lezou vrchni zoubky nemuze to byt tim?
Náš malej to měl v tomhle věku taky a trvalo to dost dlouho asi 2 měsíce, tak jsem mu začla dávat Homeopatika siro SEDALIA a od té doby máme klid.
Noční děsy - u nás je to spojeno s očkováním, návštěvou lékařky, dlouhodobým stresem (když byla nemocná a každý den jí píchali léky)…
Synovi je dnes rok a dělá to samé už pomalu 5 měsíců, taky nevim co s tím ![]()
Ahoj, malá mi to taky parkrát udělala, ale já jsem vysledovala, že to dělá když má přes den moc nových zážitků.. Asi to musejí nějak zpracovat.. Teď už jí bude rok, naposledy se to stalo v létě..
Taky se mi to párkrát stalo, že malý začal strašně plakat ze spánku, stačilo k němu přijít a pohladit ho a promluvit na něj. Kolikrát ani neotevřel očíčka, prostě plakal ze spánku, tak jsem usoudila, že to budou asi zlé sny… Je to stejně mazec, že už takhle malí človíčkové mají takový děsy…když vezmu sebe, když se mi zdá noční můra, kolikrát jsem z toho vedle celej den..
@Janinka F Možná bych zašla k dětskému lékaři pro doporučení na neurologii, pokud to nepřestane..Pošlou jí tam na EEG a pak nejspíš k psychologovi… U nás to takhle bylo ![]()
@Gabčulinda píše:
@Janinka F Možná bych zašla k dětskému lékaři pro doporučení na neurologii, pokud to nepřestane..Pošlou jí tam na EEG a pak nejspíš k psychologovi… U nás to takhle bylo
v 9 m?