Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Otázka jednoduchá řešili by jste krev ve stolici či na toa. papíru?
Před rokem se mi párkrát objevila krev ve stolici při utírání na toa. papíře.
Pravděpodobně jak jsem zjistila příznak potr. alergie, která byla následně zjištěna a po vysazení daných alergenů se krev už neobjevila. Krev byla tmavě červené barvy.
Teď se objevila znova, ale světlé červené barvy. Shodou náhod se mi zjišťují další potravinové alergeny, může to mít souvislost, ale nemusí.K doktorce jdu, ale z jiných důvodu takže informovat ji a nebo ne?
V rodině mám rakovinu střev, právě proto kdyby to byla rakovina tak bych radši o tom nevěděla. I když by člověk bojoval, psychika by ho sejmula víc než kdyby o tom nevěděl. Prosím o důsledkách rakoviny psát nemusíte, vím o nich sama
Radši to řeš
Světle červená krev je právě rozdíl od té tmavé, lékaře bych informovala co nejdřív. Proč hned rakovina, Může to být třeba hemoroid?
Ber to tak, že kdyby Ti krvácela rána odkudkoli taky to řešíš. Táta měl taky rakovinu tlustého střeva a kdyby to nechal být, asi by tu už nebyl. Takže se nestresuj a zjisti co je příčinou a řeš to.
Vubec nemusi jit o rakovinu. Muzou to byt i hemoroidy. Anebo me napada, jestli nekonzumujes moc vlakniny ve forme vlocek, ktere nenechas dostatecne zmeknout. Pak ty tvrde vlocky muzou strevo poskrabat ![]()
Vůbec se nemusí jednat o rakovinu. Píšeš, že krev je jasně červená, takže to vypadá spíš na nějaký hemoroid nebo trhlinku.
Lékaři bych to určitě řekla.
Otázka jednoduchá řešili by jste krev ve stolici či na toa. papíru?
Před rokem se mi párkrát objevila krev ve stolici při utírání na toa. papíře.
Pravděpodobně jak jsem zjistila příznak potr. alergie, která byla následně zjištěna a po vysazení daných alergenů se krev už neobjevila. Krev byla tmavě červené barvy.
Teď se objevila znova, ale světlé červené barvy. Shodou náhod se mi zjišťují další potravinové alergeny, může to mít souvislost, ale nemusí.
K doktorce jdu, ale z jiných důvodu takže informovat ji a nebo ne?
V rodině mám rakovinu střev, právě proto kdyby to byla rakovina tak bych radši o tom nevěděla. I když by člověk bojoval, psychika by ho sejmula víc než kdyby o tom nevěděl. Prosím o důsledkách rakoviny psát nemusíte, vím o nich sama