Proč umřel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
15.2.26 18:58
@Nikolindr píše: Více

Mohla mít syfilis.

To se doporučuje jako první, když se dává samice k samcovi u někoho jiného nebo když se kupuje králík: Zkontrolovat pohlavní vývody (na syfilis) a ušní boltce (na prašivinu).

Příspěvek upraven 15.02.26 v 19:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76880
15.2.26 18:59
@Mkmkz píše: Více

tak zase ale je asi dost nepravděpodobné, že ty nemoci dostaneš - moje matka je „kočkařka“ po svojí mamince, která sbírala nalezence a chodila krmit bezprizorné kočky, a teda jednou v životě měla od kočky svrab - když jí bylo 15, tak dala tu kočku utratit, tehdy s tím veterináři nedělali takové „ofuky“ jako dnes a do 3 týdnů měli po svrabu, jinak ťuk ťuk nikdo nikdy nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
15.2.26 19:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
15.2.26 19:13

@Nikolindr jen pro příště - až si přivezete nového králíčka, nedoporučuje se je dávat k jinému zvířeti tak 14 dní a kontrolovat bobky, kvůli kokcidioze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5475
15.2.26 19:37
@stinga píše: Více

Jo jo. Ta toxoplazmóza je typická, to nějakým způsobem chytí asi čtvrtina nebo třetina populace (resp. tolik má protilátky, já je taky mám; chytit to znovu nejde, leda by měl člověk hodně oslabenou imunitu a/nebo AIDS), člověk to většinou ani neví, že to má. Zbytek psala už Havlova, to nebudu opakovat. :) Mám dojem, že hlodavci přenáší horší věci, ale u koček a psů je zas opravdu nepříjemné kousnutí, které leckdo zanedbá a není taková sranda hlubší zranění vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
15.2.26 20:05
@TRG píše: Více

Hlodavci ano. Ale spíš ti divoce žijící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5475
15.2.26 20:48
@Havlova píše: Více

To je pravda. Od doby, co to vím, mám trošku fóbii z výher na mysliveckých plesech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
15.2.26 20:49
@TRG píše: Více

Já ne. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
15.2.26 22:06

Zvirata se kupuji pouze od osvedcenych chovatelu a s papiry(nestaci jen rodokmen) hlavne nepodporovat hnusne zverimexy, kde jim o zdravi zvirete nejde.. a hlavne pripousti k sobe naprosto nevhodne druhy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.2.26 10:55

Malého králíčka je mi líto, i když jste ho měli doma pár hodin, jistě jste si k němu stihli udělat vazbu a jeho odchod nesete těžce.
Nicméně - před pořízením nového zvířete bych si nejprve pozjišťovala pár věcí. Za prvé, králíci se nesnesou v páru stejného pohlaví, tedy samice a samice by nebyla nejlepší volba, i kdyby nový přírůstek byl zdravý. Kupujte vždy v páru a až po kastraci obou. Za druhé, zvíře ze zverimexu se sebou samozřejmě nese rizika. V dnešní době lze sehnat kvalitní zvíře od chovatele za cenu adekvátní či ještě menší než ve zverimexu. No a za třetí, nechci znít zle, ale malé klece (i ta největší ze zverimexu) nejsou pro králíky dostatečné. Jestli na zverimexu trváte z jakéhokoliv důvodu (finanční, případně se vám líbí myšlenka „zachránit“ zvíře), je nutná vstupní veterinární prohlídka včetně rozboru trusu.
Pokud hledáte víc informací, doporučuji instagram, kde teď vzniká několik kvalitních profilů zaměřených na péči a chov králíků, případně facebookové skupiny.
Je to sice „jen“ králík, ale i ten si zaslouží důstojný život a podmínky. Přeji vám, ať máte při dalším výběru domácího mazlíčka šťastnou ruku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný