Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše: Více
jaké králičí nemoci jsou přenosné na člověka?
Olizivat mrtvého králíka a dýchat mu z úst do úst…předtím si o něj nechat olizovat ústa, i když je králík očividně nemocný a mají ho doma dvě hodiny ze Zverimexu. ![]()
Nejak nevím, co k tomu napsat, snad jen…a pak se nám ty nemoce šíří a šíří…kdo ví, co tomu kralikovi bylo, teď už to má i celá rodina, možná nejen ten druhý králík.
@Dahlia0409 píše: Více
tak pitva zvířete bude stát x tisíc nebo desetitisíc, netuším kolik, a v neděli to asi nikdo dělat nebude ![]()
@mado píše: Více
tyvole tak sorry ze kdyz mi umre nekdo a nevim co mu je co se stalo jen tak.. tak se ho snad snazim ozivit..
@Nikolindr píše: Více
Nezlob se, ale ty nejsi normální. Není to člověk, bylo nemocný a nejspíš infekční zvíře….
Tyvole tak sorry….. ![]()
Vyloženě pusa na pusu? Nebo přes nejakou pomůcku?
@Havlova píše: Více
Přesně tak.
@stinga Paradoxně docela dost. Krom tularémie třeba pasteurelóza nebo kokcidióza a některé další kožní. Myslím, že tularémii a pasteurelózu je potřeba co nejdřív přeléčit antibiotiky. S uhynulými zvířaty jedině v rukavicích.
A ty si myslíš, že kralika oživiš dýcháním z úst do ust
právě proto, že nevíš, co mu. Hlavně, že teď to můžete mít už celá rodina.
Na první zagoogleni se mi ukázalo pět nemoci přenosných z kralika na člověka. Dle popisu bych nechtěla ani jednu z nich.
U babičky, když umřel králík, tak ho strejda zakopal u plotu, opravdu ho nikdo neolizoval.
@Havlova @TRG a je to sice OT, ale od koček jsou přenosné nějaké nemoci?
já mám za to, že pouze vzteklina, svrab a blechy ![]()
Toxoplazmóza, bartonellóza, campylobacter, salmonella, škrkavky, toxokaróza, nějaké plísně,…
@stinga píše: Více
Ještě vlastně pasteurella a při kousnutí kromě ní spousta anaerobů, takže ty rány velmi rády hnisají.
@Havlova píše: Více
To aby si clovek dobre premyslel, co si dotiahne domov.