8 měsíců a v noci nespí!

586
3.10.12 02:22

8 měsíců a v noci nespí!!!

Prosím vás o radu, neboť začínám být opravdu zoufalá. Moje dcera má 8 měsíců a už asi měsíc dělá to, že cca 4 - 6 krát týdně se v noci vzbudí a je vzhůru až 3 hodiny. Prostě nebere v úvahu, že je noc. Nepomáhá ani přebalit, nakrmit, pochovat, zazpívat, nic. Prostě chce lézt a hrát si. Pokusy o uspávání akorát způsobují řev.
Sice jí rostou zuby, ale nemyslím si, že by to bylo (jen) tím, protože když má zábavu, je naprosto v pohodě. Je na ní vidět, že je unavená, oči se jí lesknou, ale spát, to ne.
Přes den spí různě, občas 2× půlhodinku, občas zalehne i na dvě hodiny, nedaří se nám najít pravidelný režim, protože i večer není možné ji uspat, pokud ještě není dost unavená, což je dost různé. Takže občas ulehne v 8, někdy až po 10. Pak ráno v různou dobu vstává atd. Dnes šla spát v 9, usnula u mlíka, o půlnoci se probudila a dosud je vzhůru. Já tu padám na hubu a ona si chce hrát!!! :? :? :?

Co s ní? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
3.10.12 06:52

Háhá, tak to máme doma i my, už měsíc se budí každý den, začne řvát, posadí se, a trhá hračky z kolotoče a řve, dám mu 150ml mléka a spí, pak se vzbudí v pět, dám mu 150mléka a v šest vstane. Nevím proč, když vypije 250ml kaše ve 20hod. Bohužel neporadím, ale soucítím. já jsem taky zničená za ten měsíc, už jsem na ten jeho hladový pláč alergická :roll:

• Citovat
  • Upravit
10937
3.10.12 06:57

Asi bych poradila nastavit režim. Prostě týden to bude boj, ale vyplatí se. Dávat spát dvakrát denně s tím že max na hodinku a půl a odpolední spánek nedávat později jak ve čtyři hodiny. Za zkoušku nic nedáš. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
3.10.12 07:03

@honeymoney Nevím, jak běžně uspáváte, ale nás zachránila Estivillova metoda, je to metoda cíléno vyřvání. Dítko řve jen prvních pár dní a pak se naučí usínat samo.
Měli jsme to úplně stejné jako ty. Teď, když se malá občas v noci vzbudí - přebalit, mlíčko, pusinku a do postýlky. Ona si chvilku povídá, mazlí se s usínáčkem a za 5 minut je tuhá.
Když jsme tuhle metodu ještě neznali, tak jsem ji vzala do pokojíčku na koberec, obsypala hračkama, zapla lampičku, lehla si na postel a usla. Malá se neměl o co zranit, hrála si, usla u toho, já jsem ji pak jen přikryla a bylo.
Teď máme 9měsíců.

• Citovat
  • Upravit
6095
3.10.12 07:04

Kuba mel taky takovy obdobi - ze proste byl vzhuru mezi 2-4h rano a pres to vlak nejel, chtel si hrat, byl cilej jako nikdy, je teda pravda, ze to bylo obcas, ale zase se mi do 11 mesicu budil asi 6× za noc - pritom rezim pres den mel skoro porad stejnej, takze ja myslim, ze si tim musi kazdy dite projit, ty vyuzij kazde volno a odpocin si a snad bude lip.. nam je ted neco pres rok a pres noc uz se budi 1-2×, ale taky zadna slava:DDD snad az pujde do skoly, se to zlepsi:D jsem naka optimisticka dneska, ale vim presne, co zazivas, jak rikam taky jsme si hravali v noci..jo a s jidlem, moje dr. rika, ze by kuba uz jist nemel, ale on ma fakt hlad, vecer sni 200 kase a jeste 150 UM a o pulnoci mu davam 180ku… takze asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.10.12 07:08

@honeymoney a s usinanim to mame jako vy, kdyz neni kuba unavenej, tak neusne a kdyz ho dam do postylky, hysterak, metodu vyrvat jsme zkouseli, ale ja ji neuznavam a nenecham ho hyxstercit dve hodiny, padat mi na sprucle a bouchat se do zubu a ztracet skoro vedomi jak je malatnej z toho revu… takze se musi pockat, az je unavenej, vezmeme ho a usne u nas do peti minut - a jak pises, vetsinou teda usne kolem osmy, ale kdyz ma narusenej rezim pres den, jede v aute nebo tak, tak se hold ceka, az milostpan usne.. a muze mi tu nekdo psat neco ze to je o rezimu, kazdy dite je proste jiny, nekoho to naucis, nekoho ne.. proste my mame takovyhle dite a ja jsem si dite porizovala z urcityho duvodu a ne ze ho necham histercit v postylce, vse ma svuj cas - doufam.. ze se to jednou nauci, ale fakt jsme zkouseli hodnekrat a nejde to, takze proc to lamat pres koleno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.10.12 07:11

Jo a jeste k tomu probudit dite kdyz spi, to jsem parkrat taky zkousela, ale je to jeste horsi, je nesvuj a potvrdilo se mi, ze nezalezi na tom, jak dlouho pres den spi (ne vzdy) ale kolikrat spi malo a vydrzi vecer dlouho, z toho mi spi 4 hodiny denne a usne v sedm vecer, takze je to fakt pokazdy jinak..a myslim, ze mame doma deti a ne pocitace, kt. lze presne naprogramovat jak se to hodi nam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.10.12 07:13

@Chocolate ty jo, kuba mi nikdy jinak nez v kocaru ci naruci neusnul a vim, ze v postylce neusne, jo usne, kdyz bude dve hodiny lapat po dechu a hystericky rvat, ale na to nemam - ono je brecet a brecet, nekdo ma stesti, ze ditko pofnukava nebo krici chvili, ale dve hodky jesti nekdo da, tak klobouk dolu, jak rikam, my to zkusily a on pak padnul, tekla mu krev z pusy, jak se bouchnul od zubu, pak se bouchnul do hlavicky a lapal po dechu, no hrozny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.10.12 07:14

@Chocolate a jak dlouho ti rvala a kolik dni? jsi fakt silna, ze si to dala, oni rikaj, ze na tuto metodu musi byt silni hlavne rodice, ja teda silna dost nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
3.10.12 07:31

@Cosmic Neboj, naše malá byla, je a bude hysterka pořád :mrgreen:
První den řvala 45minut a manžel mě násilím drže v obýváku, druhý den 15 minut, třetí den asi 4minuty a od té doby je klid. Normální je, když dítko pláče první týden.
Ale ta metoda má svoje pravidla, není to jen položit a nechat vyřvat. Za tím miminkem se chodí v určitých intervalech atd.
 http://vitek-pisar.webnode.cz/…lova-metoda/

• Citovat
  • Upravit
979
3.10.12 07:46

Tak ja mam dcerku 10,5 mesice a ta slavna metoda u nas nezabrala. Mala proste spi pres den, kdyz je unavena, zalezi, jak se vyspi v noci-pokud spatne, spi 1,5 hod dopoledne a odpoledne min 1,5. Kdyz spi v noci dobre, vynechava dopoledni spanel. Je zvyklausinat sama. Pokud neni unavena a dam ji do postylky, je schopna tam i hodinu divocit-yhazuje hracky, leze po postylce…V noci se budi min 2, nekdy mezi 3-4 je vzhuru, vstava mezi 6-8…jak kdy. Nechala jsem ji vyrvat, vytrval jsem, ze proste v noci mliko nedostala-byla vzdy 3 noci vzhuru, pak 1 noc spala a pak zase…takze edekt nula, spis k horsimu…po mliku hned usla, kdyz ho nedostane nebo dostane vodu, zacne vyrval a pul noci nespi.
Takze jsem se na metodu vykaslala, rikam si, ze se to srovna samo. Dcera nebyla nikdy zadny prsomilec, proste ji, kdyz ma hlad-treba jeden den sni na co prijde, druhy den jen par lzicek…spi, kdyz je unavena…tak co vlastne po ni bych jeste chtela…a rezim se casem upravi sam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
3.10.12 08:17

My máme taky noční ptáče, zkoušeli jsme kde co a výsledek je jedno nespavé dítěa dva rodiče padající na hubu. ještě musím napsat, že usne jen u prsa nebo v šátku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.10.12 08:24

Kolem 8.m. jsme měly to samé, trvalo to asi 4 týdny, pak to samo od sebe přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.10.12 08:32

Dcera měla tyto noční mejdany do 11m, kdy jsem přestala v noci kojit. ona paradoxně začala takle bláznit po kojení, plná energie. Musím říct, že mi to přivádělo k šílenství. Bylo to tak 1-3× týdně, 1-2 hodiny vzhůru. Já tedy zábavu neprovozovala, byla u nás v posteli. Obvykle neječela, ale lezla, povídala si. Nejlepší řešení pro mě bylo zdrhnout, manžel spal v klídku i s dítětem skákajícím mu po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
3.10.12 08:42

@Lama Lama nebála ses, že spadne z postele? my malou do postele nebereme, ale když ji nedávno bolely zoubky, tak jsem ji vzala k nám. Sice spala, ale pořád rotovala, píďalila se a co chvilku byla odhodlaná skočit z postele, takže jsem se vůbec nevyspala. Jak to děláte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510