Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte chtěla bych se zeptal, máme 8měsíční králičici a chtěly jsme pro ní kamarádku ať není sama.. ona je strasně hodná nikdy nekousla, vzdycky se oddá a mazlivá. Včera jsme si přivezly malou samičku 2 měsíční a byla ve zverimexu 2 dny, už byla očkovaná proti moru a čip měla.. připadala mi pak doma trosku zanedbana jelikoz smrdela jak opičinec, a na pipině měla přilepené pyliny a výtok který se táhl jako sopel, samozřejmě kapesníčkem vyčištěno!! a jak jsme ji přivezly zkusily jsme ji nachvilku dát k sobě a pomalu se seznámily a ani jedna nesyčela nikdo nebyl agresivní vše šlo hladce, ale pak jsme je daly obě do své klece, daly vše potřebné a malá se pořád schovávala. Zkusila jsem si ji vytáhnout a ona mě začala lízat na puse a přišlo mi že uz zacinala ke mně mít vztah, no a pak jsme odešly do obyvaku at maji klid a jen citi sve pachy ale nejsou u sebe, ale pak jakoby nám starší králik dal znamení a ja prijdu a malá leží na boku v pylinách mrtvá.. snažila jsem resuscitace i dýchat z ust do ust.. nic nepomohlo.. nevíte co byla příčina? stalo se Vám něco podobného? kde je nejlepsi kupovat králiky..
![]()
Proč umřela vám nikdo neřekne. Králíka, stejně tak jako každé jiné zvíře, bych koupila od zkušeného chovatele oproti kupní smlouvě. Když už si koupíte zvíře ze zverimexu, bylo by fajn ho mít na čas v karanténě, aby případnou nemoc nechytlo i to, co už máte doma…
@tynkkka píše: Více
mala se uz vratila zpatky do onchodu uplne tuha v krabici zabalena jelikoz si opravdu myslime ze byla nemocna sepse kolika mohla byt :/ a ta se neprenasi ale urcite se starsi zajdeme k veterinari v pondeli
Bych ji tam včera hned odvezla zpět. Minimálně dnes a chtěla peníze zpět.
Ve zverimexu kupujeme max rybičky.
Zvířata kupuj od chovatele, nejlépe ověřeného.
@JancaS84 píše: Více
ano dnes jsem tam byla a vratili vše i za klec
Určitě nechat od veterináře zjistit co měla a hlavně vše teď vydesinfikovat, klidně to může chytit druhý králíček 🐰
Ahoj,
nikdy nenakupuji žádné zvíře ve zverimexu - nikdy. Vždy nakupuji od chovatele. Jak chovné potkany s PP, tak morče tak teď čekáme na suchozemskou želvu. Nikdy zverimex. I králíka bych brala z chovky. ![]()
@Nikolindr píše: Více
a proč teda kupujete zvířátko, které smrdí a má výtok, piliny na pipině?
vždyť to muselo být jasné, že je nemocná
no aspoň že tak, ale ta druhá už to mohla také chytit,
a také nechápu, proč když už jste koupili očividně nemocné zvířátko, proč jste ho strkali k vašemu původnímu?
Zjistili jsme to az doma kdyz jsme ji zkontrolovali, verila jsem jim ale uz jsem poucena.. ![]()
Pokud jdi udělala takovou hloupost, že jsi resuscitovala nemocné zvíře, tak na pitvu, abys věděla, proč zdechlo. Pár ošklivých nemocí je přenosných i na člověka.
@Janli píše: Více
uz asi to nezjistim prodavacka si ji nechala v krabici 😭 😭
Proc jsi nesla na veterinární, aby zjistili, vo a jaka pak nesla se zprávou do zverimexu?
Co kdybyste něco chytli i ty, nebo kralik? ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
s kralikem jdu na veterinu v pondělí teď měli zavreno volali jsme i hned co umrela na pohotovost zvireci.. a ozvali se az dnes.. zjistim zitra co se stalo a zverolekar prohledne kralika a uvidim ![]()
Tak toho co zemřel uz nikdo neprohledne