Proč tloustnu?

Anonymní
19.7.20 13:07

Proč tloustnu?

Myslela jsem si že jsem přibirala po HA tak sem ji vysadila a pořád tloustnu dal. Bylo to asi 9 kg za půl roku teď za týden už 3 kg. Není to divný z čeho to může být? Sem tam si dám čokoládu ale tak 2krat za týden to přece není moc, nemůže to být že piju vodu se sirupem nebo mám nějaké onemocnění? Dřív sem tam nepribirala, neberu žádné léky. Od porodu jsem přibrala 12 kilo a to mám rok po porodu. Už to nechápu z čeho můžu pribirat. Mám teda málo pohybu, mohu pribirat z toho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
19.7.20 13:09

Šla bych k lékaři. 3kg za týden není normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
19.7.20 13:10

Pokud jsi se nejak nezacala extremne prejidat, tak k tomu duvod neni. Navstivila bych lekare. Muzes mit problem treba se stitnou zlazou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
19.7.20 13:11

Ano, málo pohybu k tomu taky napomáhá. Ale pro jistotu si skoč k obvodnímu ať ti nechá odebrat krev na štítnou žlázu. Takhle to začínalo u mě, jedla jsem stejně a kila šly hooodně nahoru, byla jsem i dost unavenáx nic moc náladu. Zjistili mi hypofunkci a beru euthyrox 75

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
19.7.20 13:45

Nech si zkontrolovat štítnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.7.20 13:49

Voda ze stavou ble neustale prijem cukru, dve tabulky cokolady tydne… a hod sem cely svuj jidelnicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
19.7.20 13:53

@Veru1987 2 tabulky čokolády nikde nepíše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
19.7.20 13:54
@Anonymní píše:
Myslela jsem si že jsem přibirala po HA tak sem ji vysadila a pořád tloustnu dal. Bylo to asi 9 kg za půl roku teď za týden už 3 kg. Není to divný z čeho to může být? Sem tam si dám čokoládu ale tak 2krat za týden to přece není moc, nemůže to být že piju vodu se sirupem nebo mám nějaké onemocnění? Dřív sem tam nepribirala, neberu žádné léky. Od porodu jsem přibrala 12 kilo a to mám rok po porodu. Už to nechápu z čeho můžu pribirat. Mám teda málo pohybu, mohu pribirat z toho?

No 2×tydne čokoláda. Jako 2× cela tabulka nebo jen kostka? A pít jen vodu se šťávou a byt bez pohybu? To tloustnout budeš, ale 3kg za týden je moc. Zajdi k doktorovi at ti zkontroluje štítnou, pak se zaměř na stravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
19.7.20 13:55

@Markéta80 no ale taky nepíše že si dá jen jednu kostku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
19.7.20 13:59

@lachtanice86 to nepíše, ale pokud by snědla 2 tabulky čokolády a sladké pití tak je příčina jasná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
19.7.20 14:03

Byly casy, kdy jsem se cpala sladkým denně, zapijela to vodou se šťávou a nekynula jsem. Ted se musim sakra hlidat, kdyz chci zhubnout. Zadej si do kalorickych tabulek svuj prijem, treba se budes sakra, co toho do sebe nacpes. Vykyv 2kg dokazu udelat za 2dny, malo piju, cpu se sladkym a mam pred MS a je to hned. Štítná to samozřejmě být může, u me ale ne. Ja tloustla z toho, ze jsem se cpala. Ted si jidlo vazim, pocitam kcal. A priznam se, ze nekterych veci muzu faaaakt malo :lol: zmakla bych tak 3× vic, ale drzim se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.7.20 15:13

1. zajdi si k lékaři a nech si zkontrolovat štítnou žlázu.
2. zajdi si někam na in-body a nech si změřit složení tvého těla.

za týden si nepřibrala 3 kg tuku. To prostě nejde. To bude zadržená voda.

Takže pořádně pij a navečer si uvař třeba kopřivový čaj.

Pkud se srovnat spánek jeho nedstatek je dost podstatným hráčem v hubnutí a přibirání.

Jinak metabolismus k ukládání tuků vede když je člověk unavený, nevyspalý, vystresvoaný a podobně. A pokud se snaží držet dietu, což vede k tomu, že jí málo a pak kvůli nedostatku energie nárazově člověk sní něco sladkého či jinak energeticky výživného, tak jakmile metaolismus potká nějaký přebytek, tak ho uloží.

Pokud chceš proměnit svoji postavu k jinému tvaru a kondici, než máš teď, tak se to chce zamyslet nad složení stravy - potřebuješ jíst dostatečně a vyváženě - tedy jíst pořádně bílkovin (alespň tolik gramů, kolik kg vážíš), sacharidy, ale spíš ty s nižším glykemickým indexem a nechodit přes 300 g denně a alespoń 20 g z toho by měla být vlákniny. A samořzemě tuky, zejména ty zdravé.

Aby metabolismus neměl nutkání připravovat se na hladomor, tak je potřeba sníst alepsoń tolik energie (kcal/kj), kolik je tvůj bazální metabolismus. Vypočítají ti ho na tom in-body měření, případně si najdi tabulku on-line. Tím že je to jen orientační číslo, tak chceš jíst spíš o trochu víc, než je tvůj bazální metabolismus, aby bylo jisté, že nebude v režimu hladovka - což znamená - snažím se nepálit zásoby tuku a uložím do nich na co přijdu.

no a pokud chceš začít hubnout, tak potřebuješ k té stravě ještě fyzický pohyb potřebuješ vydávat o 20-30% víc energie, než je tvůj energetický příjem. pokud toho pohybu bude moc, přetáhneš metabolismus opět do stavu, kdy ukládá všechno co může do zásoby a nutí tě vrhnout se na sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20910
19.7.20 16:10
@Anonymní píše:

Musíte se vážit dlouhodobě, tělo dokáže dát pár kilo nahoru a dolů jen zadržením vody v těle. Což když se láduje pořád sladkým (ano, voda se sirupem je zlo), tak to zadržují sacharidy v těle. Pohyb nikdy neuškodí, ale víc je to v jídelníčku. Napište co jíte. Spíš je to tím co jíte, moc sacharidů a málo pochybu než nějaké onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.20 15:24

Problém se štítnou zlazou nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wag.Marťa
13.11.20 19:53

A jste si jistá, že vaše tělo nezadržuje jen vodu? Mi osobně pomohlo se odvodnit, zkusila jsem doplněk stravy a hned jsem 3kg zhubla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex